Fem oppgaver

 

Oppgave #1 – Neon

Oppgaven:
Kort og godt oppsummert, så skulle vi lage et neonskilt som kunne lyst opp i nattemørket.

Hva jeg tenkte:
Når jeg hører neonlys, ser jeg enten for meg under biler, pub og bar eller strippeklubber, litt som dette: http://files.gamebanana.com/img/ico/sprays/animationtest1_copy_2.jpg
Jeg visste umiddelbart at her måtte jeg finne på noe morsomt som skilte seg ut fra de andres skilt, og da måtte jeg ha et neonskilt som hadde bevegelse i seg.

Hvordan jeg gjorde:
Først tegnet jeg alt opp på et ark, som jeg deretter scanna inn og sendte til meg selv på email. Deretter åpna jeg bildet i Illustrator og brukte pen-tool til å tegne oppå strekene fra arket.
Når jeg hadde fått lagt opp alle linjene, brukte jeg apperance-vinduet til å legge på flere strokes på linja, og vi lærte egentlig fra en tutorial at man skulle legge 7-8 strokes og deretter farge hver og en stroke, men jeg synes det ble _MYE_ finere og VELDIG mye enklere å bare legge på 2 strokes, en mørk som var litt større, og en lys inni, for å så bruke gausian blur og en sterk neonfarge til å skape en glød. Det mørke rundt får lyset til å se fargerikt ut, mens den mye lysere, nesten hvite fargen inni får den til å faktisk se ut som den har lys i seg.

Hva jeg lærte:
Jeg har aldri laget en animert gif før, så det jeg tok som utfordring i den oppgaven her var hvordan man skulle få til det. Nå i ettertid har jeg funnet ut at man kan lage animerte gifs i både flash, after effects og andre programmer, men programmet jeg lærte meg spesielt for denne oppgaven var “Fireworks”, som er et program jeg har brukt senere for å lage denne gifen av en vennine av meg: http://kelilis-kennel.no/onewebstatic/94334ad4ff-siljeputsthatasstoworkyeah.gif

Er jeg fornøyd?:
Det er en veldig enkel illustrasjon som ikke tok all verdens tid, men jeg synes i bunn og grunn den ble ganske fin og synes det var morsomt at jeg klarte å overraske alle med å få den til å bevege seg.

Link til oppgaven:
http://ideblogg.no/marius/2012/09/18/oppgave-uke-37-illustrator-neon/

kakteasALIVES

kakteas1gif kakteas2gifkakteas3gif kaktus1111

Oppgave #2 – Fantasy Art

Oppgaven:
Her gikk det ut på å bruke fantasien, temaet var “Wonderland” med litt preg av Tim Burton.

Hva jeg tenkte:
Ikke overraskende nok, endret jeg såklart litt på oppgaven, så jeg gikk litt bort ifra det og ble heller inspirert av et spill som heter “Trine 2″. Det er et spill med helt fantastisk grafikk, og man har lyst til å komme i mål bare for å se hvor utrolig bakgrunnen og forgrunnen endrer seg i helt vilt flotte omgivelser.

Her er noen screenshots og en trailer fra “Trine 2“:

trine1 trine2 trine4

Hadde det ikke vært for at jeg så filmen “Alice in Wonderland” av Tim Burton en uke etter vi hadde oppgaven, istedenfor før, så ville nok resultatet blitt veldig anderledes.
Istedenfor å fokusere på en ting, som mange andre gjorde, så ville jeg fokusere mer på omgivelser og landskap.
Jeg hadde lyst på et lite “easteregg”, som ikke akkurat er så godt gjemt, men for å få litt adventure-følelse tok jeg med en triforce fra spillet Zelda, og den lille lysklumpen som alle som har spilt Zelda sikkert husker veldig godt, for man hater ho litt etterhvert… “Hey, listen!“:

Triforce_by_Ulliquiorra_Rocks triforzzscreen-shot-2012-10-15-at-12-36-10-amnavi

Hvordan jeg gjorde:
Slik som med neon oppgaven, så startet jeg med å tegne noe først, scanna det inn og sendte det på email. Når jeg hadde fått bildet inn i photoshop justerte jeg litt på treshholdet, så jeg fikk bort alle ekstra linjer og ræl jeg ikke trengte å ha der.

