Mediedesign 2013 semesteroppgave for Line Henriksen, tema: “Kanalsession” merkevareprofil, for Horten Skateboardklubb

June 9, 2013 - No Responses

Evaluering av hele sullamitten!

Da er tiden kommet for levering av hele semesteroppgaven! Siden 17. april har jeg jobbet med å få til en ny designprofil for Kanalsession, en årlig skatehappening i regi av Horten Skateboardklubb. Dette innebærer logo, plakater, rollup banner, sticker, sjablong/stensil, intro, supring og webside mockup – alt med den røde tråden!

Jeg har brukt Adobe programmene Illustrator, Photoshop, After Effects, Premiere Pro og Indesign under min semesteroppgave.

Nedenfor har jeg presentert det jeg har laget. Men jeg har også laget en filmsnutt i After Effects med alt sammen samlet.

Filmen kan du se HER!
Profilmanualen kan du se i swf. HER! og i pdf. HER!
Mine fem arbeider kan du se HER!

Her finner du linker over mine oppdateringer underveis i prosessen

Første Andre Tredje Fjerde Femte Sjette
Syvende Åttende Niende Tiende oppdatering

Nå kan jeg nevne at at jeg er fornøyd med resultatet. Jeg liker det jeg har kommet frem til. Jeg har begitt meg et godt stykke utenfor min “comfortzone” ved å velge noe som skal være så “hipt og in” akkurat nå…også i skatermiljøet!!? Men en designer må og bør være allsidig! Man må kunne hive seg litt rundt fra den ene dagen til den andre, ta i mot oppdrag fra forskjellige kunder. Men uansett, jeg syntes det jeg har laget er kult, det er laget etter hva jeg selv tror kunden vil like og hva skateungdommer kanskje liker. Designprofilen syntes jeg trekker oppmerksomhet og det formidler en happening for både gutter og jenter som jeg ønsket at det skulle til en allsidig ung målgruppe.

Alt er laget uten samarbeid med Kalansession – da det var deres ønske side det var en konkurranse hvor en vinner skulle kåres. Dette er som nevnt dugnadarbeid men den heldige vinneren skal få et skateboard sammen med heder og ære. Derfor har jeg finnet opp tekst på trykksakene selv sammen med noe av fjorårets programtekst. Designet er hovedsaklig basert på uten fotografier, for Kanalsession mente jeg kunne “finne noen på internett” som fungerte. Men det fungerer ikke alltid med tanke på opphavsrett etc.

Her ser du fjorårets design for Kanalsession

Screen Shot 2013-04-17 at 2.09.11 PM
Plakat laget av Kanalsession 2012

Begrunnelser

Så kommer da spørsmålet – hvorfor har jeg gjort som jeg har gjort? Hvorfor akkurat de fargene? Hvorfor de mønsterne og stripene? Hodeskalle med vinger? Malingsprut?

Prosjektet startet med en real researchrunde for å finne ut hva som er “in” i dette kule ungdomsmiljøet akkurat nå. Jeg blir 28 år og føler at jeg faller noe utenfor selve målgruppen. Men hva vet nå jeg – guruen innen skateboard og forbildet til mange skatere er jo tross alt mye eldre enn meg, altså hele 45 år gammel har Tony Hawk blitt nå! Det som viser seg å være “in” nå er underground miljøer hvor det blir benyttet graffiti, maling og stensil til både skrift og tegninger. På plakater til skatebegivenheter blir det ofte benyttet både med tegninger så vell som fotografier. Det finnes som regel to plakater, en som fungerer som en enkel flyers og en som har et mer detaljert program over events. Sponsorer fra disse eventene har også en stor plass på design av plakat, bannere og websider. Skateboardkulturen er veldig visuell med fokus på grafisk uttrykk og foto som i stor grad bare er økende og større enn noen gang. Historisk sett er skateboard en subkultur som gjerne er satt litt i samme bås som punkrock, grafittimiljøer og hip hop.

