Semesteroppgave MD 2013

Evaluering av hele sullamitten!

Da er tiden kommet for levering av hele semesteroppgaven! Siden 17. april har jeg jobbet med å få til en ny designprofil for Kanalsession, en årlig skatehappening i regi av Horten Skateboardklubb. Dette innebærer logo, plakater, rollup banner, sticker, sjablong/stensil, intro, supring og webside mockup – alt med den røde tråden!

Jeg har brukt Adobe programmene Illustrator, Photoshop, After Effects, Premiere Pro og Indesign under min semesteroppgave.

Nedenfor har jeg presentert det jeg har laget. Men jeg har også laget en filmsnutt i After Effects med alt sammen samlet.

Filmen kan du se HER!
Profilmanualen kan du se i swf. HER! og i pdf. HER!
Mine fem arbeider kan du se HER!

Her finner du linker over mine oppdateringer underveis i prosessen

Første Andre Tredje Fjerde Femte Sjette
Syvende Åttende Niende Tiende oppdatering

Nå kan jeg nevne at at jeg er fornøyd med resultatet. Jeg liker det jeg har kommet frem til. Jeg har begitt meg et godt stykke utenfor min “comfortzone” ved å velge noe som skal være så “hipt og in” akkurat nå…også i skatermiljøet!!? Men en designer må og bør være allsidig! Man må kunne hive seg litt rundt fra den ene dagen til den andre, ta i mot oppdrag fra forskjellige kunder. Men uansett, jeg syntes det jeg har laget er kult, det er laget etter hva jeg selv tror kunden vil like og hva skateungdommer kanskje liker. Designprofilen syntes jeg trekker oppmerksomhet og det formidler en happening for både gutter og jenter som jeg ønsket at det skulle til en allsidig ung målgruppe.

Alt er laget uten samarbeid med Kalansession – da det var deres ønske side det var en konkurranse hvor en vinner skulle kåres. Dette er som nevnt dugnadarbeid men den heldige vinneren skal få et skateboard sammen med heder og ære. Derfor har jeg finnet opp tekst på trykksakene selv sammen med noe av fjorårets programtekst. Designet er hovedsaklig basert på uten fotografier, for Kanalsession mente jeg kunne “finne noen på internett” som fungerte. Men det fungerer ikke alltid med tanke på opphavsrett etc.

Her ser du fjorårets design for Kanalsession

Screen Shot 2013-04-17 at 2.09.11 PM
Plakat laget av Kanalsession 2012

Begrunnelser

Så kommer da spørsmålet – hvorfor har jeg gjort som jeg har gjort? Hvorfor akkurat de fargene? Hvorfor de mønsterne og stripene? Hodeskalle med vinger? Malingsprut?

Prosjektet startet med en real researchrunde for å finne ut hva som er “in” i dette kule ungdomsmiljøet akkurat nå. Jeg blir 28 år og føler at jeg faller noe utenfor selve målgruppen. Men hva vet nå jeg – guruen innen skateboard og forbildet til mange skatere er jo tross alt mye eldre enn meg, altså hele 45 år gammel har Tony Hawk blitt nå! Det som viser seg å være “in” nå er underground miljøer hvor det blir benyttet graffiti, maling og stensil til både skrift og tegninger. På plakater til skatebegivenheter blir det ofte benyttet både med tegninger så vell som fotografier. Det finnes som regel to plakater, en som fungerer som en enkel flyers og en som har et mer detaljert program over events. Sponsorer fra disse eventene har også en stor plass på design av plakat, bannere og websider. Skateboardkulturen er veldig visuell med fokus på grafisk uttrykk og foto som i stor grad bare er økende og større enn noen gang. Historisk sett er skateboard en subkultur som gjerne er satt litt i samme bås som punkrock, grafittimiljøer og hip hop.

Her er noen eksempler på min inspirasjon:

Tony_Hawk's_Underground_PlayStation2_box_art_cover

Sk8Gen

LisbonCupPoster06

images

concave-best-trick

gameSkate_print

Overstående bilder er hentet fra google
og er brukt som eksempelbilder

La meg så presentere min variant av plakat (1 hovedplakat og 1 program)

Poster-A3 Program-poster-A3

Kort oppsumert

På bakgrunn av min reseach vil jeg absolutt påstå at mitt design er både gjennomtenkt, “in”, “hipt” og moteriktig innen skateboardbiljøet og vil bidra til økt oppmerksomhet til denne begivenheten for Kanalsession.

Logo

Når det gjelder logoen har jeg jobbet på samme måte som når jeg satt sammen plakaten. Finne ut hva som finnes og hva som kan fungere. Logoen ville jeg skulle gi et seriøst uttrykk samtidig som den kan være kul. Det fantes sikkert hundrevis av logoer innen dette miljøet, men først og fremst vil jeg si at det virker som sirkelen går igjen. Dette kan jo være noe med at “hjulene på bussen de går rundt og rundt” og det gjør de på skatebordet også. Samtidig som flere av rampene de bruker har den runde “bowl” effekten. “Splæsj”-malings effekten gir den det lille ekstra ungdommelige løftet. Logoen fungerer godt som en stensil og som stickers og til foliering, kun med små justeringer. Nærmere forklaring av logo finnes i profilmanualen.

Logo
Logo

Banner

Rollup Banner

3d_roll_up_banner
Rollup banner ulike vinkler

_DSC2100
T-shirt med trykk forran/bak

  _DSC2090 _DSC2103 _DSC2091
Flere eksempler på bilder av logo på tskjorte

backside-tshirt

T-shirt bakside trykk

sjablong-spray-rosa
Resultat av sjablong/stensil

Sjablongferdig
Sjablongen klar til utklipp

Sticker-uten-undertekst
Klistremerke til print (uten undertekst)

picture-sticker
Folié printed klistremerke klar til bruk

Website-mockup
Mockup webside

iMac
Mockup webside vist på Imac

ipad

Mockup webside vist på Ipad

smartphone

Mockup webside vist på smartphone

Skateboard-til-supring

Skateboardillustrasjon til videosupring

Screen Shot 2013-06-03 at 1.49.51 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 1.51.43 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 1.42.15 PM

Screenshots av intro og supring

Intro samt Supring kan ses i denne videoen jeg har laget i After Effects og lastet opp på vimeo.com

Jeg vant jeg vant! Hurra!

Som jeg nevnte tidligere fikk jeg vite i slutten av uke 22 at Kanalsession/Horten Skateboardklubb valgte mitt design til sin årlige happening. Her kan du se hva godeste Tom Juul-Gam skrev til meg. Jeg trenger ny informasjon som jeg venter på ang. datoer og klokkeslett etc for å endre det til korrekte opplysninger på plakatene. August er måneden du kan se mitt design i Horten!

 Screen Shot 2013-06-03 at 6.51.11 PM
Mail fra Tom Juul-Gam

Sist men ikke minst – takk for i år! Det har vært spennede, utfordrende og lærerikt år på Idefagskolen. Jeg har lært hvordan tenke utenfor denne konfortable /boksen/ jeg stadig liker å være innenfor. Tusen takk for all hjelp til både Wictor og Marius!

Hadet-på-badet!

-Line