skauenblablategn skauenblabla

Så gikk jeg videre med å fargelegge alt med de fargene jeg ville ha her og der, jeg prøvde å holde hver farge og objekt hver for seg i forskjellige lag, men etterhvert så begynte det å gå litt i surr. Jeg begynte å farge i feil lag, og jeg skjønte ikke hvorfor ikke viskelæret funka… fordi jeg var i feil lag, og det ble veldig mye blanding etterhvert, hvor det var litt stammer i trekrone-layeret her, og litt trekroner i stamme-layeret der.. men ja, fikk nå farga alt til slutt:

skewddatshit trifååårs

Så gikk jeg videre med dodge og burn, og jeg ble helt amazed hvor mye effekt det kunne ha på bildet! Med en gang man fikk på litt skygge på ene siden og kanskje litt lys på den andre, så ble det en mye finere dybde i bildet, og det synes jeg var gøy, for fargene så veldig stusselige og flate ut før jeg begynte med det, og da hadde jeg så lite trua på at det her kunne se ut, men det hjalp kan man si. Så prøvde jeg å fjerne layeret med de sorte linjene, og da synes jeg også det ble sinnsykt mye finere.

skogenwateryo skogenutenstrek

Deretter tok jeg å kopierte alle layerne til ett lag og la det oppå, og satte det som multiply eller overlay, jeg husker ikke, men det gjorde iallefall mye med kontrastene i bildet og det synes jeg var veldig fint. Det eneste som ble tuvlete da, var at jeg ikke var helt ferdig og hver gang jeg endra noe i “bakgrunnen”, så gikk det ikke overens med layeret jeg hadde lagt over som overlay. Og for at sola skulle få en mye finere effekt, så la jeg til noen lysstråler som trenger seg mellom trærne.

skogen3 skogencaferri

Og så bare la jeg på masse småpirk her og der, og endte opp med det ferdige resultatet som ligger i bunnen.

Hva jeg lærte:
Jeg har brukt photoshop veldig mye i mange år, jeg tror kanskje jeg er den som kunne mest av photoshop når vi starta året. Jeg har ikke så vanskelig for å gjøre som jeg vil når det gjelder photoshop, man kan se på dette eksempelet, som jeg gjorde på veldig få minutter første gangen vi åpnet photoshop. Til tross for at jeg kunne veldig mye i photoshop fra før, så lærte jeg fremdeles veldig mye. Jeg har verken tegna eller fargelagt så mye i photoshop før og dette er første gang jeg har prøvd meg på noe form for “kunst”, og jeg synes det var veldig morsomt. Jeg har ikke brukt dodge og burn så mye før, for de har vært under kategorien “verktøy jeg har prøvd en gang, og det gjorde ikke som jeg ville, så da trenger jeg det aldri igjen”, akkurat som pen-tool i photoshop, den har aldri heller gitt mye mening, men jeg kan den inn og ut nå, og bruker den hver gang jeg skal dypetse bilder. Jeg lærte også å bruke brushes litt bedre, og å ha et SYSTEM I LAYERS ER GANSKE VIKTIG!

Er jeg fornøyd?:
Ja, jeg er vel det, selvom det kunne alltids blitt litt bedre. Det er noen skygger og lys her og der som kunne vært bedre, men jeg tror ikke jeg vet helt hvordan det skulle blitt, og det ble litt kaos i layersene, så alt ble plutselig et ork å holde på med. Jeg ville også ha noe som skulle gått over brua, men meninga var at det skulle være et bilde som viser landskap og omgivelser, og da ville plutselig tingen på brua tatt all oppmerksomhet, selvom brua allerede gjør det, hvor man får en følelse av at “Det kommer noen snart om jeg sitter å ser på den litt, det må komme noen snart…”. Alt i alt, så er jeg ganske fornøyd med å få til at det ser så bra ut, med så sterke farger, på første forsøk. Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan det kunne blitt om jeg hadde prøvd å gjøre noe sånt igjen, (noe jeg tror jeg kommer til å gjøre, og da kommer jeg sikkert til å legge det ut her på bloggen).

Link til oppgaven:
http://ideblogg.no/marius/2012/10/08/oppgave-uke-39-photoshop-fantasy-art-wonderland/

skogen9photofinish skauenblabla trifååårs skogen11 skogen22

Oppgave #3 – Flash Banner

Oppgaven:
Lage en annonse i Flash for Sole Hotell i liggende format 780×220, eller stående i format 220×780. Annonsen skulle inneholde vekslende bilder, innholde tekst og evt. pris om et tilbud fra hotellet og finne på en logo.

Hva jeg tenkte:
Jeg har aldri turt å røre flash før, så  jeg var veldig nysgjerrig på hvordan dette skulle gå. Etter en kjapp gjennomgang på tavla, så tok det ikke lange stunden før jeg skjønte hvordan detta hang sammen og kunne føle meg litt tryggere. Vi fikk se et lite eksempel på tavla, hvor bilder sklei fint forbi på skjermen og jeg ble litt imponert over hvordan det så ut. Så jeg bestemte meg for at “hvis vi blir vist denna fordi den er kul, da vil jeg også klare det, for da føler jeg at jeg kan lage alt.”. Flash er ikke et så vanskelig program så fort man skjønner hvordan det funker, så nå føler jeg faktisk at jeg kan lage alt, men det er bare ideen om hvordan det skulle sett ut som er problemet.