Her er noen eksempler på min inspirasjon:

Tony_Hawk's_Underground_PlayStation2_box_art_cover

Sk8Gen

LisbonCupPoster06

images

concave-best-trick

gameSkate_print

Overstående bilder er hentet fra google
og er brukt som eksempelbilder

La meg så presentere min variant av plakat (1 hovedplakat og 1 program)

Poster-A3 Program-poster-A3

Kort oppsumert

På bakgrunn av min reseach vil jeg absolutt påstå at mitt design er både gjennomtenkt, “in”, “hipt” og moteriktig innen skateboardbiljøet og vil bidra til økt oppmerksomhet til denne begivenheten for Kanalsession.

Logo

Når det gjelder logoen har jeg jobbet på samme måte som når jeg satt sammen plakaten. Finne ut hva som finnes og hva som kan fungere. Logoen ville jeg skulle gi et seriøst uttrykk samtidig som den kan være kul. Det fantes sikkert hundrevis av logoer innen dette miljøet, men først og fremst vil jeg si at det virker som sirkelen går igjen. Dette kan jo være noe med at “hjulene på bussen de går rundt og rundt” og det gjør de på skatebordet også. Samtidig som flere av rampene de bruker har den runde “bowl” effekten. “Splæsj”-malings effekten gir den det lille ekstra ungdommelige løftet. Logoen fungerer godt som en stensil og som stickers og til foliering, kun med små justeringer. Nærmere forklaring av logo finnes i profilmanualen.

Logo
Logo

Banner

Rollup Banner

3d_roll_up_banner
Rollup banner ulike vinkler

_DSC2100
T-shirt med trykk forran/bak

  _DSC2090 _DSC2103 _DSC2091
Flere eksempler på bilder av logo på tskjorte

backside-tshirt

T-shirt bakside trykk

sjablong-spray-rosa
Resultat av sjablong/stensil

Sjablongferdig
Sjablongen klar til utklipp

Sticker-uten-undertekst
Klistremerke til print (uten undertekst)

picture-sticker
Folié printed klistremerke klar til bruk

Website-mockup
Mockup webside

iMac
Mockup webside vist på Imac

ipad

Mockup webside vist på Ipad

smartphone

Mockup webside vist på smartphone

Skateboard-til-supring

Skateboardillustrasjon til videosupring

Screen Shot 2013-06-03 at 1.49.51 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 1.51.43 PM

Screen Shot 2013-06-03 at 1.42.15 PM

Screenshots av intro og supring

Intro samt Supring kan ses i denne videoen jeg har laget i After Effects og lastet opp på vimeo.com

Jeg vant jeg vant! Hurra!

Som jeg nevnte tidligere fikk jeg vite i slutten av uke 22 at Kanalsession/Horten Skateboardklubb valgte mitt design til sin årlige happening. Her kan du se hva godeste Tom Juul-Gam skrev til meg. Jeg trenger ny informasjon som jeg venter på ang. datoer og klokkeslett etc for å endre det til korrekte opplysninger på plakatene. August er måneden du kan se mitt design i Horten!

Screen Shot 2013-06-03 at 6.51.11 PM
Mail fra Tom
Juul-Gam

Sist men ikke minst – takk for i år! Det har vært spennede, utfordrende og lærerikt år på Idefagskolen. Jeg har lært hvordan tenke utenfor denne konfortable /boksen/ jeg stadig liker å være innenfor. Tusen takk for all hjelp til både Wictor og Marius!

Hadet-på-badet!

-Line

Oppdatering Semesteroppgave etter mandag uke 23

June 3, 2013 - No Responses

Nå ser vi alle sammen slutten på oppgaven som skal leveres om under en uke. Siste dagene har gått med til å lage ferdig profilmanualen, og nå er det kun litt småpirk igjen der.

