web analytics

Jeg kan stolt si at jeg nå er ferdig og fornøyd med semesteroppgaven. Dette har vært en lang og omfattende prosess, men det har vært utrolig morsomt. Jeg har endelig nådd målet jeg satte meg og fått laget en profilering til firmaet mitt! HERLIG!

Programmer jeg har brukt i prosessen:
- Photoshop
- Illustrator
- Dreamweaver
- After Effects
- Filezilla
- Firebug
- WordPress

For å se bildegalleri fra profileringen og andre arbeider, ta en titt HER.

Det som står igjen nå er å legge ved de 5 arbeider jeg er mest fornøyd med gjennom året som har gått. Trykk på bildene nedenfor så blir du linket videre til de som er linket. :)

Programmene som er brukt til de 5 arbeidene er:
- Photoshop
- InDesign
- Flash
- Illustrator
- Dreamweaver
- Acrobat Pro
- Filezilla

NØTTERØY VIDEREGÅENDE SKOLEBROSJYRE

 

UTPLASSERING EDDA MEDIA – KAMPANJE MENY TOLVSRØD

 

TPN LUSCOS

Jeg, Dragan og Magnus har laget TPN Luscos. Bladet har hele 84 sider opprinnelig, men her har jeg laget en mini-versjon for å få vist frem noen sider jeg har designet. Fremsiden er det ikke jeg som har stått for, men har valgt å ta den med for å vise hvilket magasin det er. Trykk først på bildet, så vil du få opp swf filen i et nytt vindu. Trykk deretter øverst i høyre hjørnet på magasinet.

 

KUNSTNERISK BILDE I PHOTOSHOP

Om du vil ta en titt på flere bilder jeg har laget i Photoshop, trykk her.
 

WEBSIDE

Trykk på bildet for å komme inn på websiden.
Om du vil besøke blogginnlegget, trykk HER.

Med dette anser jeg semesteroppgaven som AVSLUTTET! :D

- Christine Rismoen

Her har jeg laget en motion graphic av mitt endelige visittkort i After Effects. Dette var ikke en del av semesteroppgaven fra starten av, men siden jeg har hatt litt tid til overs fant jeg ut at jeg ville gjøre noe mer for å vise hva jeg har lært her på Idéfagskolen.

OBS: Skru ned volum! Det har skjedd noe rart med lyden da jeg rendret filen..

Da var tiden inne for å sette igang med designing av visittkort til firmaet.

Angående prosessen til denne delen av semesteroppgaven har tankene mest flydd rundt i hodet mitt og jeg har fått veldig lite ned på papir. Jeg har skisset litt i photoshop og det er dette jeg kommer til å legge ut her for å vise veien frem til mitt endelige visittkort.

Som nevnt tidligere heier jeg på det minimalistiske. Jeg elsker det stilrene og det enkle i et design og da er det jo ganske naturlig at jeg former mitt design på denne måten. “KISS” – Keep it stupid simple.

Alle forslagene er horisontale og er laget med forskjellig oppsett. Fargevalgene mine er basert på hva jeg bestemte meg for da jeg skisset til logo i starten av semesteroppgaven. Rosa, hvit, svart og grå. Jeg har prøvd meg frem med rosa fargen i de to første forslagene mine. Etter å ha sett igjennom det et par ganger er konklusjonen at jeg ikke vil ha et rosa visittkort! Jeg elsker rosa, men et rosa visittkort blir for “jentete” etter min smak og jeg tror det fort kan bli oppfattet som useriøst. Samtidig så er oppsettet på de to øverste forslagene veldig stilige, så her hadde det gått ann å slå sammen to og to.

Forslag nr 3. (svart og hvit) og forslag nr 4. (svart og grå) liker jeg derimot veldig godt!

Hva kan jeg si?
Ubestemmeligheten herjer igjen!

Jeg har sett at det er noen som har et visittkort der designet på fremsiden er f.eks horisontal og designet på baksiden er vertikalt. Jeg syntes dette er en litt morsom vri man ikke tenker på med det første, så jeg bestemte meg fort for å prøve ut dette i praksis.

Om du ser på bildet under vil du se at kreativiteten min tok litt overhånd. For å vise mitt nye forslag på en litt morsom måte bestemte jeg meg for å sette det sammen i After Effects. Det er en liten stund siden jeg har vært innom dette programmet nå, så jeg syntes det var på tide å røske opp i litt “gammel” kunnskap. Jeg legger også ved et printscreen bildet fra da jeg arbeidet med bildet. After Effects blir først og fremst brukt til å lage videoklipp, men her har jeg lagret det hele som et png bilde, slik at jeg kan legge det ut på bloggen. :)
AFTER EFFECTS ER GØY!

