Årets Kokk 2013

Da ligger mitt andre, som jeg kan komme på i farta, verk ute så folk kan se det.

Denne gangen skulle jeg lage en promofilm for Årets Kokk for å vise www.impuls.no en liten del av hva jeg kan få til. Fikk jo mye positiv tilbakemelding, og den ble jo lagt ut på youtuben dems. Så jeg krysser fingra og håper på det beste.

Update: Nå har jeg fått svar og jeg har fått praksisplass hos dem.

Den er blitt lagt ut her: https://www.facebook.com/bocusedornorge

Her er den offiselle videoen:

Posted in After Effects | Leave a comment

DSB – Sikker Hverdag

Jeg, Line og Cathrine var sammen på gruppe for å lage en videosnutt for DSB’s Sikker Hverdag. Det var såklart noen uenigheter her og der, men vi fikk satt det sammen. Stemmen er av meg, med hjelp fra innspilling fra lydstudio. Savner litt bakgrunnsmusikk.

Posted in After Effects | Leave a comment

Noe jeg har lagd som faktisk henger et sted i Norge

Pappa ga meg et a4-ark med et print av en mursteinsvegg på. Han ba meg tegne opp hvordan reklameskiltene burde henge på veggen og jeg skjønte ikke hvorfor jeg satt der med en penn….. Så jeg åpna det i photoshop og lagde noen reklameskilter og hang de på veggen. Han ble sikkert impressed, så for å spare penger så ba han meg fikse noen skilter som faktisk skulle henge over parkeringsplassinngangen, i hver etasje og over hovedinngangen.
Dette er noen år siden dette her og lenge før jeg lærte å bruke Illustrator, så man må se litt mellom fingrene sånn sett.

Her er noe av hva jeg sendte avgårde:
P Info skilt #2  stølstunet skilt #3 stølstunet skilt #2 stølstunet skilt #1 P Info skilt #5

Disse henger der den dag i dag og de midlertidige “plakatene” kan også sees på googlemaps her:

http://goo.gl/maps/EJuzL
http://goo.gl/maps/42714

P3231222redigert P3231226redigert

Posted in Håndlagd, Photoshop, Uncategorized | Leave a comment

Photoshop for moroskyld

Synes det er morsomt å redigere bilder som folk legger på facebook. Har ikke mer å si om det, tror jeg.

1008776_10152997222340422_1235318251_o silje215

 

silje1(org) silje5

Posted in Photoshop | Leave a comment

Julekort – film på 3 minutter

Julekort vi laget til fremvisning for skolen før juleferien.

Posted in Premiere, Uncategorized | Leave a comment

Adobe Muse og Edge Animate

Nå er det slutt på one.com’s webbaserte hjemmesidesystem og flash. Nå har Adobe Muse og Edge Animate tatt over for dem.

Jeg var heldig nok til å rekke å slenge meg på studentrabatten til Adobe Cloud rett før siste frist.  Jeg var litt usikker på om de skulle godkjenne meg, mtp at jeg ikke har sendt inn noe bevis eller noe, men jeg fikk en mail om at innen 30 dager ville de finne ut om jeg gikk under student, hvis ikke ville abonnementet stoppa og jeg ville fått pengene tilbake. Nå har det gått en måned og de har trukket meg for en måned til, så jeg er storfornøyd! :D
65% rabatt i ett år!

Kelilis Kennel og Hundepensjonats hjemmeside er blitt laget på nytt

Nå har www.kelilis-kennel.no (anbefales å ses på pc i første omgang) blitt laget på nytt i Adobe Muse. Dermed har jeg mye mer kontroll og mangfoldige flere valgmuligheter å vasse i. Jeg lærte meg hvordan man lager parallax sider i Muse, så jeg har tatt i bruk det ved å ha en meny som sklir inn fra høyresiden når man scroller nedover på siden og ikke får tilgang til topmenyen mer og så har jeg piffa opp den “reklamebannern” på høyresiden litt, ved å lage noe enkelt i Adobe Edge Animate.
screenshot.3
Muse

screenshot.2
Edge Animate

Parallax Scrolling i Muse

Her er mitt første forsøk med parallaxscrolling. Jeg har laget alle illustrasjoner osv. selv (ikke at de er så veldig bra, men de funker.)

