Oppgave Uke 11 WordPress Theme

Lag et WordPress_Theme fra bunnen av. Dvs. bruk et default-theme  eller et blank theme som dette fra Chris Coyier. Der finner du også noen ord om lisenser etc.
Framdrift:
Lag et design – Mock-up – i Photoshop. Slice, (ref. Photoshop-boka side 332.)
Lag index.html og tilhørende style.css.
Her er et eksempel på framdrift til F. eks TYPO-theme.
1. Photoshop og Grids.
2. Sette sammen i Html5
3. Deretter sette alt sammen i php.
Du står fritt med hensynt til ide/tema. Lag gjerne brede toppillustrasjoner som passer inn i header.
Oppgaven hørtes helt grei ut når vi fikk den, ettersom både HTML og CSS begynner å bli noe man kjenner til. Det er ikke så veldig lenge siden jeg ikke hadde peiling på hva HTML og CSS var i det hele tatt, men nå har jeg i hvertfall en mulighet til å faktisk skjønne noe av det som står der og evnt. klare å bytte om på det (tweake). Men denne PHP’n som vi nå skal ha bedre kjennskap til er noe helt annet, selv om det i bunn og grunn er copy/paste så var det ikke lett å skjønne hva som skulle hvor og hvorfor ?! Satser på dette også løsner slik som HTML og CSS også gjorde til slutt, i det minste klare det på egenhånd i etterkant.
Ellers er det en del mer jeg sikkert kunne tatt med, som sidebar osv. Jeg ønsket jo noe enkelt,  men poenget her var vell egenltig bare å skjønne litt mer av hvordan det er satt sammen. Jeg har klart en del av det selv, så jeg kan vell si meg ganske fornøyd. Men satser vell mer på å kun bruke HTML/CSS hvis jeg først skal lage noe, selv om det har vært greit å være gjennom. :)


No Comment