Oppgave uke 37 Illustrator Art Deco Poster

Art Deco er en velegnet stil for å lage gode plakater og illustrasjoner i Illustrator. Rene fargeflater kombinert med gradients og patterns.
Stilhistorisk ligger Art Deco mellom nyklassisismen og funksjonalismen, noe man særlig ser i arkitekturen, der mange av skyskraperne på Manhattan, som f. eks. Chrysler Building, er preget av stilen. Ref. også film f. eks. Batman.

Art deco var en av hovedretningene i Europa fra tidlig på 1920-tallet og nådde USA rundt 1928, og utviklet seg raskt til Streamline Moderne gjennom 1930-tallet, i tiåret som amerikanisert art deco er mest assosiert med i dag.
Art Deco kommer også til uttrykk i typografien med mange særegne skriftsnitt tegnet i Art Deco Stil.

Art deco tok navnet sitt fra Verdensutstillingen som ble arrangert i Paris i 1925, som tidligere hadde navnet Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes.

Det finnes et utall posters som er laget i denne stilen. Du finner plakater i stilarten på nettet ved å søke Art Deco poster med f. eks tillegg av vintage, masterpieces etc.

Oppgave. Finn en plakat/poster du liker i Art deco stil og kopier denne i illustrator.
Størrelse i Illustrator A3.
Lag også en egen Plakat/Poster i samme stilen. Tema er valgfritt. I disse kan du også valgtider legge til “propaganda/-plakat/-poster” og finne mange fine design fra den “hissige” tiden frem til i dag. Du kan f. eks lage din egen propagandaplakat.
tema er valgfritt.

Plakatene levers på bloggen din innen Onsdag 14. sept. kl. 13:00

Lykke til
Wictor & Marius

Comments are closed.