Hvordan jeg gjorde:
Først og fremst åpnet jeg programmet, obviously. Deretter la jeg inn masse bilder i library, som jeg dro ut på det hvite lærettet og begynte å maske ut og spille av over hverandre, så de sklir fint over samtidig som det ser ut som tapet som er rivd av veggen. Det er veldig vanskelig å forklare videre hva jeg har gjort, for det er så mye “dra inn bilde, sett keyframes, repeat”. For at jeg skulle få til det levende lyset på siste bildet, så åpnet jeg photoshop og liquified flammen litt og litt og lagret etter hver endring. Så la jeg de inn etter hverandre i flash og kopierte de opp noen 100 ganger. For å få banneren til å bli trykkbar måtte man legge inn en usynlig boks som man setter keys til at “on click”, så “skjer ditt” og “on release”, så “skjer datt”. Deretter gå inn i actionscript og skrive inn en kode og link til siden man vil den skal føre deg til.

Hva jeg lærte:
Jeg lærte VELDIG mye! dvs. jeg lærte alt jeg kan nå, og alt jeg gjorde for å få til den banneren. Jeg har åpnet flash 2-3 ganger i livet med gjevne mellomrom, og jeg skjønte ikke bæret av noe av det. Jeg lærte hvordan man skulle bruke det til å tegne ting og jeg lærte hvordan man skulle få ting til å animere og hvordan man kan legge på effekter og småtriks for at ting skal se stilig ut.

Er jeg fornøyd?:
Ja, jeg ble veldig fornøyd med den, selvom jeg tror kanskje den ble litt for lang til tider med tanke på “kommaer i teksten”. Jeg er ikke akkurat så fornøyd med fonten som er brukt heller, men teksten var noe jeg la til i siste stund fordi det ble veldig kjedelig uten. Jeg var litt redd for at det skulle bli vanskelig å lese teksten samtidig som man skal få med seg hva som skjer på bildene, men i bunn og grunn føler jeg at jeg fikk det til ganske bra. Av en eller annen grunn så er det noe med det at jeg ikke får med meg alt som skjer første gangen, at jeg får følelsen av at jeg har lyst til å se den en gang til før jeg føler meg ferdig med å se på den, og det synes jeg nesten bare er et godt tegn. Det skal sies at jeg har fokusert mer på det tekniske for å lære meg programmet, enn å tenke alt for mye på designet.

Link til oppgaven:
http://ideblogg.no/marius/2013/02/28/flash-oppgave/

Get Adobe Flash player

 

Oppgave #4 – Illustrasjon

Oppgaven:
Dette var ikke en oppgave vi har fått, dette er noe jeg har laget selv hjemme i en ferie fordi jeg savna å være på skolen ( :) )

Hva jeg tenkte:
Nei, si det. Alt var vel egentlig bare ren tilfeldighet. Etter at jeg hadde kommet over noen tribal tegninger som jeg syntes var sinnsykt kule, så var det bare tilfeldig at bildet av Maiken(hunden) lå i toppen av facebook news feeden, og jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk. Her er noen eksempler:

tribal1 tribal2 tribal3 tribal3

Hvordan jeg gjorde:
Jeg sparket igang den gamle CS5 Illustratoren og la inn orginal-bildet, før jeg tok pen-tool og begynte å forme ansiktet på en måte så det skulle få litt dybde. Det var ikke så lett, hvor ca. hver form tok ca. 10-30 minutter å forme og bøye så den skulle bli som jeg ville. Når formene var ferdig, og jeg ikke behøvde å tenke så mye mer på dybde begynte jeg litt freestyle, og etterhvert som tiden gikk så begynte formene å ta kortere og kortere tid å få til, samtidig som de så bare slækkere og slækkere ut, men jeg ville egentlig bare ha den ferdig. Det tok ca. 2-3 dager med masse jobb, småpirk og fikling med pentool. Jeg ville også ha med noen smådetaljer som jeg har lagt inni der. Hjertene er ikke så vanskelige å oppdage, men at det er en pote “gjemt” der synes jeg var litt artig. Hadde jeg tenkt meg nøyere om ville jeg også hatt med en hale inni der et sted.

Hva jeg lærte:
Jeg lærte meg å bruke pentool, det kan man trygt si. Jeg har lært å sitte å dra i mange hundre ankrer for å justere på bare små endringer. Lærte masse om tålmodighet og småpirk.

