Oppgave Uke 7, 8 og 9. Flash og noe gammelt

Originale Reklameplakater

Allerede på 1930-tallet begynte Freia å lage desserter som enkelt kunne tilberedes hjemme. De har nå hentet illustrasjoner på de nye pakninger for vaniljesaus, rød saus, sjokoladepudding og karamellpudding fra originale reklameplakater fra denne perioden. Egentlig er det litt rart at Freia Spiseklare Desserter kommer først nå. De sier selv at dette burde de gjort for lenge siden.

Vi har selv en Reklameplakat for Freia Bakepulver i størrelse 90x160cm. Plakaten er satt sammen av 2 stk litografier trykket med  litosteiner i Oslo i 1927.
Legg merke til teksten
“DRØIT – HOLDBART – BEDRE ENN UTENLANDSK”

I våre Flashuker, (en før vinterferien og en etter,) skal vi lage bl. a. en Annonse i Flash som vi skal ha inn i våre egne blogger.
Vi har laget noen portretter i Flash som vi også har animert deler av.

Oppgave 1:
Lag en annonse i Flash. Format bestemmer du selv, men den må  passe inn i din sidebar eller et annet egnet sted på din blogg. F. eks. som et banner over content. Annonsen skal være for et produkt som du velger selv og den skal inneholde en eller flere animasjoner.
Du bør fortrinnsvis bruke de teknikker vi har vært igjennom og helst et portrett/karakter/figur. Lag også en link til en ekstern side i annonsen.

Oppgave 2:
I denne oppgaven skal du presentere en skrift i en interaktiv applikasjon laget i Flash.
Du må velge en skrift fra et annet alfabet enn vårt latinske. Det kan være fra hvilken som helst kultur, tidsepoke eller type fonetisk (lydskrift) eller begrepsskrift. Med begrepsskrift menes både ren billedskrift (bilder) ordskrift, stavelsskrift og bokstavskrift. Flaggsignaler, morse osv.
Du kan presentere hvilken skrift som helst og det må nødvendigvis ikke foreligge utdypende historisk dokumentasjon eller omfattende beskrivelse av skriften.
Det viktige i denne sammenhengen er at presentasjon skal lages i Flash og inneholde interaktive løsninger.
Legg vekt på det visuelle og presenter skriftens egenart og muligheter på en interessant og fasinerende måte.
Lag gjerne animasjoner og visuelle effekter og benytt deg av de muligheten Flash byr på. Husk lyd.
Du velger selv AS2 eller AS3.
Du kan også velge å presentere flere typer skrift.

Hvis du har et annet emne du brenner for kan du godt presentere det. F. eks. mytologi, symboler, tatovering etc.

Innlevering fredag 4.mars kl 09:00 på din blogg.

Lykke til
Wictor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × six =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>