screenshot.1
Illustrator

screenshot.4Muse

www.kelilis-kennel.no/marius/muse/parallax/index.html (Anbefale så ses på en skjerm som takler 1920×1080 ettersom det var første gang jeg prøvde så ligger ting litt ute på siden og alt er egentlig bare rot og kaos, men nå har jeg lært hvordan man fikser det, men jeg lar det være for å minne meg selv på hvor jeg var i første omgang)

screenshot.5Edge

Her er mitt første forsøk på å bruke actions, triggers og labels i Edge Animate, det gir ikke mening at ting skal “åpne seg” for at teksten skal komme i bunnen, men var bare for å lære, og finne ut av hvordan man kan lage “trekkspillmenyer” ved å trykke på knapper

www.kelilis-kennel.no/marius/edge/test/forstetest.html
(det er egentlig litt jug, for det var egentlig den her som jeg lagde til Line for at ho skulle få se hvor flink jeg var blitt på 30min: www.kelilis-kennel.no/marius/edge/tull/Untitled-3.html [Not Safe For Work] (knappen er det oransje, jeg var helt ny på det, k?))

screenshot.6
Edge

Nå skal jeg prøve å lage flere ting hvor jeg kan på brukt for parallaxscrolling, men det neste som står på planen er å lage en mobilvennligversjon til www.kelilis-kennel.no

Den gamle kelilis siden er fortsatt å finne her, bare for å kunne se litt forskjell: www.kelilis-kennel.no/gamlesiden/index.html

Posted in Edge Animate, Muse | Leave a comment

Mediedesign 2013, Semesteroppgave for Marius Volden. Tema: “Kelilis Kennel & Hundepensjonat, Designprofil”

HURRA!
Da er semesteroppgaven endelig i mål, og jeg er ganske fornøyd med hva jeg har klart å presse sammen disse siste ukene. Det har vært mye drama og kløing i huet, men jeg synes jeg har dratt dette i land ganske greit.

Her finner du linker til de forskjellige stedene:

SemesteroppgavenSelve semesteroppgaven.
SemesteroppgaveoppdateringerUkentlige oppdateringer under semesteroppgaven.
Mine 5 oppgaverFem av mine oppgaver jeg har gjort iløpet av året.

Jeg har hatt et fint og lærerikt år her på Idefagskolen som hjelpehjelpelærer. Tiden gikk utrolig fort, men jeg har lært veldig mange nye ting og gleder og gruer meg til å se hva fremtiden bringer. Det blir vanskelig å finne en jobb hvor man har en “selvstudie-fredag”. Skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å laste opp flere ting her på bloggen i senere tid, for det er kjekt å ha et sted hvor alt er samla.

Takk for meg.

Marius W. Volden

——-

Sensors vurdering av semesteroppgaven:
KELILIS KENNEL & HUNDEPENSJONAT – GRAFISK PROFIL M/HISTORIE

Intressant innfallsvinkel som kombinerer produkt og dokumentasjon i en helhetlig humoristisk vinklet presentasjon. Den helhetlige visuelle profilen til selskapet er velgjort og produktene inneholder virkemidler som kommuniserer godt som enkeltelementer. Logoen er spesielt vel-laget og fungerer utmerket som et gjenkjennende symbol for selskapet. Et stort pluss for meget gode bilder som komplimenterer designet og skaper en nærhet til tjenesten.
Et flertalt av bildene er perfekt lyssatt og holder en høy teknisk standard.
Vekstpunkter:
Selv om flere av disse elementene fungerer meget godt – som brosjyren og logoen – så skiller websiden seg markant fra de andre produktene og kunne med rette hold seg til de samme skrifttypene og fargene som for eksempel i brosjyren – eller omvendt. Dette for å skape et universalt uttrykk som kommuniserer de samme verdiene gjennom det samme grafiske uttrykket. Dette igjen for å skape en gjennkjennelseseffekt.

Helhet graderes med karakteren B

Posted in Semesteroppgave 2013 MD, Uncategorized | Leave a comment

Semesteroppdatering #7

Hjemmesiden

På onsdag forrige uke da jeg hadde fortalt alle om planen min om å endre på sidene så skjedde det noe. Jeg skulle editere en av sidene mine, og fjerne noe fra de og vips, så hadde jeg klart å slette alle sidene så jeg satt bare igjen med template’n. Jeg ble jo såklart litt satt ut, men tenkte ikke akkurat på det som noen krise, for nå kan jeg det systemet såpass godt at det tok meg 3 timer å få alt opp igjen i det nye designet jeg hadde planer om in the first place.

