Evaluering!

 

Da er tiden kommet, semesteroppgaven leveres, kl 09.00 skarpt. Det er nå eller aldri. De siste 7 ukene har jeg jobbet rundt det å først og fremst lage et nytt design for Kulinaris.

Jeg liker det jeg har laget! Jeg synes det er kult, det tiltrekker seg oppmerksomhet og det formidler is, akkurat det jeg ville! Men hvorfor har jeg gjort som jeg har gjort. Hvorfor har jeg brukt striper eller skiftet plasten på boksen fra bronse til svart?
Hva var tanken bak det?

Vi er i 2012. Vi er kommet dit hvor vi er blitt så tekniske og avanserte at det nesten ikke er til vårt eget beste lenger. Vi er blitt så nytenkende og moderne at vi må holde på hatten for å kunne følge den raske fremgangen. I slike tider har vi en tendens til å søke tilbake til det gamle, trygge, det kjente og det som vekker minner.
På motefronten har vi sett hvordan 90-tallet kom tilbake en kort tid, så 80-tallet og etter det har vi gått stadig lenger bakover i tid for å hente inspirasjon til top moderne mote.
Nå er 50- og 60-talls moten tilbake med strømper i ballerinasko og polkadott mønstrede sommerkjoler. Menn klipper 50-tallsfrisyrer og økningen av vintage og retro tilbehør har hatt en enorm stigning.

Det er nok ingen tilfeldighet at vi liker å vende tilbake. Overalt vil vi se hvordan retro og vintage ting blir stadig mer populært. Splitter nye vintage barnevogner er utrolig fine og dyre som fy #simo classic exclusive! Butikkene fylles opp av retro/vintage badetøy, kjoler, bukser, shorts, sko, smykker, vesker, hatter og x-antall andre produkter.
Interiør butikkene tar inn nye moderne produkter med inspirasjon fra retro og vintage design. Det blir stadig mer populært med 50-talls bryllup og også store mengder barneklær tar også inspirasjon fra vintage og retro mønster. Dette gjelder i stor grad også barneleker og barneroms-innredning. Kort oppsummert så ser vi en økende trend av moderne retro og vintage produkter i tillegg til at det blir brukt i økende grad av nylanseringer av kjente eksisterende merker.  Se mer her! Her er noen eksempler:


Retro telefon-dock til iPhone! Kult!


Savner du den gode gamle kassetten? Her som iPhone deksel!


Heinz feirer 60 år med denne fine retro hermetikk-boksen!


Pepsi leverer rent, tydelig og retro og uten et hav av photoshop effekter slik vi har sett tidligere. (lansert 2010/2011)


Oreo og Ritz har i 2012 kommet med dette retro-inspirerte designet! Stilig!


En av mange vintage-kjoler fra 2012 kolleksjonen til H&M!


Bergene Melk har satset på retro og disse stilige reklame-posterene kan skues over hele landet per i dag, juni 2012! Yes!


Freia har skjønt det og føyer seg inn i rekken av moderne-retro/vintage embalasjer. (lansert 2011).


Stupedama skiller seg ut i butikkhyllene med det sterke, fargerike rene designet og blir definitivt lagt merke til!


Fine retro baby-klær fra Kram, svensk design!


Skjermdump fra H&M.com, strandtøy…. helt klart retro/vintage inspirert! (2012)


50-talls inspirert moderne hjem. Barnevognen i bakgrunnen er en Simo Classic, meget populær!


Du trenger ikke å kjøpe slitte gjenstander fra loppemarked og bruktbutikk. Her et bilde fra KK.


Volkswagen Beetle 2012 Modell! Stilig!


Her en Probike Retro damesykkel, også et populær produkt.


Sist men ikke minst, la meg introdusere Kulinaris…også denne med en moderne vintage look!

Så med det vil jeg avslutte med den konkusjon at dette designet er både gjennomtenkt, moderne og moteriktig og vil bidra til økt oppmerksomhet til produktet. Under har jeg laget en liten presentasjon av resultatet av de siste 7 ukene.