Da jeg hadde prøvd ut litt forskjellige varienter av det vertikale/horisontale designet fant jeg fort ut at det var dette jeg ville gå for! Dette var kult!
På printscreen bildet kan du se versjonen jeg har bestemt meg for, men du kan ta en nærmere titt på bildene under. Legger også med en oversikt over fonten jeg har brukt.

FORSIDEN:

BAKSIDEN:

Her har jeg rota meg inn i After Effects igjen, men det skulle jo bare mangle når det er det ferdige produktet! :)

- Christine Rismoen

Idag har jeg jobbet litt mer med webside tweaking, men ikke lenge etter jeg hadde startet kræsjet hele siden min. Jeg fikk logget inn, men kom aldri lenger enn dette da siden endte opp helt hvit. Det viste seg at det hadde blitt tull med kodingen jeg hadde redigert på dagen før, så da var det bare å sette igang med å lete meg frem til feilen. Det var kun layout.css og slideshow.php jeg hadde tuklet med, så da jeg rettet opp i disse kodene funket siden igjen! HURRA!!
Da var det bare å tweake om kodene på nytt. :)

Etter dette var gjort ville jeg redigere på page-titlene øverst på siden. Du ser på bildet under slik de var (bold) og slik de ser ut nå (light) etter tweakingen.

Koden før:

#header #nav > li > a{

color:#727272;
border:none;
background:none;
font-size:11px;

font-weight:700;
height:60px;
line-height:59px;
display:block;
padding:0 15px;
background:none center bottom;
position:relative;
}

Koden etter:

#header #nav > li > a{

color:#727272;
border:none;
background:none;
font-size:11px;
font-weight:300;
height:60px;
line-height:59px;
display:block;
padding:0 15px;
background:none center bottom;
position:relative;
}

——————————————————

Når det gjelder headeren på websiden er jeg litt usikker ang fargevalg. Jeg vil kunne forandre på den fra tid til annen slik at det blir litt variasjon for man kommer stadig opp med nye idéer man gjerne vil ta ibruk. Jeg har ikke lagt all verdens tid i dette prosjektet så langt, men her er mine foreløpige lagde headere.

 

 

 

 

 

- Christine Rismoen

Idag har jeg brukt dagen på å finpusse litt på websiden min. Det var noen detaljer jeg ikke var helt fornøyd med og bestemte meg derfor å tweake det slik at jeg blir fornøyd.

Det første jeg måtte gjøre før jeg startet var å legge opp websiden lokalt på iMacen. Jeg åpnet dreamweaver, laget en ny site, valgte severen som hører til websiden min (one.com) og lagret. Jeg åpnet theme-mappa i dreamweaver og gikk deretter inn i de forskjellige stylene og php’ene hvor kodene ligger. Jeg bruker firebug i firefox for å finne ut hvor kodene ligger i stylene. Etter at jeg har forandret en kode lokalt laster jeg det deretter opp til serveren og du kan gå inn på websiden å se forandringene du har gjort. VOILÁ! Man skal også kunne bruke companion i wordpress, men i dette tilfellet så fikk jeg ikke det til å fungere. Dette er kanskje ikke den beste forklaringen på hvordan jeg har gått frem, men jeg synes det er veldig vanskelig å forklare.

Jeg har hele tiden ønsket at headerene som f.eks “blogg” skal stå på midten av siden. Når den står under hoved-headeren som du ser på venstre siden av bildet blir det veldig trangt. Jeg syntes de lå litt for nærme hverandre. For at jeg skulle få forandret på dette måtte jeg gå inn i layout.css. Dette fant jeg ut via firebug. Ved å bruke firebug kan man også se hvor i stylen koden ligger ved hjelp at et nummer, noe som fungerer veldig fint. I dette tilfellet lå koden som nr: 1097.

Før tweakingen så koden slik ut:

#post-title{

border-bottom:1px solid #ececec;
padding-top:0px;
padding-bottom:50px;
margin-bottom:40px;
font-weight:300;
font-size:40px;
}

Det jeg føyet til i koden for å få headeren sentrert var denne koden:

text-align:center;

Og slik havnet headeren på midten! :)

——————————————————

Det neste jeg ville forandre på var fargen på footeren og avstanden mellom footeren og innholdet på sidene. Den orginale fargen på footeren var grå, men jeg ville ha den hvit slik at den gikk i et med resten av siden.

Denne koden fant jeg som nr: 1418 i layout.css.

