Blog

Sluttvurdering av Semesteroppgave

H E R: http://ideblogg.no/semesteroppgave/

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Semesteroppgave

Året er snart omme, og det er på tide med den største av alle oppgaver, nemlig semesteroppgaven.

Jeg har fått i oppdrag å hjelpe Tønsberg Seilforening med en ny nettside, og syns dette virker veldig spennende, men også krevende!

De bruker i dag en side fra Speaker som kalles “Klubben Online” som er en standard side for idrettsklubber. Foreningen har mye informasjon på ett sted, og den de bruker nå er ikke så veldig oversiktlig. Det er altså mitt størte mål.. Få en ryddig og fin side hvor de fleste kan finne det de leter etter. Jeg må da i tillegg ordne farger og fonter, og lage en header til det hele. Logoen består, selvom den også helt sikkert kunne endres.

Jeg kommer til å benytte meg av WordPress, ettersom det er en veldig enkel side for dem i senere tid når de skal logge på, legge inn informasjon og bilder, og redigere sider.

Informasjonen de allerede har må heller ikke gå tapt, og jeg vil påstå at dette er min største utfordring. De har utrolig mye bilder og tekst, og måten jeg skal sette dette inn på på nytt har jeg grublet lenge på, men ikke sett annen løsning enn å kopiere over det viktigste og lage nye poster i WordPress-siden.

 

Arbeidsplan blir seende slik ut:

Uke 17:

Ha ferdig utseende på siden. Layout, farge/font/sider/innhold/kalendere osv..

Uke 18:

Fortsette på web-side

Uke 19:

Fortsette på web-side

Uke 20:

Fortsette på web-side

Uke 21:

Legge over fra gammel til ny side.

Uke 22:

Siste finpuss på web-siden.

LEVERING 6 JUNI.

 

 

Silje

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Illustrator + Photoshop = ..MORO

Denne uka er jeg utplassert på Alt i Ett, som er et reklamebyrå her i Tønsberg. Der gjør jeg mye spennende, som f.eks å surre med en kjempeprinter! Den er svæææær! Og kjempemorsom!

Jeg sitter også og jobber med en russelogo som skal trykkes på gensere i mårra! Det er absolutt ingen dum ting å kunne, i tilfelle jeg plutselig vil lage en genser med et morsomt trykk, en dag jeg kjeder meg!

 

I kveld har jeg sitti hjemme i regnværet og stura.. Med dataen såklart.. Så jeg kom på at jeg ville jobbe litt mer med de effektene vi jobbet med i Photoshop tidligere!

 

Bildet laget jeg først i Illustrator, og det er av mine tvillingsøstre, som forøvrig fyller 11 år på torsdag.

Deretter la jeg til farger i Photoshop..

En enkel versjon av fremgangsmåten, men allikevel gøy!

 

Her er resultatet:

 

Silje

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Prosjekt utenifra!

Etter at jeg begynte på Mediedesign har jeg fått et helt nytt syn på det å lage nettsider. Den gang jeg gikk på videregående (..ok..nå virka et som om jeg er 69 1/2 år og skal blogge om kjøttkakene mine).. hvertfall.. på videregående, for to og tre år siden hadde jeg IT som “valgfag”.. Altså ett av realfagene mine! Jeg hatet det av hele meg, og kunne den gang via hele mitt liv til å fjerne det fra jordens overflate.

I dag derimot.. i dag har jeg ikke andre ting jeg har mer lyst å gjøre enn å finne og skrive koder, og prøve ut ting i DreamWeaver som ikke jeg har klart tidligere.. Jeg kan sitte dagen, og NATTA lang!

 

…Utrolig men sant!

 

Og det som er enda bedre er at jeg har fått en jobb utenfor skolen. Jeg jobber for Norgeshus – Birkelund og Sommerstad A/S. – JEPP et snekkerfirma! De trenger å få ordnet litt på nettsida si, og trang i tillett nettsider til de forskjellige prosjektene de vil få solgt.

Jeg fikk i oppdrag å lage en enkel nettside for et sted i Høyjord(Andebu kommune) hvor det skal bygges mye nytt. Stedet heter Heimdalåsen, og nettsida heter så mye som Heimdalåsen.no

 

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Photohsop

I går og i dag har vi jobba med Photoshop. Vi har prøvd ut forskjellige metoder, og har laget forskjellige brusher som skal brukes til de forskjellige tingene vi har gjort med bildet.

