Logo

Velkommen til

Login eller Registrer deg på IDEBLOGG


Registrering er stengt.

Sorry, akkurat nå er vi midlertidig stengt for registrering!

Men, fortvil ikke. Gi oss beskjed eller send en mail til admin@ideblogg.no og vi åpner for registrering..

Glemt Passord?

Et nytt passord blir send deg på mail.

Login

by line

Showreel Line Solås – litt småplukk fra mediedesign

June 11, 2012 in Showreel by line

Se denne showreelen, ved og klikke på linken under:

http://youtu.be/m7CqFVWecCs

by line

Semesteroppgave 2012 Mediedesign – ferdig oppgave, evaluering og 5 arbeider

June 10, 2012 in Semesteroppgave by line

Etter mange nervepirrende uker og dager hvor jeg har nesten holdt på og klø meg ihjel i hodet av frustrasjon, og følelsen at man er en liten gullfisk som svømmer og svømmer rundt i en liten bolle og forsatt ikke kommer noe vei – er endelig tiden inne for levering av semesteroppgaven 2012!

I begynnelsen var jeg veldig usikker på hva jeg ville gjøre, og tenkte mye på hvordan min semesteroppgave skulle bli. Men dagen kom der det var et lys i tunellen. Steffen Tangstad trengte en
hjemmeside der han i hovedsak skal informere om at han er en foredragsholder. Jeg rakk opp hånden og sa at jeg ville gjerne ta på meg denne oppgaven.

Etter jeg var i praksis i Alt i Ett reklamebyrå fra  september 2010 – mai 2011 følte jeg at jeg lærte mye, men manglet fortsatt kunnskapen med det og forstå web, WordPress og hele sulamitten.
Jeg “kan” og har brukt standardprogrammene InDesign, Illustrator og Photoshop veldig mye og dette var noe jeg følte meg trygg på. Derfor ville jeg ta på meg denne oppgaven fordi jeg ville lære mer og vite mer om akkuratt denne biten – fordi jeg følte meg usikker.  Og det er jeg veldig glad for i dag.
Jeg husker veldig godt da vi begynte med Dreamweaver og WordPress, jeg tror jeg ikke har sett så mange slitne og frustrerte hoder i et rom på samme gang før – dette var tungt! Men gud hvor vanvittig gøy det er å føle at man mestrer og endelig føler seg trygg på noe som er et så stort tema og område og holde på med.

For og vite litt om hva jeg snakker om, kan du lene deg tilbake i godstolen og poppe opp DENNE ADRESSEN  mens du leser dette!

BESKRIVELSE AV SEMESTEROPPGAVEN

Tema: Profil og hjemmeside for Steffen Tangstad.

Steffen jobber idag som foredragsholder. Dette er mer enn et motivasjonsforedrag. Etterlatt inntrykk er møtet med en ærlig og sterk personlighet som snakker om hvordan livene våre formes gjennom tillit og kjærlighet. Om hvordan det som virkelig gir livet mening er å ha mot til å være en del av noe som er større enn en selv.

Websiden kommer til og omhandle foredrag og biografi.

Websiden kommer til og bli satt opp i WordPress da
Steffen ønsker selv og gå inn å endre på tekst, bytte ut bilder og oppdatere, så da kommer jeg til å lage en WordPress step by step brukermanual i InDesign som forklarer
enkelt hvordan Steffen kan gjøre dette selv.
Mockup blir satt opp i Photoshop.
En profilmanual blir laget helt til slutt.

Om Steffen ønsker og markedsføre seg bedre med andre midler blir dette også tatt med.

Dette kommer jeg til og jobbe med:

- Webside som omhandler foredrag og biografi. (Photoshop og WordPress).
- Brukermanual (InDesign).
- Ny logo og profil. (Illustrator og Photoshop)
- Profilmaual (InDesign)
- Reklame?