*bilder hentet fra www.google.com

5 arbeider!

I tillegg til semesteroppgaven skal vi finne 5 av våre beste arbeider. Dette er hva jeg har valgt ut, basert på de ulike programmene vi har holdt på med gjennom skoleåret.

InDesign:

Informasjons-brosjyre for Nøtterøy VG, i fint sammarbeid med Christine Rismoen.
Klikk på bildet for å se magasinet:

Illustrator:

Dette Art Nouveau bildet er inspirert av Alphonse Mucha og er laget i Illustrator, kombinert med Photohop for å legge på den “slitte papir effekten”.

Photoshop:

Selv om dette var mitt første arbeid i photoshop, tidlig på året, så synes jeg fortsatt at bildet er ganske kult! Den lille roboten er satt sammen av ulike motor-deler fra googlebilder som jeg har høvlet over med ulike effekter og brushes. Omgivelsene er laget av ca 7-8 layers satt sammen med ulike layer styles og opacity. kråka er malt med ulike brushes, utenom hjul/beina.

After Effects – Final Cut Pro

Her har jeg deltatt med å skrive manus, lese inn manus, lage menneske-illustrasjonene og klipp/redigering.

Dreamveawer:

App for Android telefon. Laget i Dreamveawer og PhoneGap.

For å se appen i bruk, klikk HER. NB! Husk å skaler siden ned til mobil-størrelse.
(Liten skrivefeil med Biografi, istedenfor Biography.)

- Veronica Poer

Logo

Jeg har laget 2 ulike logoer for 2 ganske så forskjellige bedrifter. Den ene som er en bedrift som produserer sensorer som måler blodgjennomstrømming før, under og etter operasjoner. De holder til i Horten og heter SensoCure.

Den andre logoen er for DinBoligStylist, startet av en elev her på skolen. Jeg lagde flere forslag, men det var den lilla lotus-blomsten som ble den endelige logoen.

Flashing Flash

De to siste dagene har jeg jobbet i Flash, noe som var en større utfordring ettersom jeg var hjemme med sykt barn de 2 dagene vi hadde undervisning i Flash. Men takket være Marius Sagen klarte jeg allikevel å lage en flash-banner som jeg har lagt inn i side-baren på Kulinaris siden jeg har laget.

Du kan se banneren rett til høyre for dette innlegget!

 

World Wide Web

Denne uken har jeg jobbet mest med webside og laget grafiske elementer til dette. Jeg har laget en ny site på hjemmesiden min coffeandmilk.com/veronica som er en multisite. Jeg har tatt utgangspunkt i de fleste meny-valgene på den eksisterende websiden, men jeg har satt det opp på en måte som jeg synes står bedre i stil med det forslaget jeg har laget til embalasje og er samtidig er mye mer rent og oversiktlig.

Vi kan starte med første siden på min side som er “om oss”. På den eksisterende siden møter man en side med litt bølgende tekst, men ellers lite informasjon.
Se mer på www.kulinaris.no  eller CoffeandMilk.no/kulinaris
Jeg har valgt å kjøre et rent og oversiktlig design på den siden jeg har laget. Dette er ikke noe jeg har snakket med noen av “Kulinaris-gutta” om, men heller noe jeg legger med som en liten overraskelse!

 

Dessuten har jeg også laget visittkort som alle med et firma bør ha. Jeg har laget noen enkle visittkort med navn og kontaktinformasjon samt en liten logo i lys, svak blå på forsiden og en logo i sort på baksiden.

Små Justeringer Etter Is-Møte

Onsdag 23 mai dro jeg inn til Kulinaris´ iskremfabrikk på Kolbotn. Det var en varm sommerdag med 25 + grader og absolutt ingen dum dag å besøke en iskrem-fabrikk på!
Jeg traff kun én av 3, nemlig Even. Vi satte oss ned med en kopp kaffe og jeg presenterte noe av arbeidet jeg har gjort så langt. Dette gjorde jeg via en presentasjon jeg hadde satt sammen i InDesign kvelden før.