Alle fikk ett og samme bilde, og en masse ark vi skulle følge. Dette var KJEMPEGØY! Litt sånn som når man hadde en tegnebok som liten og gjorde ALT man kunne for å tegne innenfor strekene.. I denne oppgaven fikk jeg kapra meg et tegnebrett, og det var jo en gudegave spør du meg. Kjempelett i forhold til å tegne med en mongolid datamus!

Min versjon av bildet ble såhär:

 

Fremgangsmåten i bilder:

Categories: Uncategorized | Leave a comment

AfterEffects

Oppgaven har vært :

Lag effekt(er) av lag som du har hentet inn fra en ai-fil.
(obs. Select Composition From).
Legg til DropShadow og Emboss effects.
Bruk Adobe Bridge for preview Text Animation Presets.
Legg til Text Animation Prests.
Precompose Layers.
Legg til en Dissolve Transition Effect.
Juster Layer Transparency.

Render En film til QuickTime og en til swf.

Lag effekt(er) av lag som du har hentet inn i en psd-fil.
(obs. Choose Composition – Cropped Layers)
Lag og animer Text Layers.
Animer tekst ved hjelp av animation Presets.
Animer tekst ved bruk av Keyframes.
Animer Layers ved å bruke parenting.
Editer og animer importerte lag med tekst fra Photoshop.
Bruk tekst Animator Group til å animere utvalgte fonter i et lag.
Tilfør tekstanimasjon til et grafisk objekt.

Render En film til QuickTime og en til swf.

 

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Helt egen font!

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Dream Weaver og jeg har endelig blitt venner!

Jeg lastet ned et theme og endret designet på det! .. Målet mitt var og lage ett fra bunnen av, men jeg vil påstå at jeg tok meg vann over hodet.. Det var nemlig litt mer jobb enn jeg trodde.. Men fortvil ikke! Jeg gir ikke opp… Jeg skal få det til, men bare ikke i denne oppgaven :)

Her kan du laste ned themet hvis du føler for det

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Inspirasjon og referanser

Da er vi i full gang igjen etter jul, og har fått oppgave om “Inspirasjon og referanser”.

Vi skal skrive om 6 ting som inspirerer oss, og om 6 ismer som vi er opptatt av eller liker. Tilslutt skal vi lage 4 arbeider som viser spor av ispirasjonskildene.

Denne oppgaven har som mål at vi skal
1 Få kjennskap til diverse stilarter – historie, trender, teknikker.
2 Få kjennskap til diverse kunstnere, regissører, fotografer, designere, illustratører osv,
3 Bli bevisst på hva og hvem som inspirerer oss
4 Kunne gjøre arbeider som viser spor av/speiler disse kildene.
5 Ha tilgjengelig kildemateriale for senere bruk.
6 Bli gode på design.

Oppgave 1:

Mine inspirasjonskilder

Natur

Høye ruvende fjell, en ås, havet, et lite vann, store vakre enger, eller et helt vanlig jorde… Naturen har jeg alltid syns har vært veldig spesiell. Det er ett eller annet gudommelig over det hvis man står på toppen av et fjell og ser på en fantastisk himmel, og kan skue utover  når alt er helt helt stille. Det inspirerer meg nok mest av alt..

Marrakech

Marrakech

Kanotur i Gran

Utsikt over Rembedalskåka - Demmevasshytta

Rembedalsvatnet - Demmevasshytta

Samfunn og mennesker

Både kjente og ukjente mennesker kan inspirere meg.. Særlig de ukjente! Å bare sitte på en krakk, eller på bussen og følge med på menneskene rundt. Prøve å tenke hvor de har vært og hva de skal ved å se på kroppspråket og bekledningen. Det er en inspirasjonskilde som aldri er helt lik. Du møter aldri det samme hver dag..

Marokko

Sport og action

Enten det er meg selv som henger høyt i en fjellvegg hvor jeg lurer på om jeg klarer å komme lenger opp, eller om jeg i det hele tatt tør å komme meg ned igjen, eller om det er en vill alpinist som sprenger sine egne grenser ved å gli nedover de bratteste fjellsider..

Folgefonna 2010

Gol 2009

Ida i Spania 2009

Zillertal med Switch 2010 from Mikael Luksepp on Vimeo.

Bøker

Vi har mange gode forfattere her i verden, som får frem følelser i oss ved å beskrive så levende at vi nesten tror vi opplever det selv..

Bilder

Fotografer som viser verden i det realistiske lyset, eller har tatt bilde av et løv.. Bare å kunne fange en del av verden på den måten..

favoritter: Peter Lindbergh, Per Heimly..

