Mediedesign 2013 semesteroppgave for Susanne Bøhler, tema: “Profilering, Bugge & Olsen AS”.

Min oppgave:
Lage ny nettsiden til Bugge & Olsen AS, klikk HER for å se siden.
Lage profilmanual til bedriftens nye logo osv, klikk HER for å se profilmanualen.
Lage brosjyre til LCT, klikk HER for å se den.

De 7 siste ukene har jeg jobbet med en ny profilering til Bugge & Olsen AS. Bugge & Olsen AS er en uavhengig speditør som holder til på Revet i Larvik. Både logo og nettsiden til bedriften var utdatert og bedriften hadde et stort ønske om noe nytt. Jeg fikk derfor spørsmål om å lage et forslag til ny profilering til bedriften i forbindelse med denne semesteroppgaven. Jeg syntes det var ekstra spennende å ha en ekte kunde under semesteroppgaven, så jeg sa jeg skulle prøve! Jeg laget en ny logo, nettside i WordPress, visittkort, brev- og konvoluttmaler, bordkalender, notatblokk, mailsignatur og andre produkter hvor logoen er trykt på. Alt er samlet i profilmanualen jeg har laget som du kan se HER.

Jeg har brukt følgende programmer under min semesteroppgave: Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, InDesign, Bridge og After Effects.

Jeg har fått gode tilbake meldinger fra Bugge & Olsen om designet jeg har kommet med, selv er jeg også fornøyd. Når det gjelder nettsiden syntes jeg at jeg har fått til et enkelt og nytt design, likevel har det et design som tyder på at dette er en seriøs (kontor)bedrift.

Logo:
Jeg ville beholde flagget i logoen, men fornye den. Den gamle logoen har bedriften hatt i nesten 50 år, og det bar flagget i logoen veldig preg av. Jeg laget logoen i Illustrator etter flere tutorials som jeg fant på nettet. Bedriften selv ønsket egentlig ikke ny logo, men da jeg la frem den nye logoen var de veldig fornøyde.

logo10

Nettsiden:
Nettsiden er basert at kundene er firmaer som enten ønsker å bruke Bugge & Olsens tjenester eller som trenger å komme raskt i kontakt med firmaet. Jeg laget derfor et enkelt design på siden, med en meny på venstre side som er oversiktlig og enkelt å finne frem på. Det er heller ikke mange linker på sider. Jeg har laget siden i WordPress, jeg har endret på et allerede eksisterende theme i WordPress. Jeg har både kodet php, html og CSS. Siden er basert på et responsivt design, det vil si at den ser anderledes ut når man tar den opp på mobilen enn hvis man ser den på et nettbrett eller pc-skjerm. Bildene skaleres, det samme gjør skriften når man åpner den på ulike enheter.

Forsiden  Horisontalt  Iphone-hjemmesid

Som nevnt tidligere har jeg også laget visittkort, brev- og konvoluttmaler, bordkalender, notatblokk, mailsignatur, bil-design osv. Visittkortene er tosidig trykk med logo på baksiden og kontakt informasjon på forsiden. Bugge & Olsen har allerede tatt i bruk mine visittkort, med den nye logoen! Moro!! Konvoluttene og brevmalen er laget med et enkelt design med standard mål.

bak foran
Visittkort.

Brevmal C5 Notatblokk
Brev – og konvoluttmal, notatblokk.

Bordkalenderen er en liten kalender som bedriften kan gi ut til kunder, men også ha på egne pulter. Kalenderen gjenspeiler designet på nettsiden

Kalenderf maijuni

Tilslutt har jeg laget en profilmanual som gir rettningslinjer til hvordan logo og andre trykksaker skal brukes. Profilmanualen er på 29 sider og er laget i et A5 format. Klikk HER for å lese den.

I tillegg til dette har jeg laget en brosjyre til LCT som er en av firmaene som Bugge & Olsen samarbeider med, bedriftene har også samme daglig leder. Brosjyren handler om grensekontrollstasjon som er i samme bygg som Bugge & Olsen. I og med at Bugge & Olsen ikke hadde behov for en brosjyre eller lignende valgte jeg å legge denne til i min semesteroppgave. Jeg valgte å animere brosjyren i After Effect, for å vise at jeg også kjenner til det programmet. Se min animertefilm av brosjyren under.

Tilbakeblikk:
Ut i fra den tidsplan jeg hadde laget på forhånd, holdt jeg den ikke. Å kode nettsiden var en vanskeligere jobb og tok myyyye lenger tid enn jeg hadde trodd. Jeg har derfor jobbet nesten 6 uker med koding av nettsiden og å legge inn den informasjonen som skulle være på siden. Alt annet har jeg jobbet med hjemme på kveldene og i helgene. Jeg fikk veldig mye hjelp i starten for å forstå WordPress koding, både ved tutorials på nett og fra våre flinke lærere. Jeg kodet først siden i HTML, for så å gå igjennom utallige tutorials og forklaringer på hvordan en wordpress side er bygget opp. Jeg prøvde derfor å lage et WordPress theme fra bunn av, men jeg fant ut at det var enklere for meg å endre på et allerede eksisterende theme. Da jeg hadde kodet siden slik jeg ønsket jobbet jeg med det responsive designet, dette innebærer mye koding i CSS for å få den til å se like bra ut og brukervennlig på nettbrett som på smarttelefoner.

Jeg har lært utrolig mye om WordPress de siste 7 ukene. Jeg har kun kodet i HTML før så det å kode i php var en helt ny verden for meg, men jeg har nå lært hvilken PHP kode som erstatter hvilken HTML kode, og hvorfor man skriver det man skriver i en PHP kode. Faktisk ikke så veldig vanskelig bare man kommer inn i det. Jeg hadde nok ikke klart å gjennomføre oppgaven uten god hjelp fra lærer Marius og det store internettet.

For å lese mer om arbeidsprosessen min kan du trykke HER.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 4 = twelve

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>