Oppdatering uke 18

Forrige uke hadde jeg skissen over nettsiden klar, og torsdag morgen var det bare å sette igang med kodingen. Jeg startet med å kode siden i HTML, dette gjorde jeg for å gjøre det lettere for meg selv når jeg skulle begynne å kode siden i wordpress.

Den største utfordringen jeg møtte på var hvordan jeg skulle legge opp siden slik at jeg “lett” kunne gjøre den om til wordpress. Jeg startet dermed med å gå igjennom forskjellige tutorials som viste meg hvordan jeg kunne kode en side fra bund av i HTML til å bli en fungerende WordPress side. Å kode siden i HTML og CSS var ikke noe problem, dette har jeg gjort mange ganger. Men, da jeg skulle begynne å bytte ut enkelte HTML koder til PHP koder støtte jeg på flere problemer. Etter flere dager trodde jeg at jeg hadde fått lagt opp alle kodene slik jeg skulle og prøvde derfor å laste opp dette “themet” som jeg nå hadde laget på min wordpress. Jeg fikk ingenting opp og det viste seg at den tutorialen som jeg hadde fulgt, til punkt og prikke, ikke lenger fungerte…

Såå.. Jeg prøvde på nytt igjen. Jeg tenkte jeg kunne gå ut i fra et allerede eksisterende theme. Dette var et theme som har menybar på venstre side og er et responsivt theme, responsivt theme vil si at når man skal se siden på en smarttelefon eller nettbrett vil menyen bli til en dropdown meny. Dette ble igjen et håpløst prosjekt. Så jeg gikk tilbake til min opprinnelige plan.

Etter tips fra lærerne gikk jeg nøye gjennom CSS’en min og fant mange feil i den. Etter å ha rettet opp i flere feil, FIKK JEG DELER AV SIDEN TIL Å FUNGERE! Fantastisk!
Slik ser den wordpress siden ut pr dags dato:

Skjermbilde 2013-05-02 kl. 00.40.06

Funksjonen med å legge inn flere sider i menyen fungerer som det skal, men det går ikke ann å trykke på noen av sidene. Som man kan se på bilde er det eneste som mangler å få “innlegg” siden opp til høyere. Hvorfor den ligger der den ligger nå har jeg ingen forklaring på.

Hvis jeg ser på planen som jeg la for semesteroppgaven ligger jeg godt ann. Jeg tenker hele tiden på hvordan jeg vil at både visitkort og brosjyre skal se ut ved siden av denne kodingen. Den neste uken satser jeg på å få fikset “innleggs” delen av siden og få noe inn på linkene på siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − = 0

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>