 

EVALUERING

Jeg tok kontakt med Steffen og bad om et møte for og vite hvordan han ville presentere seg selv. Han var veldig åpen og jeg fikk et intrykk av at jeg stod veldig fritt når det kom til hvordan siden hans skulle se ut. Det har jeg vært veldig glad for, men jeg skulle kanskje ønske til tider at jeg hadde noe mer fast og holde meg til, for ideene er mange og kanskje ikke alle er like bra. Han kom selvfølgelig med eksempler på andre nettsider og gav meg noen ideer. Etter jeg hadde forstått hvordan han tenkte, startet jeg på prosessen.

Jeg begynte med mockuper i photoshop, og lagde den ene mockupen etter den andre.. Men jeg ble egentlig aldri fornøyd.
Les bloggen med prosessen og bilder HER

Etterhvert fant jeg ut at jeg like gjerne skulle kjøpe og laste ned et WordPress theme som også Steffen var enig i. Etter mye leting, fant jeg et kjempefint portfolio theme fra themeforest.com, Sideways. Klikk her for og se på themet.

Themet var ikke det letteste themet og tweake, og det var ikke så veldig lett og skjønne seg på i begynnelsen. Jeg kjente frustrasjonen kom og jeg holdt på å gi opp til tider. Det startet først med at jeg hadde klart og laste opp dobbelt på siten til Steffen på Dreamweaver og de lå og sperret for hverandre så de ikke ble vist på WordPress.
Etter mye knoting og leting etter hvor feilen satt slettet jeg hele siten og lastet alt opp på nytt igjen – da funket det! Men nå viste det seg at jeg hadde mistet veldig mye jobbetid etter den dårlige starten jeg fikk på oppgaven, men jeg måtte ta det med en klype salt og prøve og gjøre mitt beste. Jeg sitter fortsatt her og skriver og oppgaven er gjort og er klar til levering, utrolig deilig!

Resultatet ble deretter synes jeg, det kunne vært mye bedre. Men det viktigste av alt, jeg klarte til slutt og forstå hvordan jeg satte opp en WordPress side med koder og hele sulamitten. Hovedmålet med hele semesteroppgaven var at jeg skulle lære meg WordPress, CSS, HTML og Dreamweaver og å forstå det og bruke firebug å lese koder og forstå hva jeg gjorde og hvorfor. Det har vært noen hindre som jeg ikke har klart og komme over, noe som har vært umulig og løse. Men jeg er utrolig fornøyd over meg selv – og det synes jeg, er det viktigste. Jeg begynte på denne skolen for å lære, og det har jeg gjort takket være to fantastiske flotte lærere, mitt alter ego, medelever og supersmarte internett! Så alt i alt synes jeg at jeg greide og nå hovedmålet med semesteroppgaven.

 

For og se alle bloggene for og lese mer og flire litt av prosessen min, kan du trykke HER for og se alle bloggene som ligger under kategorien Semesteroppgave.

 

 

Logo:

Jeg fikk litt liten tid til og jobbe med en logo, jeg satt opp noen forslag underveis og fant fram til en enkel, grei og lett forståelig logo. Logoen er et figurmerke som er det viktigste elementet i hele profilen til Steffen. Logoen er også en grafisk figur som kjennetegner en fysisk eller juridisk person så som en bedrift.

Jeg brukte samme fonttypen som er på nettsiden, så den ikke skal skille seg ut. Jeg kom fram til denne og Steffen synes det er en grei, enkel og fin logo.

 

Brukermanual

I oppgaven skulle jeg også skrive en brukermanual for Steffen. Dette skreiv jeg i InDesign, og hovedmålet var at den skal være lett forståelig. Det er tekst og bilder.

Link til komplett brukermanual i SWF, finner du HER
Link til komplett brukermanual i PDF, finner du HER

 

Profilmanual

Profilmanual måtte også skrives. Dette er fordi Steffen Tangstad sin visuelle identitet skal oppleves som en rød tråd i alle sammenhenger, den skal rettlede for bruken av det visuelle identitetsprogrammet. Ien profilmanual skal du kunne finne retningslinjer for bruk av logo, skrift og farger samt eksempler som viser praktisk bruk av designet.