Jeg forklarte steg for steg hvordan jeg hadde jobbet med frem til det designet jeg hadde endt opp med og argumenterte for hva jeg gjort. Det var et hyggelig møte, der jeg skal gjøre noen små endringer for å gi Even et lite innblikk i hvordan logo-rammen kan se ut med andre former. Han forbandt logo-rammen med rose-maling, der er jeg ikke helt enig, men ingen kan argumentere med noen andres oppfattning, så jeg har laget noen andre forslag for å gi et bedre overblikk over hva som funker og hva som ikke funker. Jeg har valgt å bruke den dynamiske formen (nr 5.) som jeg har kommet fram til ved å google vintage skilt og etiketter. De andre formene synes jeg ikke fungerer like bra.

- Nr 1 er rett og slett for anonym og kjedelig og teksten står heller ikke like bra.
- Nr 2 blir for statisk mener jeg. Det finnes ingen linjer som bryter med det stive,
statiske designet med de rette linjene.
- Nr 3 blir for stor og klumpete og teksten står heller ikke ideelt.
- Nr 4 er bedre enn de tre første, men er rett og slett litt kjedelig og gir lite liv og
bevegelse.
- Nr 5 er den jeg har laget og den jeg mener passer aller best til resten av designet,
med et gjennomført vintage look.

Even nevnte også at han skulle gjerne sett at logoen kom litt tydeligere frem på boksen. Etter å ha prøvd ulike størrelser på logoen “kulinaris” så jeg at det var ikke stort jeg kunne forstørre den uten at hele etiketten så rotet og utydelig ut. Derfor valgte jeg å finne en annen løsning på det. Selve boksen har 6 sider, bunn, lokk og fire sider der to av dem er identiske og har etikkett med logo og smak. En av de to resterende sidene er brukt til å informere kundene om hvordan isen bør forberedes før spising og andre fine tips med søte illustrasjoner. Den andre siden informerer verden om Kulinaris, hvem de er og hva de står for. Her har jeg valgt å fjerne hvilken smak boksen inneholder, ettersom det står på 5 andre sider og heller blåst opp logoen slik at den får hele oppmerksomheten på toppen alene. Slik ser det ut:

I tillegg til dette ville Even vite hvordan en logo evt ville se ut på en t-skjorte og om man evt ville se sammenhengen mellom logoen på t-skjorten og selve boksen. Her mener jeg at JA. det vil man! Så jeg har laget noen forslag til hvordan dette kan se ut:

Jeg har valgt å bruke pique t-skjorte, fordi jeg mener at en ekslusiv og litt dyrere is også bør ha en helhetlig stil og dermed bruke arbeidstøy som gjennspeiles i hvilken kvalitet kulinaris ønsker å representere. Derfor synes jeg en pique er mer representativ, enn en vanlig t-skjorte. Jeg har funnet noen ulike farger som jeg har satt logoer i ulike farger på. Jeg har valgt å ikke bruke rammen rundt, bortsett fra på forkleet som jeg mener passer godt til å ha litt mer “utsmykkninger” på.

Han ville også se smaken “Sjokolade med Chili” i noen litt mer duse farger, ettersom majoriteten av smakene er av av litt mer pastell-aktige farger, så der var Sjokolade med Chili definitivt en smak som kunne skille seg litt ut, her er noen forslag. Personlig liker jeg best nr 2!

Logo Suggestion

Her har jeg laget logo forslag for 3 bedrifter fra Horten:

SensoCure: produktet til sensocure er en mikroskopisk  sensor som man implanter i en blodåre før, under og etter operasjon for å måle blodgjennomstrømningen. Det kan også brukes til å måle verdier i organer i.f.t transplantasjoner etc. Her er mitt forslag:

De to resterende bedriftene Incendo Invest AS og Ascent Invest AS er rene investeringsselskaper:

22 Mai, 2012 Veronica Poer