Oppsummering av prosjekter utenom skoleoppgaver

I tillegg til skoleoppgaver i år har jeg gjort litt andre prosjekter for Idefagskolen. Jeg har jobbet med en WordPress site for Tønsberg Seilforening, holder på med en side for 4 Veteraner (også en WordPress site) i samarbeid med Linnéa Kalgraff og Marcus Rognes. Jeg har også vært med i webredaksjonen sammen med blant annet Victoria Lindhagen. Sammen representerte vi Mediedesign. Sammen med henne har vi jobbet litt med Feedback TønsbergPasse Gal, Jul & Vinter.

Tidligere i år rundt juletider samarbeidet jeg også med Maja Furuhaug og Linnéa Kalgraff om en liten animasjonsvideo for Det Norske Veritas. Den kan du se her:

Semesteroppgave – Profilmanual og mappeinnlevering

Igår brukte jeg store deler av dagen på å lete etter et enkelt WordPresstheme med en eller annen form for gallerifremviser. Jeg prøve en god del forskjellige, men det var alltid et eller annet som ikke fungerte ut ifra slik jeg hadde sett for meg. Jeg kom fram til at et WordPresstheme ble rett og slett litt “overkill” i forhold til hva jeg trengte for å vise fram profilmanualen og mappeninnleveringen. Så jeg tok heller å kodet en enkel HTML, CSS og jQuery side. På denne siden har jeg brukt en gratis jQuery plugin som heter Galleria for å vise frem bildene. Jeg har også designet en downloadbutton hvor man kan laste ned original pdf’en. Jeg kommer nå til å jobbe med mappeinnleveringen slik at jeg får ferdigstilt websiden, og begynt på sluttrapporten/evalueringen.

Semesteroppgave – Profilmanual

Idag har jeg jobbet videre med profilmanualen til websiden. Det kommer bare til å være et kort lite hefte hvor det står litt om bruksområdet til logoen, fontene og illustrasjonene. Jeg har også skrevet kort om hva semesteroppgaven min er for noe, men har ikke gått veldig dypt inn i det. Grunnen til at jeg gjøre det på den måten er fordi jeg også kommer til å skrive en samlet rapport om hele semesteroppgaven og ettertanker om arbeidet jeg har gjort.

Semesteroppgave – Webside #4

Igår fikk jeg gjort de resterende tingene på siden. Jeg korrekturleste all teksten på siden (men det kan jo fortsatt være feil der), kodet inn et favicon som jeg lagde ut ifra logosymbolet. Jeg tweaket også på mannen i den siste illustrasjonen, slik at han beveger seg mer tydelig. Det vil si at jeg nå har seks forskjellige “grupper” med bilder som scroller uavhengig av hverandre. Jeg har også lagt til en tilleggstittel i de forskjellige artiklene, sånn at det ikke ser ut som om jeg bare har kalt de forskjellige undersidene for stage 1 osv for at jeg skulle ha orden på når de kom.

Jeg har også gjort litt research på hvordan andre har laget sine profilmanualer, jeg fant noen som jeg syntes hadde noen gode elementer ved seg:

Jeg har også begynte på selve profilmanualen, og jobber nå med teksten og oppsettet. Jeg tenker foreløpig at jeg skal gå for en størrelse på 1280px X 800px, dette er resolusjonen på en vanlig nettbrett (tenker nå mest på Android, selv om det har kommet brett med full HD, også har man jo selvfølgelig nye Ipad med enda større enn det igjen). Jeg tenker at den størrelse kan fungere på både nettbrett og pc/mac uten videre problemer. Kanskje den er litt bred ut ifra en “vanlig” størrelse på en nettside (som ofte nå ligger på 960px – 1000px), men tror at det skal gå fint. Jeg skal legge den opp på nettet, samt lage en link slik at man kan laste den ned om man ønsker det.