Slik så den ut:

#bottom_wrap{

padding-top:100px;
color:#6BOKSTAVER;
margin-top:60px;
background-color:#6BOKSTAVER;
position:relative;
font-size:12px;
}

Og slik ser den ut nå:

#bottom_wrap{

padding-top:20px;
color:#aaaaaa;
margin-top:20px;
background-color:#ffffff;
position:relative;
font-size:12px;
}

——————————————————

Jeg har også forandret slideshowet på forsiden fra ‘slide’ til ‘fade’.
Her måtte jeg inn i slideshow.php og finne koden.

animation: ‘slide’, -> animation: ‘fade’,

Jeg føler jeg fortsatt har en lang vei igjen for å få lagd den ultimate websiden, men jeg nærmer meg mer og mer. :)

- Christine Rismoen

De siste to ukene har jeg brukt på websiden min. Jeg startet med å skisse forskjellige forslag på hvordan jeg kunne tenke meg å ha den. Planen min var først å tegne opp forslagene i photoshop, slice det og deretter kode det med html, men dette har jeg ikke hatt tid til å lære meg. Ettersom vi har holdt på med litt av dette tidligere tenkte jeg at det ville være smart å lage noe fra scratch, men det blir altså for vanskelig for meg i denne omgangen.

Her er noen av skissene jeg lagde i photoshop + litt av det jeg har tegnet for hånd:

Webside er en av de viktigste tingene jeg skulle få til iløpet av semesteroppgaven, men for et øyeblikk stod jeg helt fast og lurte på om jeg kom til å bli ferdig med websiden min i det hele tatt. Frustrert og uforventet ga Veronica meg en link til en nettside: THEMEFOREST. Her ligger det hundrevis med themes man kan få kjøpt. Det fleste koster 35 dollar. Jeg så etter et theme med muligheter til tweaking og brukte god tid på å finne det riktige. Jeg endte opp med å kjøpe et theme som heter CORE.

 

Da jeg hadde brukt tid på dette themet og fått jobbet en del med det, fant jeg et annet theme jeg heller ville bruke og valgte å kjøpe dette også. Ubestemmelig, men jeg ville finne noe jeg viste jeg ville bli fornøyd med. Jeg endte da opp med et theme som heter IMMERSION.

 

Det viste seg at dette ville bli veldig vanskelig da themet var basert på shortcodes og veldig god kjennskap til wordpress. Jeg vurderte å skaffe meg enda et nytt theme, men dette fant jeg fort ut at var uaktuelt. Istedenfor å starte på nytt, nok en gang, bestemte jeg meg heller for å ta utfordringen. Jeg har jobbet lenge med themet nå og det går fremover i museskritt. Istedenfor at jeg skulle kaste bort all tiden min på å lete meg frem så kontaktet jeg like så godt han som har laget themet for å få noen råd. Jeg følte at det var best å få oppsettet til siden opp å gå før jeg startet med tweakingen.

Etter litt rådføring satte jeg meg ned igjen for å prøve på nytt. Dette er hvordan det ser ut foreløpig:

Da det var enda flere ting som ikke funket kontaktet jeg han igjen. Jeg fikk beskjed om å laste ned hele themet på nytt og da dette var gjort var alt forandret. Alle sidene var så og si blanke, så jeg prøvde lykken på nytt for å få litt hjelp. Dette til ingen nytte.

Jeg endte med å sitte flere timer og rote meg rundt i themet, igjen. Denne gangen klarte jeg å finne ut enda mer på egenhånd. Jeg har forstått hvordan shortcodene virker og hvordan oppsettet skal være. Det er fortsatt litt igjen som jeg ikke er helt fornøyd med og dette skal jeg forandre på etterhvert, men sånn som det ser ut hittil så er jeg ganske fornøyd. :)

Ta en titt HER.

Jeg har ikke tweaket noe særlig på themet, slik jeg hadde håpet på at jeg skulle. Grunnen til dette er at jeg er veldig fornøyd med hvordan themet ser ut fra før og hvordan det har blitt seendes ut nå som min info er på plass, men jeg skal ta en titt på muligheten senere. :)

- Christine Rismoen

Etter at jeg nå har jobbet en del med semesteroppgaven bestemte jeg meg for å hoppe av skissingen til webdesign for noen dager. Jeg ville heller bruke dagen på å lage klistremerker av logo merket mitt. Jeg laget en god del i fargene; svart, hvit og rosa. Legger ved et bilde som jeg scannet inn. Det er papir på begge sidene av klistremerkene så fargene blir ikke så sterke på bildet.

Fremgangsmåten:

Jeg hadde allerede ferdig merke i illustrator fra da jeg lagde logoen. Det som er viktig å passe på er at alle linjene sitter sammen, at det er en hel “figur”. Jeg la logoen over på en minnebrikke og turet deretter inn på foliermaskinsrommet. Her brukes illustrator og en folieringsmaskin til å lage klistremerkene. Og VOILÁ!