Når det gjaldt selve konkurransen som Kanalsession utlyste ble jeg den heldige vinneren, hvor de kommer til å bruke mitt design. Det er kjempemoro! Her ser du min “gratulasjonsmail” fra Tom.Screen Shot 2013-06-03 at 6.51.11 PM

Jeg har ikke hatt noe særlig kommunikasjon med Kanalsession underveis da det var deres ønske om å ikke gi meg noe informasjon om hva som skulle stå på plakatene etc. Så jeg “fant” opp mitt eget samt brukte noe informasjon fra fjorårets plakater ang. datoer osv. Så før de får brukt det de skal ha så må jeg endre det til nye datoer, klokkeslett etc. Litt tungvindt men greit nok.

Siste dagene bruke jeg til å pirke på fremvisningsvideoen jeg har laget, sammen med profilmanualen og de 5 arbeidene som skal leveres samtidig. Jeg har ikke bestemt meg for det siste arbeidet enda.

-Line

Oppdatering Semesteroppgave onsdag uke 22

May 29, 2013 - No Responses

Denne uken har jeg jobbet med fremvisningsfilmen i After Effects som skal inneholde alt det jeg har produsert klar for Kanalsession, dvs:

  • Intro
  • Supring
  • Illustrasjon
  • Logo
  • Poster
  • Rollup banner
  • Sticker/Stensil
  • T-shirt print
  • Mockup Webside til PC, Ipad og Mobil

Videre har jeg startet på Profilmanualen som blir ferdig i starten av neste uke. Alt ligger etter tidsplanen jeg i satt før prosjektet startet.

Her ser dere noen få printscreen av videoen, som blir ca 4 minutter.

Screen Shot 2013-05-29 at 9.51.53 AM

Screen Shot 2013-05-29 at 9.36.31 AM

Screen Shot 2013-05-29 at 9.37.47 AM

Screen Shot 2013-05-29 at 9.36.53 AM

Screen Shot 2013-05-29 at 9.37.26 AM

-Line

Oppdatering Semesteroppgave tirsdag uke 21

May 21, 2013 - No Responses

Da er endelig sjablongen/stensilen ferdig. Endel research har gått med på å finne ut hvordan jeg skulle lage og skjære den. Jeg var litt i tvil på hvordan jeg skulle løse det med tanke på å “fjerne” teksten eller å “fjerne” sirkelen rundt med noen form for “bridges”. Det var litt pirkete jobb å skjære det ut, men det ble et ok resultat. Bridges er laget i A og O for å beholde formen på bokstavene når jeg kutter bort teksten. Erfaringsmessig så har jeg funnet ut at sjablongen bør ikke være særlig mindre enn ca A3 størrelse for at det ikke skal bli for vanskelig å skjære ut.

Her ser du prosessen med noen enkle illustrasjonsbilder

Sjablongferdig

Printe på papp og klippe bort det sorte med saks og tapetkniv

before

Ferdig utklipt klar til bruk

spray

Valgfri spray med ønsket farge

 

underveis

Plassert sjablongen/stensilen på et stk A3 Ark (med litt maskering rundt) Kan selvsagt plasseres på valgfritt underlag (ikke hærverk).

sprayer

Stødig på hånden. Feste stensilen/sjablongen godt

after

Ferdig resultat

sjablong

Sjablongen er klar til bruk neste gang

-Line

Oppdatering Semesteroppgave torsdag uke 20

May 16, 2013 - No Responses

Dagen i går ble brukt til å ta noen foto av t-skjortene med modeller som har kommet fra spreadshirt. De heldige utvalgte/tvunget til å posere var Marius og Annelie. Etter 15 minutter i studio (måtte kjappe oss før de på foto kom å så oss) med litt lyssettingshjelp fra lærer Marius ble ikke resultatet så verst. Her er fire utvalgte bilder.
Det er mulig jeg hadde fått stryk hvis jeg gikk på fotolinja, men dette skal ikke være noe annet enn eksempelbilder til bruk av logo på t-skjorter og ikke bilder som skal brukes til salg av t-skjorta til klubbmedlemmene.

Kameraet ELSKER dere Marius og Annelie :) Takk for bidraget!

