Feed on
Posts
comments

1 uke og 1 dag til innlevering! It’s smooth sailing so far, men man vet jo aldri (bankIbordet).

Eller “tu tu tu” som jeg og mamma sier :-)

Hele butikken min er ferdig i ArchiCAD, jeg er så og si ferdig med å redigere 3D bildene derfra, layout til oppgaven er bestemt og photoshop er for det meste enig med meg.. Så alt i alt, tror jeg faktisk jeg rekker å printe ut og binde inn alt selv her på skolen resten av uken.. Da slipper jeg å gi bort en masse hundre lapper på å printe det ut profft (ihvertfall når de sier det ikke er stor forskjell på printerne). Her er layoutet på butikken min, eller plantegningen til butikken min ihvertfall.. Jeg har selvfølgelig målsatte plantegninger o.l for å vise korrekt alt som befinner seg i butikken. Denne er mer bare for å gi en smak på den grafiske stilen og fargene i butikken. Også med egen-designet logo da :-)

Semester!

En butikk skal bygges i Archicad, og tre eksponeringer skal lages live.. Jeg er nå ferdig med den ene store, og den lille.. Fortsatt usikker på om jeg skal bruke den lille.. Fortsatt mulig at jeg gjør den om hvis jeg får tid! Men her er det travelt, høyt tempo hele dagen og kvelden.. Er ikke mye tid til å blogge nå, men her er da et bilde fra dagens eksponering.

Takk til hjelpsomme fotograf Per Harald Gravdal!

 

Nå nærmer skoleslutten seg med stormskritt! Med det i tankene har jeg begynnt å søke på jobber, og i går ble jeg kallt inn til intervju til uken! Som Visual Merchandiser i en stor kjede, utrolig moro! Itillegg har vi idag  hatt besøk her på skolen. Vi fikk besøk av ei dame fra The One. The One er et selskap som holder på i Bahrain, Jordan, Kuwait, Qatar og UAE. De har fler butikker som de kaller Theaters. De vil at butikken skal være en full sanseopplevelse. Når du kommer inn der skal alle sanser trigges, musikk spilles og butikken dufter. Hun var her rett og slett for å intervju oss som muligens er intresserte i å jobbe for The One. Selvom jeg ikke har tatt sats mot interiør, så ligger det nest nærmest mitt hjerte etter mote. Å få jobbe for The One hadde vært en fantastisk mulighet, og jeg takker nok ja hvis jeg får et tilbud. Du kan lese mer om The One her: http://www.theoneplanet.com/

Dagens største begivenhet har jo selvfølgelig vært å få utdelt semesteroppgaven. Den er (kortfattet) som følger:

Du skal utvikle et konsept i ett av 3 områder: INTERIØR  MOTE  LIVSSTIL. (Jeg har selvfølgelig valgt mote)

Utarbeid et pilotkonsept på 150 m2. (altså bygge en butikk i ArchiCad, vårt arkitektprog.)

Nye tanker og et tidsriktig konsept er cluet. Ha fokus på hvem kunden din er, og hvordan du “snakker” til kunden.

 

Iiiik, 4 hele uker har vi til disposisjon, så er det ferdig, finoto og takk for oss, skoleavslutning 10 juni. :-)

 

Takket være snille medhjelpere hos både Lindex, Cubus og DNA har jeg fått låne en masse varer i dag. Har begynt så vidt å stæsje opp dukken og ta noen bilder. Jeg har tenkt til å lage så mange forskjellige jeg klarer, og orker å lage. Håper formen er topp i morgen, skal nemlig trekke en visdomstann! Men håper jeg fortsatt klarer å dra på dukka noen fler antrekk, og prøvd litt diverse.

Inspirasjonen er sola, og solens farger. Rammene på veggen er malt blå både med tanke på himmelen, og fordi en litt mørk blå farge er komplimenterfarge til de gyldne antrekkene. Her følger en inspirasjonscollage og et foreløpig bilde av dagens arbeid.

FØLG MED, lot’s to come! :-)

 

 

Avisbretting!