Link til komplett profilmanual SWF, finner du HER
Link til komplett profilmanual PDF, finner du HER

 

Nettsiden

Nettsiden ser du ved å trykke HER

 

MINE 5 ARBEIDER + en til

1. “A cattle man´s story”

Oppgave:

Lag en film på ca ett minutt hvor temaet er A møter B.  Vi arbeider i grupper på 3-4 pers. Lag synopsis. manus og storyboard. Kameratype velger dere selv. speilrefleks eller videokamera.
Hver enkelt deltager i gruppa lager film med klippene dere har filmet. Klipp/rediger dette i Final Cut eller premier.
Lengde min. 1 minutt.

Du står fritt til å redigere materialet som du selv vil.
Bruk levert råvare/film og klipp/rediger dette i en stil/form som du kan beskrive med ett ord. Kaos, heftig, morsomt, grusomt, underlig, mystisk, stilig osv. Bruk de metodene og teknikkene vi har vært igjennom.

Filmen:

Gruppen bestod av Jennifer, Lillian og meg
Vi har grublet masse men kom frem til et resultat vi egentlig er ganske fornøyde med:)

For og se hvordan den ble kan du klikke HER! eller trykke på bildet.

Hvis død link;

http://www.youtube.com/embed/VyxlSDBP8cc

2. Logo til NM Friidrett 2013
Alle i klassen fikk i oppgave og lage et forslag til logo til NM i Friidrett som skal avholdes i Tønsberg 23. – 25. August 2013.
Jeg ble veldig fornøyd med logoen og mitt forslag kom på 2. plass.
3. Photoshop-fun
Dette bildet er egentlig et resultat av all inspirasjonen som man finner på nettet, pluss min egen fantasi. Bildet av hesten er min avdøde hest som gikk bort i 2009.
Litt sterkt bilde føler jeg..
Trykk på bildet for og forstørre.

4. App for VHE AS

Fra tidligere har jeg laget nettiside, logo og brosjyrer for et byggefirma som heter VHE AS. Siden vi skulle lage vår egen APP her på skolen ville jeg lage en til dette firma.

Link til APP

 

5. Magasin

Oppgaven:

Lag en presentasjon/magasin over minst 6 sider i et oppslag i InDesign.
Tema og innhold er valgfritt. Bruk gjerne bilder fra egne arbeider og skriv noen ord.
Format bestemmer du også selv. Sett startside til side 2. (i Pages panel velg – Numbering and Sections Options.) Bruk flest mulig av de metodene/teknikkene/verktøyene vi har vært igjennom. Text-wrap, Styles (paragraph, Character, Object), rammer/border, tekst. Bilder, grafikk og maskeringer.
Lag et grid og bygg opp designet ditt over det. Legg også vekt på profil/stil og formspråk.
Vær også bevisst typografien med hensyn til Leading, tracking og kerning. Baseline.

For og se magasinet, trykk HER.

 

6. Norpe AS

Jennifer Kleveland, Oda Flåten og jeg fikk en forespørsel om og filme litt for Norpe. Norpe AS er en ledende totalleverandør innen kjøle- og fryseløsninger for detaljhandel, servicehandelen og næringsmiddelindustri. Les mer på: norpe.no

Vi fikk i oppdrag å filme produktene til Norpe. Norpe kom selv hit til skolen med produktene og de skulle filmes fra forskjellige vinkler. Det skulle vises hvordan de blir brukt og hvordan de rengjøres og blir holdt ved like.
Vi dro også ut til Shell på Hjemseng for å filme butikken og produktene til Norpe i selve butikken.

Det ble veldig mye filmmateriale og etter ganske mange timer ble filmen endelig ferdig.

Stemmen på filmen er Per Erik Olsen som jobber for Norpe AS. Han har også stått for tillatelser til og bruke logoer og melodien til Shell.

Filmen kan du se ved og trykke HER!

 

Hvis død link:

http://www.nettkringkasting.no/~jenniferk/Norpe%20AS.mov

by line

Semesteroppgave uke 23: Brukermanual m.m

June 7, 2012 in Semesteroppgave by line

Den siste uken har jeg jobbet masse med nettsiden.

KLIKK HER FOR Å SE

Jeg har fått valgt endelige bilder til Portfolio Grid´en. Jeg har også satt bakgrunner for hver enkelt side.