Versace

Versace - Peter Lindbergh

Musikk

Jeg er ganske altetende når det gjelder musikk. Jeg har ofte forskjellige spillelister som passer til f.eks. forskjellige anledninger. En spilleliste med rolige, en med skikkelig partymusikk, og litt annet forskjellig ettersom anledningen byr seg..

Noe musikk passer bedre til en spesiell stemning enn annen musikk.

eks:

Hoddaviken med switch 2009 from Mikael Luksepp on Vimeo.

Dette er et noen sanger av de sjangrene jeg liker best:

Moi -Hjerteknuser

Skambankt – Malin

Susanne Sundfør – The Brothel

Röyksopp -…and the forest began to sing

Gorillaz – On Melancholy Hill

M83 – We Own The Sky

Hans Zimmer – Aggressive Expansion

Filmer -

sammensetningen av bildet, location og musikk.. Kombinasjonen av alt dette kan gi meg gåsehud, rett og slett…

f.eks. Batman, Kongen Av Bastøy, Max Manus, Pearl Harbor.. Blåfjell, og noen Disneyfilmer!

Kongen av Bastøy

Oppgave 2:

Ismer jeg liker

Surrealisme:

Dette er egentlig ikke min type kunst.. Ikke akkurat hva jeg ville hengt på veggen.. Men allikevel er det noe som fascinerer meg veldig! Jeg syns det er gøy å se hvor langt man faktisk kan dra fantasien, og hvordan en liten detalj kan sette hele bildet på hodet på en stilig måte.

Minimalisme:

At “mindre er mer” er det ingen tvil om. Siden jeg er veldig interiørinteressert er det selvsagt noe man tenker på under enhver dekorering. Fyller man på med juggel kan det fort bli rotete og smakløst. Minimalisme minner også om funksjonalismen, og det er den ismen jeg mer eller mindre tilber når det gjelder akkurat denne interressen.

Modernisme:

Bruddet med de tradisjonelle linjene skaper veldig spennende kunst både når det gjelder fotografier, malerier og dekorering. Man prøvde gjerne noe nytt og spennende som ikke før var prøvd ut. Jeg tenker sjelden over hvilke ismer jeg faktisk bruker i mine egne arbeid, og fant først ut etter denne oppgaven at det faktisk var en av de jeg brukte mest..

Funksjonalisme:

Dette er jo ismen jeg har et veldig sterkt forhold til. Å ha en stilig ting som samtidig gjør nytta er jo drømmen! Her tenker jeg særlig på objekter innenfor interriør, og arkitekturdelen. Minimalismen har mye å si i funksjonalismen, ettersom de har samme mål: nemlig å kvitte seg med overflødig dekor. Enkle og rene flater!

Ekspresjonisme:

Ekspresjonismen er veldig spennende. De beste kunstnerne i denne ismen får virkelig frem sinnstemningen deres og skaper dermed et veldig fascinerende bilde. Jeg liker veldig godt at bildene ser mest realistiske ut. At mennesker ser ut som mennesker, og ikke monstre.

Realisme:

Man skal ikke lyve. Det ligger vel som en regel i realismen. man skal ikke få ting til å se bedre ut enn det egentlig er, men helst mye værre. Ser man på bildene til en fotograf som inspireres av denne ismen kan du vedde på at du ser mørke bilder fra krig og elendighet.

Selvom den fremhever det dystre er det ingen regel mot å male noe positivt heller. Skagenbildene er veldig idylliske og nærmest romantiske.

Oppgave 3:

Mine arbeider

uviss-isme...

minimalisme...

inspirert av surrealisme

Inspirert av realisme

Silje.

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Prosjekt med 3D

Da nærmer det seg innlevering av traileren vi har jobbet med i 3 uker… Ukene har gått skummelt fort, og vi har vel vært litt stressa innerst inne.. Men vi har vel ikke mista trua HELT. En grisekald sein kveld med filming sitter friskt i minnet, og vi er glad vi slapp det flere ganger.. Det er nok Gudrun på Eksponerings Design også, ettersom hun var vår supre skuespiller! Jeg er VELDIG glad hun stilte opp, for hvis ikke hadde det vært jeg som måtte være den stakkars jenta.. Og jeg som er sjuk hadde nok ikke blitt særlig mye bedre av å måtte spille in de scenene hun gjorde den kvelden!

3D gutta har vært veldig veldig flinke til å jobbe og er utrolig flinke til det de driver med! Det er kjempespennende å se!!

Jeg må si jeg grugleder meg til visninga klokka 13, men tror det blir en  – unnskyld uttrykket  – jævli allright film!

Silje

Categories: Uncategorized | Leave a comment