Semesteroppgave 2012 – Marius Sagen – Mediedesigner/TV/Film

I min semesteroppgave har jeg hatt temaet “Natur” og i den sammenheng har jeg laget en film, en nettside som jeg kunne publisere alt på, et magasin som tar for seg de grunnleggende bitene i et “Time-lapse” prosjekt og da laget noen illustrasjoner for å ha i magasinet.

På websiden har jeg brukt et nytt oppsett som heter “parallax scrolling” som går ut på at man har kun 1 side men med mange “vinduer/rammer” i. Man ser igjennom siden ved å scrolle med musen vertikalt. Jeg har også gjort det slik at scrolle hastigheten på de forskjellige elementene er forskjellig så man får en kul effekt når man ruller nedover på siden. Dette er noe jeg aldri har brukt før så det var veldig spennende og ikke minst lærerikt.

I filmen jeg har brukt noe som heter “Time-lapse” som består av bilder(tusenvis av bilder). Bildene er tatt med forskjellige intervaler avhengig av scene eller objekt og deretter satt sammen til en sammenhengende film. Jeg har reist endel rundt for å finne de forskjellige stedene jeg ville filme men viste også i starten av prosjektet om noen steder jeg ville dra. Nedenfor har jeg skrevet opp de stedene jeg har vært:
- Sarpsbrua(Sarpsborg)
- Vamma vannkraftverk(Askim)
- Solbergfoss(Askim)
- Verdensende(Tønsberg, Tjøme)
- Tønsberg
- Nøtterøy

Time-lapse magasinet jeg har laget forklarer i korte trekk hva man burde ha av utstyr og hva man burde forberede seg på før man går i gang med bildeopptakene. Jeg har delt guiden opp i 4 forskjellige steg, 1: Forstå det grunnleggende i Time-lapse, 2: Velge kamera for Time-lapse prosjektet, 3: Redigering av rå-materialet, 4: Kombinere bildene inn til Time-lapse video.

Hele min semester oppgave ligger på Nettkringkasting.no.

http://www.nettkringkasting.no/~mariuss

Filmen:

Under ligger også de forskjellige elementene jeg har laget i løpet av den siste perioden med semesteroppgaven.