Eksportering fra indesign

For å ende opp med en bok man kan bla i på nettet eksporterer jeg bok ut fra indesign som en swf-fil. Det har bydd på noen utfordringer og irritasjoner når det kommer til oppløsning og kvalitet på filmene jeg har laget i After Effects.

I første omgang prøvde jeg å lagre filmene mine som mov-filer da jeg rendret de ut fra After effects, før jeg tok de inn i indesign, men da jeg skulle eksportere indesign-filen ut som en swf-fil fikk jeg beskjed, fra indesign, om at det heller ville lønne seg å bruke FLV-filer.

Jeg endret alle filemene mine til FLV-filer, tok de inn indesign og eksporterte på nytt ut fra indesign som swf-fil. I nettleseren ser filmene fine ut helt til man trykker på de og de begynner å spille. Da sprekker illustrasjonene i filmene opp og oppløsning og kvalitet ser heller dårlig ut. Dette er noe som har erget meg veldig, men det viser seg at det er lite jeg kan gjøre med saken. Etter å ha forhørt meg med lærerne er det klart at det er swf-filen jeg eksporterer indesigndokumentet ut som, som ødelegger kvaliteten og oppløsningen på filmene, noe som er veldig kjedelig. Jeg ønsker veldig gjerne å vise hvordan filmene egentlig skal se ut, så jeg har lagt de opp på nettkringkasting som mov-filer. Linker til filmene finner du under innlegget om After Effects eller ved å klikke her.

Jeg nevnte tidligere i innlegget Indesign at sidene i boka har en bredde på 610 px, det vil si at boka i åpen tilstand har en bredde på 1220px og en høyde på 554px. For at boken skulle få størst mulig rom på nettsiden min satt jeg nettsidens bredde til å være 1200 px bred. Da har jeg tatt hensyn til at boken kan leses på mindre skjermer, i forhold til skjermen på skolemac’en som er relativt bred. Du kan lese mer om nettsiden under innlegget Dreamwaver.

I og med at nettsiden har en bredde på 1200px blir boken med en bredde på 1220px noe for stor, derfor skalerer jeg den ned til en størrelse på 1150px bred og 523px høy når jeg eksporterer indesigndokumentet ut som en swf-fil. Bredden blir dermed skalert ned 70px mens høyden blir skalert ned 31px.