Photoshop – Steampunk Illustrasjon

Photoshop – Steampunk Illustrasjon

Oppgavetekst
“I denne oppgaven skal du lage en illustrasjon i Photoshop hvor du benytter deg av flest mulig av teknikkene vi hadde vært i gjennom. Du kan også gjøre deler av arbeidet i Illustrator. Lag en skisse/tegning og skann den inn eller finn arbeid direkte i programmet. Du kan benytte deg av bildearkiver, foto, tegninger, mønstre, teksturer, brushes, styles og annet, for til slutt ende opp med en illustrasjon over temaet Steampunk. Du kan lage noe organisk eller “mekanisk” eller en blanding av begge, og ha med tekst om det passer.”

Jeg valgte å gå ut i fra et bilde meg og Michelle tok av min lillesøster, Ibis, i forbindelse med en reklame for Herskap og Tjenere. På bildet står Ibis og holder tomlene bak selene på kjolen, og det ga meg ideen om at jeg kunne lage en slags Steampunk-musikk-ryggsekk på henne. Med utgangspunkt i det begynte jeg å samle inn bilder til et lite Steampunk-bilde-bibliotek.

I photoshop har jeg brukt en hel haug Layer Masks og Adjustments Layers, samt en del Dodge og Burn Tool (som jeg litt for seint lærte at jeg kan bruke på en ikke-destruktiv måte, men det går greit :) ). Jeg har også tegnet/malt inn detaljer og skygger der jeg har følt det var passende. Det ferdige resultatet er en kollasj av rundt om 20 bilder ( hvor av noen er “lånt-uten-tillatelse”, så jeg håper det går greit for deg som eier de respektive bildene  o.0  ).

 

Comments are closed.