5 oppgaver

Første innlevering

Oppgave: Dreamweaver PhoneGap – Lag din egen APP: “Jule App”

Jeg har tidligere laget en APP for mobil med Android SDK, PhoneGap og DreamWeaver. Dette var et kjempeartig prosjekt og det er første gang jeg har vært i nærheten av å lage noe tilsvarende.

Jeg har debugget appen til Androidtelefon, jobbet fra scratch (template) og lagt til informasjon til Appen i DreamWeaver. Iconer/images er laget ferdig i Photoshop med riktige størrelser. Mitt tema er i disse juletider en “Jule App” med litt info om hva julen er og hvor den kommer fra, inspirasjon til mat, link til blogger og videojulesang. Det er også lagt til noen bilder.

Appen har 5 sider. Hovedsiden/Førstesiden er en meny hvor man kan komme videre til 4 andre sider:

  • Hva er jul? (info om hva jul er og hvor det opprinnelig kommer fra)
  • Julefortelling (The night before christmas)
  • Juleoppskrifter (Ribbe, riskrem og Berlinerkranser)
  • Juleglede (Julevideo, linker til diverse juleblokker og jule-facebookgrupper man kan melde seg inn i og tilslutt “hvordan si God Jul” på 37 ulike språk.

Undersidene har to tilbakeknapper, en øverst og en nederst på siden (for å slippe å scrolle helt opp igjen)

Designet på denne er veldig enkelt, rødt og grønt som representerer jul og er en fin sterk kontrast. Jeg ble veldig fornøyd med denne og at den faktisk funket!

Videre følger noen screenshots av Appen

firstpageheader

God Jul!

Andre innlevering

Den første oppgaven vi leverte på Idefagskolen var “Masse som struktur oppgaven” aka ordsky. Jeg hadde aldri laget noe tilsvarende før, med det er jo nå blitt mer og mer moderne i all reklame og markedsføring. Jeg laget i starten av året denne oppgaven basert på “alkoholer” og drinker som kan være noe litt morsomt å smake på. Da jeg i min ungdomstid (for ca 8-10 år siden!) jobbet jeg som bartender og der finnes det mange gode minner. Tankegangen er her å få til et design som er spennende med å utheve 3 ord som her er øl, Rom og Bb2 (3-5-8 regelen) og plassering i det gyllende snitt. Det bør være en fin flyt i ordskyen som fører blikket videre hele tiden. Det var en god første oppgave.

 

Masse-som-struktur
Masse som struktur – alkoholtema

Tredje innlevering

Når vi lagde vår inspirasjonsoppgave fant jeg fort ut at det var ting litt utenom det vanlige som inspirerte meg. Gjerne selvlysende ting, eller utenomgjordiske ting eller surrealistiske ting. Dette var en illustrasjon jeg lagde i forbindelse med “Virtual Art” design med effekter over et portrettbilde av min samboer tatt for denne anledningen. Den er laget i illustrator og jeg brukte ca 3 timer på å sette det hele sammen. Når jeg først finner min idé så bruker jeg ikke så lang tid på å få laget det da jeg jobber meget effektivt. Du kan se mer av min oppgave og hva jeg gjorde HER!

 

Eksplosjon
Eksplosjon Virtual Art

Fotografi-original Eksplosjon_before Eksplosjon_underveis
Her er litt underveisbilder når jeg lagde eksplosjons
designet på bildet i Photoshop

Fjerde innlevering

Bokmerke – Exlibris oppgaven hadde vi kort frist på, men jeg jobbet effektivt.  Mitt bidrag til mitt eget bokmerke ble jeg godt fornøyd med fordi det er så “typisk meg”. Tanken bak dyreriket – fri som sommerfuglen, i noe Art Nouveau stil i blått og gult (sterke komplementærfarger) med fargepaletter etter min egen smak . “Line” er skrevet i min egen håndskrift. Line Henriksen er gjentatt under for at min håndskrift kan se litt ut som det står “dine” istedet for Line. Jeg jobbet mye med detaljene på dette lille merket for å få strekene fine og rene, uten knekker.

Ex-libris-Line


Exlibris – Bokmerke

Femte innlevering

Siste innlevering syntes jeg var skikkelig moro! Lage et nytt snowboard design og logo. Skikkelig kreativ oppgave og jeg liker resultatet jeg kom frem til. Logoen ble etter min smak mye bedre enn den eksisterende logoen til Artec. Jeg har laget alt i Photoshop (Logoen i Illustrator) fra bunn av. Tanken bak fargene er blått og turkist for å representere vinter og blått representerer uendlighetsfølelsen og gir en god romfølelse. Litt inspirert av nordlys sammen med snøkrystaller for å få frem mer av vintersesongen. Logoen er plassert under selve brettet for at det skal bli eksponsert på bilder etc som tas i hopp etc i snowboardbakken. Du kan se mer av min oppgave og hva jeg gjorde HER!

 

Snowboard
Mitt logodesign og mitt eget snowboard design
festet på veggen med snowboardfester

Design_underveis2 Design_underveis Design
Her er litt underveisbilder når jeg lagde selve designet
på snowboardet i Photoshop