Semesteroppgave – Innlevering og oppsummering

Semesteroppgave – Innlevering og oppsummering

Innlevering

Jeg vil først begynne med en stor takk til min helt, Ørjan Egeland, for utrolig god hjelp! Ørjan er grafisk designer og AD ved Kaffehuset Friele. Han har vært min mann på innside og skaffet meg tilgang til bildebiblioteket deres, samt musikk til videoen.

Her er det endelige resultatet av min semesteroppgave. Jeg har laget en liten presentasjonsfilm av magasinet, hvor jeg demonstrerer de forskjellige interaktive løsningene. Om du vil se filmen i full HD, kan du trykke HER, ellers kan du se video her:

 

Jeg har også laget en profilmanual til Friele Kaffeblad, det kan du se nærmere på her:
http://tippendesign.com/kaffebladpdf/profilmanual.pdf

Om du heller vil bla i bildene selv, kan du klikke på linken under:
http://tippendesign.com/frielekaffeblad/

Jeg har også laget to pdfer av bildene som man enten kan se i browseren, eller laste ned. Trykk på linkene under.
Horisontalt format eller vertikalt format

Quick review using Dropbox
Om du har en iPad kan du også prøve deg på å laste ned .mib-filen til magasinet for så å se på Friele Kaffeblad i sin helhet. Følg i så fall denne tutorialen. Last ned .mib-filen HER.

 

Oppsummering
I den originale tidsplanen hadde jeg lagt opp en del tid til å lage forskjellige grafiske elementer og illustrasjoner før jeg skulle sette sammen magasinet i Indesign. Jeg har derimot endt opp med å lage de forskjellige elementene etter hvert som jeg har sett hva jeg har trengt. Grunnen til at det ble slik, er at jeg brukte mye lenger tid enn antatt på å få programvaren (Mag+) til å fungere sammen med iPaden som jeg fikk låne. iPaden skulle jeg bruke for å kunne se arbeidet mitt etter hvert som jeg jobbet. Det endte til slutt opp med at jeg fikk låne en annen iPad, samt at jeg oppgraderte Macen min til den nyeste operativsystemet Lion. Jeg har også brukt en del tid på å lære meg Mag+, og hvordan jeg skal bruke det for å oppnå de interaktive løsningene jeg ville ha i magasinet.

Etter dette har jeg jobbet jevnt med layout, illustrasjoner, ikoner og symboler og branding. Jeg bestemte meg også senere enn antatt i tidsplanen hva magasinet skulle hete. Logoen og logoelementet er bygget opp med utgangpunktet i Friele sin eksisterende logo. Det var viktig for meg at det skulle være en tydelig tråd mellom Kaffehuset Friele sin profilering og Friele Kaffeblad. Dette føler jeg at jeg har klart å gjennomføre.

Noe som jeg har jobbet mot, er at alt innholdet i magasinet skulle være lovlig å bruke. Dette skal være et magasin som Kaffehuset Friele eventuelt kan ta i bruk med engang uten å måtte sikre seg rettigheter på noe i etterkant. Dette har jeg ordnet ved å bruke reklamemateriell, bilder og videoer fra Kaffehuset Friele sin egen database. De bildene som jeg ville bruke, men som de ikke hadde rettigheter til fra før av, har jeg skaffet ved å kontakte opphavsrettighetshaverne (CARF). Dette har jeg fått skriftlig på mail. Jeg har også brukt noen få bilder fra en gratis stock photo side.

Jeg har jobbet for at magasinet skal ha et helhetlig layout, men også at hvert hovedtema skal ha sitt eget særpreg. Dette har jeg gjort ved å blant annet designe egne temasymboler, forskjellige plasseringer av tekstfelt og bildebruk.

Jeg har også lagt vekt på brukervennlighet i magasinet, og har derfor prøvd å gjøre manøvreringen greiest mulig for leseren. Jeg har laget en brukermanual, en innholdsfortegnelse som linker til alle artiklene og undersidene i magasinet. Jeg har også gjort innholdsfortegnelsen tilgjengelig i menyen til Mag+ via Content-knappen.

Til tross for at jeg kom litt etter skjema i begynnelsen, har jeg klart å hente meg inn igjen på slutten. I utgangspunktet hadde jeg planer om å lage to utgaver av magasinet, en for App Store og en for Google Play, men i samtale med Wictor kom vi frem til at det ble overflødig i denne omgang. Om Kaffehuset Friele skulle ønske å bruke magasinet, kan jeg heller da sette sammen den Androidbaserte utgaven.

For å få minst mulig skrivefeil i magasinet, har jeg fått noen andre til å lese over det. Jeg sliter med dysleksi, så på dette punktet har det vært en stor hjelp og trygghet for meg at Michelle Halland har tatt seg tid til å gjøre dette for meg. Tusen takk til Michelle!

I slutten av semesteroppgaven har jeg også fått lagd en demonstrasjonsvideo, dette var originalt ikke med i selve oppgaven min, men jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått laget den. Ikke fult så fornøyd med selve videokvaliteten, men jeg har ingen erfaring fra før av med å filme skjermer, så med tanke på tiden jeg hadde til rådighet, er jeg fornøyd likevel.

Jeg har også laget profilmanual til magasinet, hvor jeg har tatt for meg logobruk, fargevalg, typografi, trykksaker med mer. Denne har jeg eksportert som en pdf, og linken finner du øverst på denne siden.

Jeg er veldig fornøyd med både det ferdige resultatet og egeninnsatsen på denne oppgaven.

 

Comments are closed.