_DSC2103 

_DSC2091

_DSC2100

_DSC2090

 

-Line

Oppdatering Semesteroppgave onsdag uke 20

May 15, 2013 - No Responses

Hei kjære trofaste følgere!

De siste dagene har vært kombinert med begravelse i Larvik så jeg har fått gjort litt forskjellig på mandag og forrige uke. I dag skal jeg fotografere t-shortene som har kommet som jeg bestilte fra spreadshirt.no med Marius. Jeg er ikke helt fornøyd da jeg ikke kunne ha motovene så store som jeg selv ønsket pluss at de ikke er blitt “skalert” etter størrelsene jeg valgte (XL til både dame og herre). Så motivet bak på ryggen er blitt for lite, selv om de er “ok” forran. Prisen for t-skjortene var ca 150 kr per stk +pluss 205 kr i toll da dette er fra Tyskland. Så ca 500 kr totalt.

Her ser du printscreen av bestillingen.

Screen Shot 2013-05-15 at 8.30.24 AM

Herre t-shirt
Front

Screen Shot 2013-05-15 at 8.35.18 AM

 

Herre t-shirt
Bakside

Screen Shot 2013-05-15 at 8.33.55 AM

 

Dame t-shirt
Front

Screen Shot 2013-05-15 at 8.31.06 AM

Dame t-shirt
Bakside

Screen Shot 2013-05-15 at 8.30.43 AM

Ferdig hjemmeside mockup – byttet ut rosa overskrifter med hvite.

Website-mockup

Link supring og Intro HER

(http://www.youtube.com/watch?v=eiY2gMiF6cA&feature=youtu.be)
Jeg har byttet ut litt på illustrasjonen for å ikke få så avklippede vinger. Jeg håper det fortsatt ser ut som et skateboard.

Skateboard-til-supring

- Line

Oppdatering Semesteroppgave onsdag uke 19

May 8, 2013 - No Responses

Den siste uken har jeg gjort litt ymse. Jeg startet med å jobbet med noen av tilbakemeldingene jeg fikk på nettside-mockupen.  Jeg har også jobbet med klistremerke, sjablong (innkjøp av spray og DVD cover) og intro samt supring til video. Sjablongene er jeg ikke ferdig med men jeg vil ferdigsille den i løpet av uken, men jeg har funnet endel inspirasjon. Jeg har gjort research til supringen men det er begrenset med hva jeg har funnet ang. det på nett. Det jeg vet er at den skal være “kul” og “kort” og ta lite oppmerksomhet men samtidig nok. NRK sin supring på et par lokale programmer var heller kjedelige å se på.

Når det gjelder introen har jeg kommet frem til at den skal være litt ala “lommelykt/lys” på steinvegg, hvor jeg har benyttet logoen samt hodeskallevinge ikonet med lys effekter og tekstur effekter i After Effects. Supringen ble et skateboard som kommer rullende inn fra høyre til venstre med navnet på personen man ser i selve “filmen”. Skateboardet er redigert og laget i photoshop og så tatt inn i After Effects med flekker på hjulene så det ser ut som de “ruller”. Det ble en kul liten enkel sak som jeg syntes fungerer. Fargene er tatt igjen i forhold til materialet jeg har laget tidligere, stort sett rosa/turkist og sort.

Website-mockup

Screen Shot 2013-05-08 at 9.16.29 AM

Screen Shot 2013-05-08 at 9.16.44 AM

Screen Shot 2013-05-08 at 9.17.23 AM

Screen Shot 2013-05-08 at 9.17.53 AM

HER ser du intro + supring på youtube (litt dårlig kvalitet der) For god kvalitet kan du ser på idelager under Semesteroppgave.

