Dreamweaver Oppgave – Min andre side på nettkringkasting

Oppgaven var enkel; lag en hjemmeside som skal funke og et flytskjema som viser hvor man kan gå. (Ja, jeg lagde de i den rekkefølgen ;P)

Ettersom jeg var dum å skrøt på meg i fylla engang i høstferien at jeg kunne få til å lage noe bedre enn www.min-smykkeverden.no så tenkte jeg at det skulle være enkelt om jeg da begynner å tenke ut noen ideer om hvordan jeg skal få det til, så her er hvordan det har kommet så langt. Planen er å kanskje piffe den opp endel etter vi har lært å lage ting i flash.

Jeg har lært mye av denne oppgaven og jeg har startet på nytt 3-4 ganger og gjort forskjellige vanskelige feil hver gang og hvorfor noen utgangspunkter kan være dumme, selvom alt endte opp med å se likt ut.
Først lærte jeg den harde måten om hvorfor “<div id=”wrapper”>” er en kjekk <div> for å holde alt i bås. Da ble det litt enklere å bestemme hvor skapet skal stå.
Deretter har jeg har lært å få tekst oppå et bilde og at det ikke lønner seg å basere en hel side på <img src=”#”>, da blir hele siden ganske falleferdig, og funnet ut at det er mye enklere å sette bilder som bakgrunn på <div>.
Når jeg skulle endre fontstørrelsen på menyen lærte jeg hva vitsen med “*.css”, for selvom å bare skifte ett tall på 7 dokumenter ikke var så “slitsomt”, så kan jeg se for meg at det blir et sabla kaos om det skulle vært større og flere ting som skulle endres.
Jeg har lært å bruke fonts fra google, og det tror jeg kan være veldig nyttig.

Det er kanskje ikke de flotteste linkene og ting er kanskje ikke grafisk korrekt plassert, men hovedfokus har vært å få det til å funke og så lenge jeg ikke har brukt wordpress så er jeg fornøyd.

 

Trykk på faviconet for å komme inn på siden:

This entry was posted in Dreamweaver, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>