Semesteroppdatering #7

Hjemmesiden

På onsdag forrige uke da jeg hadde fortalt alle om planen min om å endre på sidene så skjedde det noe. Jeg skulle editere en av sidene mine, og fjerne noe fra de og vips, så hadde jeg klart å slette alle sidene så jeg satt bare igjen med template’n. Jeg ble jo såklart litt satt ut, men tenkte ikke akkurat på det som noen krise, for nå kan jeg det systemet såpass godt at det tok meg 3 timer å få alt opp igjen i det nye designet jeg hadde planer om in the first place.

Her er noen screenshots av den gamle siden:

Screen Shot 2013-05-29 at 4.59.33 PM Screen Shot 2013-05-29 at 4.59.46 PM Screen Shot 2013-05-29 at 5.00.01 PM Screen Shot 2013-05-29 at 5.00.32 PM

Her er noen screenshots fra etter den ble redesignet:

Screen Shot 2013-06-06 at 4.30.18 PM Screen Shot 2013-06-06 at 4.30.31 PM Screen Shot 2013-06-06 at 4.45.42 PM Screen Shot 2013-06-06 at 4.46.10 PM

 

Jeg må jo si meg mye mer fornøyd med det nye designet, for er det noe som slår ann så er det grids! Liker grids. Elsker inDesign på grunn av grids, kolloner og marginer, som tar oss videre til…

Profilmanual

Nå har jeg knota litt i indesign og jeg har kommet godt i gang med en profilmanual jeg kan leve med. Jeg har sett på litt andre profilmanualer for andre bedrifter og jeg bestemte meg for å kjøre på med den samme reine stilen som de har. Ikke for mye dilldall og forklaringer, bare enkelt og greit om hvordan ting skal være.

Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.39 PM Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.45 PM Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.52 PM Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.58 PM

Jeg har valgt å fjerne Arial fra alt, fordi den er faktisk ganske kjedelig og bruker heller “Questrial” på alt, som jeg egentlig bare skulle ha på overskrifter.

Designet i profilmanualen går igjen som alt annet trykk, med de lette grønne fargene og illustrasjonene av hundehus. Jeg er litt usikker på den røde skriften i toppen, men jeg er ganske fornøyd med hvordan utseende er generelt. Det er ikke meninga at dette skal være det mest high tech greiene. Prøver å holde det litt proft, uten å dra inn for mye dilldall.

After Effects

Jeg ville ha med noe after effects for å vise at jeg faktisk kan det programmet også, men jeg føler ikke akkurat at jeg får frem hvor god og tålmodig jeg faktisk er i dette lille klippet på 15 sec som jeg hadde satt av 4 timer til, men brukte ca. 30min. Det er noe småpirk på den som at sidene ikke helt henger sammen og det skjer noen kræsjer her og der, men macen begynte å bli veldig treig, så da gadd jeg ikke fortsette når det hadde blitt supervanskelig å få fiksa at det bare er snakk om 0,01 pixels mellom arka. Dette ble en god blanding mellom after effects og flash, ettersom jeg trengte begge programmene for å få det inn i inDesign.

Get Adobe Flash player

Jeg vil bare vise at jeg kan det, jeg.

Postalia

Når jeg så de fleste andre hadde slengt med konvolutter og brevark osv i profilmanualen sin tenkte jeg at jeg ville det også. Nå som jeg også fiksa meg noen “illustrasjoner”, så ble det også mye artigere å dekorere tingene og få ting til å gå igjen.

Her er noen screenshots av diverse postalia:

Brevarkgrønn konvoluttgrønn visittkortbakside visittkortforside

Skulle gjerne ha tatt et bilde av det nye visittkortet, men det virker som om printeren ikke har lyst til å printe den grønnfargen som illustrerer hundehus-døra, kan like gjerne legge ved et bilde for å vise.

visittkortbaksidegrønn visittkortforsidegrønn

Kvitteringa har bare fått en liten endring, men vil ikke få noen grønnfarge osv, for det skal bli printa på sånne blå-ark, og da er det ikke vits med for mye greier.

kvittering2

Noen siste tanker før siste semesterblogginlegget:

Jeg føler jeg ligger greit ann iforhold til tiden, selvom jeg synes det nesten har vært for mye tid, for da får jeg bare dårlig samvittighet når jeg stopper opp og føler meg ferdig med ting. “Det er fortsatt 2 uker igjen… Jeg skal da vel klare å kaste bort en uke til med å sitte å stirre på den tingen her uten å gjøre noe..”
Jeg synes det har vært positivt når ting har gått i stå og hengt seg, eller blitt sletta for da kan jeg gjøre det om igjen, og da blir ting mye finere for da vet jeg at den forrige ideen ikke var god nok til å gjenta.
Noe som også er skummelt med for mye tid er at da bare baller det seg på med masse rare dilldalleffekter og styrings og årnings. Ting begynner snart å se ut som en tegneserie hvis jeg skal fortsette å slenge rundt om meg med illustrasjonene mine.

Men jeg begynner å føle meg ganske vell, at selvom det virker som mye ræl og unødvendig det jeg lager, men på en annen måte så er jeg veldig fornøyd med at jeg faktisk har laget alt av materiale og tatt bilder selv. Det eneste jeg ikke har laget selv er fontene. Det gir meg en god følelse og litt “styrke” og motivasjon til at jeg faktisk er i stand til å lage slike duppeditter som det her. Og jeg har mange forskjellige design i hodet som jeg har lyst til å få ut, men jeg tror ikke en kennelside hvor det henger folk på 50+ er så intressert i for mye high-tech stuff.

This entry was posted in Semesteroppgave 2013 MD. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− two = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>