Stor takk til Linnea og Maja for hjelpen!

- Christine Rismoen

Da er jeg tilbake på skolen etter en altfor kort langhelg på Lørenskog. Jeg tok med meg iMacen min slik at jeg har fått jobbet med semesteroppgaven hjemme. Jeg har skisset litt mockups til websiden og jeg har laget meg en facebook page. Legger ut bilde av pagen her, men skissene til websiden kommer senere når jeg har fått jobbet litt mer med dem. Facepage her.

Noe jeg også har veldig lyst til å gjøre under semesteroppgaven er å lage klistremerker av logomerket mitt. Legger ut bilder da dette har blitt gjort.

- Christine Rismoen

Til semesteroppgaven startet jeg med å lage logo da dette er noe jeg skal bruke på alle mine arbeider fremover - Webside, visittkort og faktura. Til denne delen av oppgaven har jeg brukt photoshop og illustrator, men jeg har også skisset en god del for hånd.

Jeg har funnet ut etter å ha arbeidet med dette i noen dager nå at det ikke finnes noe værre enn å lage profilering for sitt eget firma. Finnes det en magisk løsning på hvordan man skal komme til enighet med seg selv?

Jeg startet å designe logo til firmaet for noen måneder siden og har derfor noen forslag fra før som jeg gjerne vil legge ut for å vise forandring og fremgang. Her har jeg brukt fontene: “Exo” og “Prata”.

Jeg har brukt “design” som en del av logoen på disse forslagene, men det har jeg valgt å ta bort i ettertid.

…………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………….

SKETCH MARK

 Da jeg skulle tegne meg frem til et logo-merke startet jeg med å bruke noen dager til skissing. Jeg har laget og tegnet en god del ideèr, men tror ikke det vil bli nødvendig å legge ut alle sammen. Målet mitt med logo-merket var at det skulle være til dels personlig, minimalistisk og abstrakt. Jeg tok utgangspunkt i mine initialer som er CR. Disse to bokstavene jobbet jeg lenge med og endte tilslutt opp med et merke jeg er veldig godt fornøyd med.

…………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………….

SKETCH TYPO

Fra starten av semesteroppgaven hadde jeg allerede bestemt meg for en font jeg skulle bruke i logoen, “pincoyablack“. Jeg har derfor laget de fleste skissene med denne fonten. (Legger ved noen av disse forslagene i bunnen av innlegget). Da jeg skulle sette sammen fonten med logo-merket var det noe som ikke klaffet. Jeg løp da hysterisk rundt på nett for å finne “den perfekte font” og snublet tilslutt over fonten du ser på bildet under. Skrifttypen jeg lette etter skulle stå i stil med merket, noe denne hadde gode muligheter for. Jeg redigerte så fonten i illustrator og hvilken forskjell dette utgjorde kan du se på andre og tredje bildet. Da dette var gjort satte jeg “Rismoen” sammen med merket og tilpasset de til hverandre slik at det stod i stil. Jeg hadde i bunn og grunn veldig lyst til å lage min egen font slik som vi har lært på skolen, men jeg fant ut at jeg kanskje ville brukt litt mye unødvendig tid på det.

Thanks to photographer

Matthias Heiderich

for letting me use his photos as my inspiration source.

 

 
 

- Christine Rismoen

Mediedesign 2012
Semesteroppgave for Christine Rismoen
Tema: Rismoen Design.

Til semesteroppgaven har jeg valgt å bruke mitt nyoppstartete firma som tema; RISMOEN. Det velger jeg å gjøre da dette er noe som vil komme godt med når semesteret er over.

I de kommende 7 uker skal jeg utnytte semesteroppgaven så godt jeg kan for å videreutvikle “Rismoen” på best mulig måte. Profileringen skal innholde det jeg først og fremst trenger for å starte for meg selv; logo, webside og faktura. I tillegg skal jeg lage visittkort som jeg også skal få trykt opp i flere eksemplarer.

Programvarevalg:
Logo: Photoshop og Illustrator
Webside: Dreamweaver og Photoshop
Faktura: Photoshop og Indesign
Visittkort: Indesign og Illustrator

Hvorfor “Rismoen”

Da jeg fant ut at jeg ville registerere et enkeltmannsforetak brukte jeg lang tid på å bestemme meg for et navn til firmaet. Mine kriterier til firmanavn er store, så jeg funderte lenge på hvordan jeg skulle løse dette. Først og fremst ville jeg ha et firmanavn jeg kan relatere til, noe som “sier litt om meg.” Et annet viktig grunnlag var at det måtte være noe jeg ikke ville angre på i ettertid, noe jeg nå vet at jeg ikke kommer til å gjøre.

- Christine Rismoen