Oppdatering 1

Posted by on 2013/04/23

Logo
Det første jeg skal gjøre er å lage en ny logo for avisen. Den tidligere logoen har to fyrtårn i seg som er to viktige kjennetegn for Arendal. Jeg vet at de er fornøyd med dette og jeg vil prøve å bruke dem nå også. Fonten de bruker er Myriad og den kunne jeg tenke meg å bytte. En font jeg vurderer å bruke er Bembo. Den fonten synes jeg virker veldig anvenlig. Her er første utkast til logo:

logo_sketch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_emblem_nyheter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

at_logo_black

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farger
Når det kommer til fargeprofilen prøver jeg ut litt forskjellig. Avisen gikk fra å bruke ganske mørke rød, grønn og blå nyanser til en litt lettere, lysere blåfarge som ble et gjenomgående tema. Dette gjorde layouten mer luftig og oversiktelig. Jeg vil introdusere noen nye farger for å få mer liv i layouten. Disse fargene vurdere jeg nå:

 

 

fargeprofil

 

 

 

 

 

 

 

Fonter
Jeg må finne fonter til:
Logo, overskrift, ingress, brødtekst, bildetekst, byline og tekstutdrag. Jeg må velge maks 3 forskjellig fonter, flere vil gjøre layouten rotete.

Overskrift: Når det kommer til overskrifter synes jeg det er best å bruke antikva-skrifter. Groteske “tabloid” fonter vil jeg ikke bruke, jeg synes de ødelegger en god layout. Nå vurdere jeg Bembo, Georgia og Jenson.

 

Overskrift

 

 

 

 

 

Ingress og brødtekst: Brødteksten må være lett å lese. Den må også kunne brukes på nett og Ipad og likevel være like leselig. Jeg vurderer Frutiger, Arial eller Franklin gothic. Disse fontene kan også brukes som bildetekst.

 

brødtekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstutdrag: Til tekstutdrag kan man bruke italic versjonen av brødteksten. Jeg likte også fonten Arapey Italic.

Comments are closed.