Det gikk fra dette

 

Til dette:

Jeg har jobbet masse med kodene, først var det kjempestort mellomrom mellom bildene i portfolio griden og de ville ikke plassere seg riktig.
Så hadde paddingen forandret seg på tekstplasseringen i pagene så det brukte jeg litt tid for og finne ut av.

Logo

Jeg kom fram til denne logoen. Jeg har endevendt og prøvd på det meste, men denne står mest i stil til nettsiden.

Brukermanual

Steffen ville jo ha en brukermanual til hvordan man går inn og endrer bilder, tekst og litt diverse. Så jeg holder på med dette nå.
Forsiden ser forøvrig slik ut:

by line

Line´s blogg

June 7, 2012 in Uncategorized by line

by line

Logoforslag: Sensocure

May 23, 2012 in Uncategorized by line

 

 

 

 

 

by line

Semesteroppgave uke 21: Endelig theme

May 23, 2012 in Semesteroppgave by line

I hele forrige uke og litt av denne uken har jeg vært syk, så det har begrenset seg hva jeg har fått gjort.
Jeg fikk valgt et endelig theme: Sideways

 

Jeg fikk lastet det inn og installert det, men det funket ikke som det skulle. Det manglet masse og etter mye knoting for og finne ut hva som er feilen
måtte jeg slette theme på siten på nettkringkasting  og laste det opp på nytt igjen. Da fungerte det!

Så det har tatt tid før jeg kunne begynne og ta det i bruk skikkelig.

Hittil har jeg kommet så langt:

by line

Semesteroppgave uke 19: Fremgang – WordPress og Themes

May 9, 2012 in Semesteroppgave by line

Etter siste møtet med Steffen fra fredagen 04.05 diskuterte vi litt om hvordan sideoppsettet skulle være.
Etter mye knoting og tenking som førte til at jeg stod litt fast, veldig fast! Har jeg letet litt etter noen themes som passer.

Det og finne et wordpress theme som passer etter det jeg er på utkikk etter er så og si nesten håpløst.
Jeg har funnet noen som kunne passe men de koster pæning! Haff..

Nettsiden er ihvetfall på nett, eller nettkringkasting.

www.nettkringkasting.no/steffen

 

Øverst kommer det en ekstra menylinje
Under skal det være et slideshow
Under slideshowet i boksene skal det være menybokser. Når man tar musa over bildet i boksene skal det komme opp tekst.

 

Dette er et gratis theme som jeg kom frem til kunne passe..

Jeg har funnet mange fine themes og plugins fra Code Canyon, Theme Forest  og WP Dressing som jeg skal kikke litt nærmere på.

Disse er mulige:

 

Theme Folio Flip

 

Theme Delight

 

Theme Coral

 

Theme Atlas – likte denne best

 

Vi får se hva det blir. Jobber for harde livet for og velge et theme. Jeg har også jobbet smått med logo i mellomtiden. Men det tar jeg mer helt til slutten når jeg vet hvordan profilen blir!

 

by line

Fotoshoot – Beiteslipp 2.4.12

May 3, 2012 in Uncategorized by line

I går var det beiteslipp på stallen. I henhold til litt reklame tok jeg litt bilder av slippet. Det var noen jeg var fornøyde med, men det var et stort område som skulle dekkes, og mange hester i fri dressur så det ble litt mye løping og noe overeksponerte bilder.

Kamera: Canon EOS 550D Objektiv: Sigma 70-300mm F4-5.6

 

 

 

 

by line

Semesteroppgave – tenke tenke tenke, forslag etter forslag..

April 25, 2012 in Semesteroppgave by line

Jeg ville gå bort ifra det forrige forslaget jeg hadde og ville lage en mer “plain” side. Her tok jeg inspirasjon fra Christer Torjussen sin side som er veldig enkel og grei side. En side
som har fått masse bra kritikk etter hva jeg har hørt.

by line

TC Panthers – logo forslag

April 25, 2012 in Uncategorized by line

Alle i klassen fikk en valgfri oppgave og lage en logo til cheerleading gruppa TC Panthers.
Denne har jeg jobbet med innimellom, er langt ifra ferdig og er en kjapp skisse egentlig..