Adobe Illustrator – Tints Neon-effekt

Her er en metode på hvordan du kan lage neon-effekter i Illustrator ved hjelp av Tints.
Jeg har tatt en bokstav og outlined denne slik at jeg har en vektorisert form.
tint4
Ga den en stroke i Appearance-palletten.
tint1
Slo av fill (som du selvføløgelig kan ha på hvis du vil)
Plukket en farge fra swatches og lagde en ny swatch som solid color.
tint2
Du vil da se i color palletten at cmyk-fargene har blitt erstattet med en T som står for tint.
tint3

Den nye swatchen er også merket med en hvit trekant nede til høyre.
tint2b

En solid color, også kalt spot-farge, er en farge som trykkes separat uten bruk av raster og cmyk. For eksempel en logo som skal ha fargen PMS 282. (tror den er blå). Hvis du velger cmyk-opsjonen i colorpaletten vil du hoppe tilbake til den opprinnelige swatchen. Vi gjør ikke det fordi vi vil endre fargens tint. Dvs. styrke. En kan redusere tint-prosenten helt ned til 0% og den vil da bli hvit. Den er ikke transparent, men fremdeles helt dekkenede. Kult, da kan vi tilføre flere stroke i appearance-palletten med duplicate item f. eks 5-6 ganger.
tint5

tint7
Markerer det øverste laget og setter stroke til 0,25pt og gjør det helt hvit. Lag 2 til 0,50 pt og tint 20%. Deretter lag 3 (ovenfra og nedover) 0.75 pt og 40%. Lag 4 1pt og 60%. Lag 5 1,5pt og 80%. Lag 6 2pt og 100%. Så har jeg lagt til et lag til (duplicate item) med en bredde på 3pt og 100% tint og gitt det en gussian blur.

tint8

Du kan tilføre denne appearance-en til andre objekter og du kan også lagre den som art-brush ved å skyve den over i brush-paletten, men da uten blur-laget. (fordi det ikke går ut i fra hva jeg kan se. Hvis du får til å skyve hele appearancepakka med blur over i brush-palletten og gjøre den om til en art brush så hadde jeg gjerne hørt fra deg.
Skal forske litt videre.

tint9

Den nye art-brushen kan du tilføre andre objekter.

tint10

Hvis du dobbeltklikker på art-brushen i brush-paletten vil du få opp Art Brush Option. Her kan du stille om til Method: Hue Shift/ok. Da kan du endre fargen på de nye objektene som du har brukt brushen på ved å klikke på en annen swatch.

tint11

Hyggelig om du sa fra hvis jeg har gitt noe gal info.

Wictor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>