5 utvalgte arbeider

STEAMPUNK 23. september 2011
Vi fikk i oppgave å lage en illustrasjon i photoshop der vi kunne benytte oss av bildearkiver, foto, tegninger, mønstre, teksturer, brushes med mer for til slutt å ende opp med en illustrasjon over temaet steampunk.

Til denne oppgaven brukte jeg endel tid på å finne frem ulike teksturer og bilder jeg ville bruke. Jeg har klippet og limet sammen deler av ilike teksturer og bilder for å ende opp med noe som i mine øyne representerer steampunk. Denne oppgaven har lært meg at clippingmask er et nyttig verktøy, for med clippingmask jobber man på en ikke destruktiv måte. Jeg har også jobbet endel med ulike blendingmodes i denne oppgaven.

-

ART DECO – 13. september 2011
Oppgaven gikk ut på å finne en art deco poster/plakat man likte for så å kopiere denne ved hjelp av illustrator.

Orginalen, hentet fra nettet:

—–
Min kopi:

Dette var en oppgave vi fikk på begynnelsen av skoleåret, og jeg hadde da ikke jobbet så mye i illustrator tidligere. Jeg brukte i hovedsak pen-tool i illustrator for å kopiere formene fra orginalposteren. Denne oppgaven har lært meg mye om bruk av gradient i illustrator.

-

APPLIKASJON TIL ANDROID 20. oktober 2011
Oppgaven lød som følger: Lag en app i dreamweaver. Du kan lage til android eller en annen platform.

—-
Dette er ikonet til appen:
—-
Her ser du appens startside:
—-
Dette er en av sidene i appen:

Jeg brukte dreamweaver for å lage denne appen om tullete fakta på gården. Jeg valgte å kalle den FarmFacts. Jeg startet med et helt enkelt standard oppsett i dreamweaver og tweeket og endret på knapper, farger og tekst i header og footer og kodet slik at dersom du trykker på ring-knappen, så ringer mobilen din til mitt nr. Jeg prøvde å endre kordintatene på kart-knappen slik at kartet viste kordinatene til gården der jeg bor, men det har jeg ikke fått til ennå. 

Illustrasjonene til appen er tegninger fra denne siden som jeg har tracet og kopiert i illustrator. www.how-to-draw-funny-cartoons.com

Har du android på mobilen din kan du laste ned appen HER
Eller du kan åpne den i nettleseren din, men da er det viktig at du skalerer ned nettleser-siden til en ca mobilskjermstørrelse. Det er viktig for at uttrykket på appen skal bli korrekt. Samt at bildene i appen er beregnet på et smalt, kort format og vil derfor få dårlig oppløsning i et sort nettleser-vindu. Åpne appen i nettleseren ved å trykke på linken:
http://www.nettkringkasting.no/~majaf/farmfacts/ 

-

MAGASIN TIL TABLET 14. november 2011
Dette var en oppgave der vi skulle lage et magasin til tablets. Magasinet skulle bestå av bilder vi hadde tatt i en tidligere oppgave.

Da det ikke går ann å laste opp en modul som gjør det mulig å bla i magasinet viser jeg her frem screenshots fra hver enkelt side i magasinet, i bredde- og høyde-format. En av utfordringene med å lage dette magasinet var å få bredde- og høyde-format sidene som hørte sammen til å se nogenlunde like ut. Teksten er hentet fra: www.wikipedia.org

Fra denne siden kan du bla deg nedover
i magasinet til de to neste bildene:

På siste siden i magasinet er det et slideshow
hvor du bla deg gjennom 10 bilder.

Magasinet i høydeformat:

 Fra denne siden kan du bla deg nedover
i magasinet til de to neste bildene:

På siste siden i magasinet er det et slideshow
hvor du bla deg gjennom 10 bilder.

For å vise hvordan magasinet er lagt opp legger jeg ved et bilde, oppsettet er det samme på bredde- og høyde-formatet.

Her er bildene som er med i slideshowet på begge formatene.

-

MAT-MAGASIN 3. november 2011
Vi fikk i oppgave å lage et magasin på minst 6 sider i indesign. Jeg bestemte meg for å lage et enkelt magasin med matoppskrifter. Dette magasinet er tenkt for trykk, derfor blir teksten på nett liten og noe uklar. Fonten jeg har brukt egner seg heller ikke så godt på nett da den er ganske tynn. Jeg liker denne fonten godt men den ga meg en liten utfordring når det kommer til tracing. Mange av bokstavene står veldig tett, f.eks to l’er ved siden av hverandre blir vanskelig å skille når man leser. Derfor har jeg jobbet meg, som best jeg kan, gjennom teksten og stilt på mellomrommet mellom bokstavene.

Grid på masterpage:

Her pizza-siden under konstruksjon:

 Fordi teksten får en dårlig oppløsning på nett,
legger jeg her ute et bilde av hvordan den egentlig skal være.

Dersom du vil bla i magasinet på nett kan du klikke HER

Her er noen linker til ulike sider jeg har brukt:
Bilder: www.sxc.hu
Hamburgerbildet har jeg hentet HER
Oppskrifter: www.dinmat.no
Fonter: www.dafont.com