Mine 5 beste arbeider.

Gjennom mitt år på idefagskolen har jeg gjort endel film oppdrag og har derfor fått mindre tid til andre ting. Under ligger det jeg synes er mine beste arbeider fra forskjellige programmer.

I denne videoen har jeg brukt Finalcut for å sette sammen bildene som er tatt sammen til en video.

Denne “headeren” er laget i illustrator, har brukt denne som header på en side jeg hadde for meg selv.

En webside laget i Dreamweaver, kodet fra bunn. Det er en liten portfolio side.

Denne videoen er laget den første uken på skolen hvor vi hadde et “bli kjent prosjekt”. Jeg har brukt Final Cut til å redigere materialet.

 

Semesteroppgave 2012 – Marius Sagen – Mediedesigner/TV/Film

I min semesteroppgave har jeg hatt temaet “Natur” og i den sammenheng har jeg laget en film, en nettside som jeg kunne publisere alt på, et magasin som tar for seg de grunnleggende bitene i et “Time-lapse” prosjekt og da laget noen illustrasjoner for å ha i magasinet.

På websiden har jeg brukt et nytt oppsett som heter “parallax scrolling” som går ut på at man har kun 1 side men med mange “vinduer/rammer” i. Man ser igjennom siden ved å scrolle med musen vertikalt. Jeg har også gjort det slik at scrolle hastigheten på de forskjellige elementene er forskjellig så man får en kul effekt når man ruller nedover på siden. Dette er noe jeg aldri har brukt før så det var veldig spennende og ikke minst lærerikt.

I filmen jeg har brukt noe som heter “Time-lapse” som består av bilder(tusenvis av bilder). Bildene er tatt med forskjellige intervaler avhengig av scene eller objekt og deretter satt sammen til en sammenhengende film. Jeg har reist endel rundt for å finne de forskjellige stedene jeg ville filme men viste også i starten av prosjektet om noen steder jeg ville dra. Nedenfor har jeg skrevet opp de stedene jeg har vært:
- Sarpsbrua(Sarpsborg)
- Vamma vannkraftverk(Askim)
- Solbergfoss(Askim)
- Verdensende(Tønsberg, Tjøme)
- Tønsberg
- Nøtterøy

Time-lapse magasinet jeg har laget forklarer i korte trekk hva man burde ha av utstyr og hva man burde forberede seg på før man går i gang med bildeopptakene. Jeg har delt guiden opp i 4 forskjellige steg, 1: Forstå det grunnleggende i Time-lapse, 2: Velge kamera for Time-lapse prosjektet, 3: Redigering av rå-materialet, 4: Kombinere bildene inn til Time-lapse video.

Hele min semester oppgave ligger på Nettkringkasting.no.

http://www.nettkringkasting.no/~mariuss

Filmen:

Under ligger også de forskjellige elementene jeg har laget i løpet av den siste perioden med semesteroppgaven.

Uke 22

Denne uken har jeg jobbet mye med websiden for å få en oppe til å gå.

Jeg har også jobbet litt med å ferdig stille videoen, jeg venter forsåvidt bare på en sang jeg får produsert av en venn og tidligere elev her på idefagskolen “Jamie Kielland”(http://freshtone.bandcamp.com)

Magasinet er også nesten ferdig stilt. Mangler muligens bare noen småjusteringer i tekst og muligens baksiden til magasinet.

De 2 siste ukene har jeg også jobbet med en liten portfolio side til meg selv som da er litt utenfor semesteroppgaven men er greit å få et avbrekk i ny&ne.(www.coffeandmilk.com/marius)

En annen illustrasjon som jeg også har laget i mellomtiden.

Uke 21

Denne uken har det blitt mye filming, søndag-mandag på verdens ende(sov i bilen),mandag-tirsdag i Askim og Sarpsborg(overnatting i bilen). Det ble endel bra materiale fra de turene. Har fått begynt men sammenslåing av alle bildene og er på litt over 2 min nå. Vet ikke om jeg skal lage så mye mer men får se hvor godt tid man får.

Jeg har også begynt å tegne/lage mitt eget kamera i Photoshop. Jeg følger en tutorial på det og det er endel mer arbeid enn jeg trodde så får se om jeg kommer i land med den. Her er hvertfall et bilde av hvordan kameraet ser ut nå.

 

 

Dårlig vær!!!

Nå har det vært mye dårlig vær i det siste så jeg har brukt tiden på å lage noen illustrasjoner. Holder også på med en illustrasjon av et kamera. Mye små detaljer som skal med.

Denne illustrasjonen ble jeg veldig fornøyd med. Likte fargen.

Denner illustrasjonen føler jeg har litt mer humoristisk stil. Skal muligens legge til en liten rød bil på veien. Denne illustrasjonen var den eneste av disse som jeg tegnet på papir først.

Og den siste er et forsøk på nordlyset, ble ikke like fornøyd.

På illustrasjonen med nordlyset har jeg brukt mesh tool noe som jeg har brukt veldig lite før.

Jeg har også gjort noen fargekorrigeringer på bildene som skal brukes i filmen. Det er ikke bestemt hvordan det skal bli men muligens noe i denne duren.

Uke 20

Denne uken har jeg ikke fått gjort så veldig mye, er ferdig med Magasinet, har begynt på nettsiden men får ikke gjort noe mer uten mer materiale. Og det har vært veldig dårlig vær så mulighetet til å skaffe mer materiale har vært dårlig. Jeg håper på å få skaffet mye denne helgen som kommer for har undersøkt litt ang lys og måne og i følge noen kilder skal månen lyse minst denne helgen å det tilsier at det er idielt å filme stjerner på himmelen. Jeg håper at jeg også får tid til å dra til Askim for der er det noen kraftverk jeg trenger å dra innom. Mye fin arkitektur og natur.

Uke 19

Siden sist så har jeg fått jobbet en del med å skaffe materiale. Har skaffet litt info om noen kraftverk jeg forhåpentligvis rekker å dra innom. Jeg har hittil vært innom 4 steder hvor jeg har filmet. Føler at det går ganske bra og at jeg ligger godt ann. Har jobbet veldig mye med magasinet for jeg vil at tekst og bilder skal flyte bra. Jobber også mye med at det skal være lett og lese og ikke for mye tekst på en side.

Et bildeutsnitt av et sted jeg har vært å filmet:

(HDR Bilde)

Uke 18

Denne uken har jeg holdt på ganske mye i Indesign grunnet dårlig vær. Jeg har aldri jobbet så mye med indesign så det tar litt tid å bli kjent med de forskjellige funksjonene. Onsdagen prøvde jeg en timelapse av en løvetann som åpner seg. Løvetannen lukker seg om kvelden og åpner seg rundt kl 05. Dette gjør de for å kunne beskytte selve blomsten for uvær, dyr o.l.

Jeg håper på bedre vær nå fremover for har lagt noen planer om en reise over til østfold for å filme noen forskjellige kraftværk og sluser. Men hvis været ikke blir noe bedre må jeg vurdere hva jeg skal ha med i filmen.

Indesign magasinet ligger nå på 24 sider og ser ute til at det kanskje blir noen til. Det er ikke lett å få et oppsett og design som jeg blir fornøyd med. Vil ikke at det skal bli så dødt å kjedelig