-Line

Oppdatering Semesteroppgave etter onsdag uke 18

May 2, 2013 - No Responses

Nå er det på tide med en oppdatering igjen og jeg har drevet med litt forskjellige ting som ferdigstillelse av plalatene i A3, stående banner i 210×85 cm, 2 t-shirt med prints er bestilt (en herre og en dame t-shirt) samt at jeg har kommet med et forslag til en hjemmeside (mockup i Photoshop) basert på et WordPress side design og jeg har snust på folie-maskinen å laget en folie print av logoen – som var artig. Småpirk gjenstår som spacing/kurning i plakatene. Nå fremover vil jeg ferdiggjøre dette og starte på video-delen for å lage en supring og en intro med logo noe som blir endel nytt for meg. Spennende!

 

Poster-A3

 

Program-poster-A3

Website-mockup

Banner

Logo

-Line

Oppdatering Semesteroppgave Onsdag uke 17

April 24, 2013 - No Responses

Denne uken står ferdigstillelse av logo, plakat og banner på agendaen.
Jeg har fått svar fra Tom Juul-Gam ang de spørsmålene jeg hadde til tekst og bilder. Svarene ble jeg ikke så veldig mye klokere av da han sa at det er opp til meg. Han nevnte også at jeg bare kan finne bilder på nett av ting jeg vil ha med. Men det er jo ikke bare noe jeg kan “ta”. Tillatelse må til og ofte handler det om å kjøpe biler. Det tviler jeg på blir aktuelt for min del. Jeg har purret en gang til på selve plakat teksten men enn så lenge står fjorårets plakat.

Dermed er det bestemt at dette blir min endelige logo:

Logo

 

Her er plakatene jeg har jobbet med mandag/tirsdag. En for selve begivenheten og en for programmet. Disse to skal stå sammen. De er i A3 størrelse og kan printes i god kvalitet 300 dpi. Plakatene er ikke helt ferdig, det er endel småpirk igjen. Videre skal jeg lage klart skalerbar banner i Illustrator. Bannere er ofte meget store. Per nå ligger jeg helt etter planen.

 

Forslag-plakat

 

 

Forslag-program

-Line

Oppdatering Semesteroppgave etter uke 16

April 22, 2013 - No Responses

Forrige uke kom jeg i gang med et stup. På planen stod det logo og det syntes jeg er moro! Jeg har gjort mye research på skatboardtrender i Norge samt i USA som er ledende innen den bransjen. Her er Tony Hawk “guruen” slik jeg har forstått det, hvor jeg har fått endel inspirasjon til stil på hvordan en typisk “skateboard hjemmeside” ser ut, etc.

Det som tydligvis er inn nå er litt “underground” miljøer hvor det blir benyttet graffiti og stensil til både skrift og tegninger. Plakater blir ofte benyttet med tegninger så vell som fotografier. Det finnes som regel to plakater, en som fungerer som en enkel “flyers” og en som har et mer detaljert program over events. Sponsorer fra disse eventene har også endel plass på design av plakat, bannere og websider.

Jeg har tatt kontakt og sendt mail til Kanalsession.no denne helgen for å få litt mer “kjøtt på beinet” i forhold til hva som skal stå på plakatene, og å få noen høyoppløslige bilder til disposisjon. Jeg avventer svar derfra. Enn så lenge benytter jeg meg av fjorårets tekst og informasjon til å lage ny plakat og banner. Det skal jeg lage denne uken. Jeg trenger også tilbakemelding på de 3 logoene jeg har laget forrige uke, evnt at de velger ut en. Hvis jeg skal velge en jeg selv tror de liker så kanskje det blir helt feil. Logoen er viktig!

Her ser du fjorårets palakt/logo og design:

Screen Shot 2013-04-17 at 2.09.11 PM

Screen Shot 2013-04-17 at 2.07.03 PM

Screen Shot 2013-04-17 at 2.08.22 PM

————————————————————————————–

Her ser du de 3 logoene jeg har kommet opp med (foreløpig førsteutkast) før tilbakemeldinger fra Kanalsession. Personlig syntes jeg den første er mest spennende. Etter hva jeg har sett på andre skate logoer er det sirkelen som oftest kommer igjen.

Logoforslag3stk

-Line