Er jeg fornøyd?:
I bunn og grunn, så er jeg egentlig ikke det. For jeg synes den overall varierer litt for mye på tykkelsen på streken, og jeg kan tydelig se hvor jeg begynte å hate livet, hvor ting begynte å gå litt for fort. Men igjen, så synes jeg det var en kul ide, og jeg synes tribal ting kan lett se utrolig bra ut. Dette er noe jeg garantert kommer til å prøve å lage mer av på fritiden. Jeg synes også det var litt kult å ha dette bildet liggende når vi hadde en oppgave hvor vi skulle lage profilmanual for et snowboardmerke, og snowboard design.

Link til oppgaven:
Dette er ikke en oppgave, men den ligger i en post jeg la ut for ikke lenge siden, sammen med noen andre ting jeg har gjort tidligere:
http://ideblogg.no/marius/2013/05/02/tidligere-skriblerier/

maikentribal

maikentribalektebildeScreen Shot 2013-06-06 at 5.53.15 PM maikentribalillustrator1salomonsnowboard2

Oppgave #5 – After Effects

Oppgaven:
Lage en musikkvideosnutt på 10-15 sekunder hvor teksten skal komme animert inn og følge teksten og rytmen i musikken.

Hva jeg tenkte:
Haha! Jeg klarte såklart ikke å holde meg til oppgaven her heller. Det er greit nok å lage musikkvideo, men når alle andre gjør det også må jeg finne på noe eget. Jeg er ikke redd for å tenke utafor boksen, og jeg tvilte på at noen av lærerne brydde seg om det kom en videosnutt hvor det ikke var for mye musikk. Jeg hadde hadde vært på kino dagen før og sett på filmen “Django” av Quentin Tarantino, som var en utrolig bra film. Det var en scene der som skilte seg veldig ut i den filmen, og når vi da skulle lage noe i after effects dagen etter, så fikk jeg heller lyst til å lage et lite “Ordskuespill”. Hadde vi hatt lenger enn 1 dag på oss å levere, så skulle jeg klart å fullføre hele scenen, hvor jeg hadde begynt å bygge trapper som Django går ned, med gelender og hele sulamitten, men som sagt, hadde ikke så god tid og det var tross alt første gang jeg har prøvd after effects ever.
Den orginale scenen kan finnes her: http://www.youtube.com/watch?v=B9tF3KgEdAI

Hvordan jeg gjorde:
Akkurat som med flash, så er det litt vanskelig å forklare hva man gjør i after effects, for det høres bare dumt ut om jeg sier det som det er at; “jeg skrev ord, satte de opp her og der, stilte litt på tidslinja så de skulle vite når de skulle dukke opp. Endret litt på keys så de visste hvor de skulle være til den og den tiden. Måtte lytte om og om igjen til lyden for at ordene skulle passe til det som ble sagt, og så bare få et kamera til å sveve rundt for å få til en liten dramatisk hendelse.”
Det er jo akkurat det der jeg har gjort, og det høres jo superenkelt ut.. Nå skal det sies at det er det og, da.
Om jeg skal gå litt mer i detalj, så vil jeg nesten si at det er kamera som er mest fancy. Da tok jeg et null object, som er ingenting, og festa kameraet mitt til det med en hyssing og sendte det rundt på skjermen. Det er virkelig vanskelig å forklare det her, haha! Fargene jeg har valgt er for å gjennskape litt av det brune som er fra orginalfilmen.

Hva jeg lærte:
I motsetning til flash, så hadde jeg aldri åpna After Effects før. Jeg hadde absolutt ingen peiling på hva jeg skulle gjøre første gang vi åpna programmet. Etter en liten gjennomgang skjønte jeg også her fort hvordan ting funka, og da ble det fort enklere å få gjort ting. Jeg lærte meg hvordan jeg skulle få tekst til å bevege seg, hvordan man skal få kameraet til å sveve rundt og hvordan man får musikk og lyd til å fungere. After Effects er et veldig morsomt program, og er noe jeg kunne tenke meg å bruke oftere.

Er jeg fornøyd?:
Ja, til å være første gang jeg åpna After Effects så synes jeg at jeg fikk det til ganske så bra. Jeg hadde også glemt at jeg hadde lagt den på youtube, og ble positivt overraska når jeg hadde fått en kommentar og s den nesten har fått 500 views. Jeg skulle egentlig likt å sett hvordan det ville blitt hvis jeg hadde fullført med ideen som jeg egentlig hadde lyst til, hvor hele den lange talen han egentlig sier kunne kommet opp som en trapp han hadde gått ned. Kanskje jeg gjør det senere en gang bare for å se hvordan det ville blitt, men jeg tviler på det kommer til å skje. Jeg angrer også litt på at jeg ikke delte opp ordet “Motherfucker”, for det tar såpass lang tid når han skriker det, at det kunne kommet i to omganger istedenfor en.

Link til oppgaven:
http://ideblogg.no/marius/2013/05/13/effects-oppgave/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight + = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>