Fingrene er snart svarte av avissverte. Kjolene størknet bra i helga. Faktisk så bra at de sitter DØNN fast på dukka, så hvordan jeg skal få de av igjen aner jeg ikke.. Dukkene er satt i vindu, armene passet ikke særlig bra, så jeg tok de av. Dukkene med aviskjole skal uansett bare stå i bakgrunnen som “gamle nyheter”, så de skal ikke ha stor oppmerksomhet. Derfor tok jeg også av de parykkene, og lot den ene dukken, som skal ha NYHETER, altså faktiske klær på seg, være den eneste med hår og armer. Høres spess ut. Hehe :-)

Nå er jeg inne på en nettside, squidoo. Der lærer jeg meg å brette avishatter! Det er ikke sikkert det passer i vindu, men det må testes. Foreløpig går det ikke så bra, hattene blir små og ikke særlig lekre.. Her er noen bilder av dukke i nymalt vindu, og mine “vakre” avishatter…

 

 

Nå er det ikke lenge til vi er ferdige. Alle i klassen er spredt som vinden, noen er på utplassering, andre jobber hjemme, og noen jobber med årsmappen. Vi skal nemlig velge rundt 10-15 arbeider som vi presenterer fint i en selvlaget mappe. Denne årsmappen er, sammen med semesteroppgaven, med på å bestemme sluttkarakteren vår. Jeg er godt i gang med mappen, og har valgt ut alt  jeg vil ha med og hvordan layoutet blir. Men før jeg printer ut og binder sammen, ønsker jeg å lage en siste eksponering. Det er tre uker til påske, de to neste ukene er det årsmappe jobbing og den siste uken er det utplassering. Det vil si at jeg har denne og neste uke til disposisjon til min selvvalgte ekspo oppgave.

Jeg har lenge ønsket å lage noe jeg lærte på videregående. Nemlig det å dyppe papir og stoff biter i tapetklister, og forme det etter en byste til en kjole e.l. Mine ideer er mange, men jeg tror jeg ender opp med å lage et sko vindu, også spinne videre på samme ideen og lage et motevindu også.. Jeg har følt meg litt som Doktor Frankenstein i dag. Med plasthansker på, har jeg duppet avispapir i en nesten gjennomsiktig gugge, og klint det utover to dukker som ligger på bordet. Her er bildet av hva jeg snakker om. Nå må de bare tørke, og stivne iløpet av natten, så jeg kan pelle av en fullstøpt aviskjole i morgen.

 

Vår vår vår

Herlig å se at det endelig begynner å bli vår! Bar asfalt,og tilogmed noen gressflekker her og der. Med vårstemningen på topp har jeg igjen laget meg en ny header til blog’en. Forandring fryder! :-)

Vår stylingen er over, og vi fikk blandet kritikk. Mange som hadde vært super flinke! Vi hadde nok bedre tid enn hva vi trodde og kunne nok gjort en tyngre oppgave enn det vi gjorde.. menmen.. Det er synd dette er den siste fotostylingen vi har. Men det er kjempe moro å jobbe sammen med fotostudentene, så jeg gjør det gjerne om jeg får en sjangs utenom :-)   Bildene fra fotostylingen har jeg selvfølgelig lagt på Gallery..

Vår ide var å bruke to modeller for å vise to sterke vårtrender, nemlig Denim og Maritimt. Bildene skulle gi inspirasjon og tips&triks med helbilder og nærbilder..

For klassene Foto og Eksponeringsdesign, mars 2011.

Dere skal lage 1 repotasje, minimum 15 bilder, den skal inneholde totalbilder og nærbilder. Tema på repotasjen er vår. Repotasjen skal inneholde tips og ideer. Dere må selv finne location, samt velge hvilket magasin dere jobber for. Oppgaven skal være ferdig innen 25 mars kl 0900.

Jeg havnet på gruppe med Madeleine fra klassen min, og Nathalie og Kjellaug fra Foto. Gruppen har fungert veldig bra, det har vært god arbeidsfordeling og ideveksling. Vi er godt igang i dag, med vår andre dag i studio. Vi lager en repotasje som viser inspirasjon til to av vårens hotteste trender, Denim og Maritimt. Litt sånn: Velkommen inn i to jenters vår-garderober. Her er et midlertidlig, uredigert, behind the scenes bilde av Madde, vår modell nr 2 :-)

Older Posts »