Oppgave Uke 37 Photoshop STEAMPUNK

I denne oppgaven skal du lage en illustrasjon i Photoshop hvor du benytter deg av flest mulig av teknikkene vi hadde vært i gjennom. Du kan også gjøre deler av arbeidet i Illustrator. Lag en skisse/tegning og skann den inn eller finn arbeid direkte i programmet.
Du kan benytte deg av bildearkiver, foto, tegninger, mønstre, teksturer, brushes, styles og annet, for til slutt ende opp med en illustrasjon over temaet ?Steampunk?.
Du kan lage noe ?organisk? eller “mekanisk” eller en blanding av begge, og ha med tekst om det passer.

Illustrasjonen legger du opp på bloggen din i egnet format innen tirsdag 21. sept. kl 12:30.

Lykke til

Wictor

Noen ord om STEAMPUNK

Steampunk er en type science fiction som baserer seg på dampmaskiner, luftballonger, mekaniske regnemaskiner og annen teknikk fra 1800-tallet. Mikroelektronikk finnes ikke og forbrenningsmotorer er sjeldne. Steampunk utspiller seg vanligvis i et viktoriansk miljø, men genren har forgrenet seg og inkluderer nå alle tenkelige tidsaldre og historiske miljøer, for eksempel middelalderen, bronsealderen og antikken. Mens de orginale steampunkarbeidene har en historisk setting, har de senere arbeidene ofte plassert steampunk elementene i en fantasiverden med liten relasjon til en bestemt historisk tidsalder. Historsisk steampunk ser ut til å være mer science fiction-aktig med en vekslende historie, der virkelige personer og steder blir presentert med ulik teknologi. Fantasi-steampunk viser noe helt annet; en fullstendig oppdiktet verden, ofte befolket av legendariske kreaturer sammen med fientlige teknologiske skapninger.

Genren som vi kjenner den i dag kom til i 1980-årene som en alternativhistorisk genre av forfattere som Tim Powers, K. W. Jeter, William Gibson og Ronald Clark. Termen ble myntet av Jeter da han lette etter et samlebegrep for den type romaner som han og hans kolleger skrev. Disse forfatterne skrev i samme ånd som Verne og Wells, og lagde en fiktiv fortid. En av de mest hyllede steampunkromanene, Jeters Morlock Night er f.eks. en oppfølger til Tidsmaskinen av Wells.

Nyere eksempler på steampunk er filmene Wild Wild West og The League.

Her noen tidligere arbeider


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = forty eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>