Her er noen screenshots av den gamle siden:

Screen Shot 2013-05-29 at 4.59.33 PM Screen Shot 2013-05-29 at 4.59.46 PM Screen Shot 2013-05-29 at 5.00.01 PM Screen Shot 2013-05-29 at 5.00.32 PM

Her er noen screenshots fra etter den ble redesignet:

Screen Shot 2013-06-06 at 4.30.18 PM Screen Shot 2013-06-06 at 4.30.31 PM Screen Shot 2013-06-06 at 4.45.42 PM Screen Shot 2013-06-06 at 4.46.10 PM

 

Jeg må jo si meg mye mer fornøyd med det nye designet, for er det noe som slår ann så er det grids! Liker grids. Elsker inDesign på grunn av grids, kolloner og marginer, som tar oss videre til…

Profilmanual

Nå har jeg knota litt i indesign og jeg har kommet godt i gang med en profilmanual jeg kan leve med. Jeg har sett på litt andre profilmanualer for andre bedrifter og jeg bestemte meg for å kjøre på med den samme reine stilen som de har. Ikke for mye dilldall og forklaringer, bare enkelt og greit om hvordan ting skal være.

Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.39 PM Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.45 PM Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.52 PM Screen Shot 2013-06-06 at 5.15.58 PM

Jeg har valgt å fjerne Arial fra alt, fordi den er faktisk ganske kjedelig og bruker heller “Questrial” på alt, som jeg egentlig bare skulle ha på overskrifter.

Designet i profilmanualen går igjen som alt annet trykk, med de lette grønne fargene og illustrasjonene av hundehus. Jeg er litt usikker på den røde skriften i toppen, men jeg er ganske fornøyd med hvordan utseende er generelt. Det er ikke meninga at dette skal være det mest high tech greiene. Prøver å holde det litt proft, uten å dra inn for mye dilldall.

After Effects

Jeg ville ha med noe after effects for å vise at jeg faktisk kan det programmet også, men jeg føler ikke akkurat at jeg får frem hvor god og tålmodig jeg faktisk er i dette lille klippet på 15 sec som jeg hadde satt av 4 timer til, men brukte ca. 30min. Det er noe småpirk på den som at sidene ikke helt henger sammen og det skjer noen kræsjer her og der, men macen begynte å bli veldig treig, så da gadd jeg ikke fortsette når det hadde blitt supervanskelig å få fiksa at det bare er snakk om 0,01 pixels mellom arka. Dette ble en god blanding mellom after effects og flash, ettersom jeg trengte begge programmene for å få det inn i inDesign.

Get Adobe Flash player

Jeg vil bare vise at jeg kan det, jeg.

Postalia

Når jeg så de fleste andre hadde slengt med konvolutter og brevark osv i profilmanualen sin tenkte jeg at jeg ville det også. Nå som jeg også fiksa meg noen “illustrasjoner”, så ble det også mye artigere å dekorere tingene og få ting til å gå igjen.

Her er noen screenshots av diverse postalia:

Brevarkgrønn konvoluttgrønn visittkortbakside visittkortforside

Skulle gjerne ha tatt et bilde av det nye visittkortet, men det virker som om printeren ikke har lyst til å printe den grønnfargen som illustrerer hundehus-døra, kan like gjerne legge ved et bilde for å vise.

visittkortbaksidegrønn visittkortforsidegrønn

Kvitteringa har bare fått en liten endring, men vil ikke få noen grønnfarge osv, for det skal bli printa på sånne blå-ark, og da er det ikke vits med for mye greier.

kvittering2

Noen siste tanker før siste semesterblogginlegget:

Jeg føler jeg ligger greit ann iforhold til tiden, selvom jeg synes det nesten har vært for mye tid, for da får jeg bare dårlig samvittighet når jeg stopper opp og føler meg ferdig med ting. “Det er fortsatt 2 uker igjen… Jeg skal da vel klare å kaste bort en uke til med å sitte å stirre på den tingen her uten å gjøre noe..”
Jeg synes det har vært positivt når ting har gått i stå og hengt seg, eller blitt sletta for da kan jeg gjøre det om igjen, og da blir ting mye finere for da vet jeg at den forrige ideen ikke var god nok til å gjenta.
Noe som også er skummelt med for mye tid er at da bare baller det seg på med masse rare dilldalleffekter og styrings og årnings. Ting begynner snart å se ut som en tegneserie hvis jeg skal fortsette å slenge rundt om meg med illustrasjonene mine.

