WordPress theme

Posted by on 2013/03/13

Vi fikk i oppgave å lage et WordPress theme, jeg valgte å lage mitt fra bunnen av for å lære litt om hvordan wordpress fungerer.

OPPGAVE:
Lag et design/theme til en wp-blogg. Du kan velge om du skal lage alt fra bunnen av eller bruke/endre et allerede eksisterende theme. F. eks TYPO-theme.
Hvis du tar det fra bunnen:
Lag et design – Mock-up – i Photoshop. Slice, (ref. Photoshop-boka side 332.) lag index.html og tilhørende style.css. Deretter sette det sammen til et wp-theme.
Legg themet inn på nettkringkasting.no/~dittnavn. Eller på et egnet nettsted.

 

Jeg visste at Daniel trengte en portefølje og at han ville ha den drevet som en wordpress side, så jeg bestemte meg for å lage en theme til han.

Han ville ha en enkel portefølje som hadde fokus på arbeidene hans, ikke en blogg.

Det første jeg gjorde var å lage en logo/heading til firmanavnet Strangeworld:

 

 

 

Jeg fant ut etterhvert at jeg ville ha en enkel logo istedet for banner:

 

 

 

 

Så satt jeg opp sidene i html og css. Jeg ville ha en “ren” side med nøytrale farger slik at hovedfokuset var på bildene/arbeidene.

Jeg lagde en header med logo og navigasjon som følger på alle sidene. Så har jeg Nivo-slider til å vise frem bildene/arbeidene (Jeg hadde ikke fått bilder enda, så da ble det nonstop og seigmenn). Under der har jeg satt av plass til tekst. Footeren inneholder kontaktinformasjon, copyright og linker til sosiale medier han er tilkoblet. Jeg lagde opprinnelig en egen side til kontaktinformasjon, men Daniel ville ha minst mulig sider og jeg synes det var like naturlig å sette det i footeren.

 

INDEX

Index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PORTEFØLJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIN KOMPETANSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å få gjort siden om til en wordpress theme var ganske komplisert. Etter mye leting på nettet fant jeg en youtube video med en tutorial på det aller meste jeg trengte.

Du må bare bli medlem på wp-ask-me så får du filer det er greit å jobbe med. Det tok minst en uke før jeg begynte å skjønne noe av hvordan php fungerer, men man skjønner litt og litt etterhvert.

Det jeg har kommet frem til nå er:

HJEMMESIDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menyen er dynamisk og har undersider. Logoen linker tilbake til hjemmesiden.

Jeg brukte en plugin til slideshowet (Nivo-slider plugin).

Teksten er dynamisk og kan skiftes av brukeren.

 

MIN KOMPETANSE

 

 

 

 

 

 

 

Her er det flere tekstbokser hvor han skriver om sin kompetanse på flere områder. Teksten og bildene i de forskjellige boksene kan byttes. Men denne siden trenger litt mer justeringer.

PORTFOLIO

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne siden har jeg brukt mest tid på, men har ikke fått den til å bli akkurat som jeg håpet på enda. Jeg hardkodet (jeg har sett på engelsk tutorial og vet egentlig ikke hva jeg skal kalle det på norsk, så oversetter direkte!) et galleri, men har ikke fått jqueryen til å fungere helt enda. Dette skal jeg lage dynamisk etterhvert så han kan bytte ut bildene som admin og ha kommentarer på alle bildene.

 

Siden er altså ikke helt ferdig enda, men føler jeg har kommet et stykke på veien og skal jobbe videre for å få en side Daniel lett kan administrere selv.

Siden kan du se HER

 

 

 

Comments are closed.