Men jeg begynner å føle meg ganske vell, at selvom det virker som mye ræl og unødvendig det jeg lager, men på en annen måte så er jeg veldig fornøyd med at jeg faktisk har laget alt av materiale og tatt bilder selv. Det eneste jeg ikke har laget selv er fontene. Det gir meg en god følelse og litt “styrke” og motivasjon til at jeg faktisk er i stand til å lage slike duppeditter som det her. Og jeg har mange forskjellige design i hodet som jeg har lyst til å få ut, men jeg tror ikke en kennelside hvor det henger folk på 50+ er så intressert i for mye high-tech stuff.

Posted in Semesteroppgave 2013 MD | Leave a comment

Semesteroppdatering #6

Brosjyre

Hovedfokuset i det siste ble fort brosjyra, og det her er hva jeg har laget:

Screen Shot 2013-05-29 at 9.08.28 AM Screen Shot 2013-05-29 at 9.08.34 AM

 

 

Slik blir den ca. på trykk:

973207_10152835710550321_465162103_n 944105_10152835710515321_185137207_n 942570_10152835710415321_1271087789_n 988239_10152835710435321_1271471551_n 988473_10152835710480321_2013653057_n

 

Ganske fornøyd med den.

 

Hjemmesiden

Hjemmesiden og facebook putrer og går, men jeg er ikke helt fornøyd med hjemmesiden, så jeg tror den kommer til å endre seg veldig vertikalt idag.

Screen Shot 2013-05-29 at 9.21.41 AM

 

Jeg vet ikke om jeg liker den mørke bakgrunnen fordi da blir det så mye flyting rundt, men vi får no se da….. :)

Liten oppdatering siden en time siden

Ja, nå endte jeg opp med å endre på det, og jeg liker det litt bedre. Og jeg skal fjerne de runde hjørnene, evt. finne ut hvor det kan passe og ikke passe.

Screen Shot 2013-05-29 at 10.40.58 AM

Posted in Semesteroppgave 2013 MD | Leave a comment

Semesteroppdatering #5

Bilder

Denne helga har jeg vært en tur i Råde og tatt noen bilder av stedet. Dette er andre gang jeg tar i et speilreflekskamera og jeg har aldri prøvd å ta “profesjonelle bilder” av hus før, så dette var ikke så lett. Det var vanskeligere enn en skulle tro, og det er mye man ser på skjermen man ikke tenker så mye på når man først tar bildet, ting som å flytte stiger og søplebøtter, rette opp ting og kanskje prøve å fikse noen småting, men det er mye man får gjort i photoshop også.

Problemet med å ta bildene var vel at det ble mye morsommere å ta bilde av hunder enn å ta bilder av stedet, for det var ikke så lett!

Her er noen bilder av stedet, og noen bilder av hundene:

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

Facebook

www.facebook.com/kelilis

Facebooken får bare flere og flere likes, og det kommer masse hyggelige meldinger fra både unge og gamle mennesker. Det er faktisk litt gøy å følge med på. Både siden på Facebook og www.kelilis-kennel.no får gode tilbakemeldinger. Nå SER de sikkert ikke så mye på hvordan designet er, men jeg er ganske sikker påunderbevisstheten dems legger merke til det, for folk virker som de finner fram til det de vil finne ut av, og det er helt tydelig at hjemmesiden og facebooken hjelper, for folk nevner heletiden at “Jeg fant nettopp denne Hjemmesiden/Facebooksiden og jeg vil ha hunden min der fra XX.måned til XX.måned”.

Designet MÅ være enkelt, for gjennomsnittet på kundegruppen virker som å være fra 50år og oppover. Så det er viktig at det ikke er for mye krimskrams, og at navigeringen gjør det lett å finne frem.

Nå som jeg endelig har fått bildene jeg ca. vil ha, vil det bli enklere å komme igang med brosjyra.

Kvitteringa

Den blir seende ca. sånn her ut og blir i A5 format

kvittering2

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Jeg liker den bare mer og mer jo mer jeg ser på den!
                                    - Line Henriksen 16.05.2013

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

 

 

Posted in Semesteroppgave 2013 MD | Leave a comment