Hundredeogmange skoledager – én showreel.

Året har gått fort. Veldig fort. Jeg synes å huske at det nettopp var september, og nå er det plutselig juni. Hmm. Men det er vel en positiv ting, at ting har gått så fort. Det har hele tiden vært noe å ta tak i. Oppgaver på skolen, eksterne oppdrag, mindre jobber eller lengre prosjekter. Vi er nettopp ferdige med semesteroppgaven, og selv om det hvert fall for min del er det prosjektet som er best planlagt og dokumentert under veis, har det blitt lagt mye tid i andre arbeider og.

Min siste innspurt på tampen av året har vært å spikre sammen en showreel av arbeidene jeg har hatt foto på. Jeg tenkte da at det kanskje var på sin plass å for en gangs skyld vise dere deler av prosessen. :)

 

Jeg startet med å gå gjennom alle mulige filmklipp jeg har på diskene, og samlet så kopier av alle aktuelle klipp i en egen mappe. Den kopierte jeg så over til PC’en min, siden jeg skulle gjøre både klipp og fargekorrigering i Premier Pro.

 

Inne i PP fortsatte jeg organiseringen i fler bins, for å lettere få oversikt. Etter hvert som jeg klippet, hentet jeg over fler klipp fra diskene. Disse var jeg ikke like flink med å organisere. Haha..

 

Musikk, ja.. Musikk. Etter fler timer med lytting til diverse låter og sjangere, fant jeg det jeg trodde var “den rette”.  Men når jeg hadde klippet ferdig et utkast, fant jeg ut at den ikke var “den rette”… Så da startet søket på nytt. Heldig som jeg var, fant jeg fort en passende låt på Audiojungle.net!

 

Når musikkvalget endelig satt, måtte klippen endres. Det gikk ganske greit, og ting fikk en fin flyt.

 

Når klippen satt som den skulle, var det tid for fargekorrigering/grading. Det ble gjort i Magic Bullet Looks. På bildet over ser du før og etter, og, ja.. Her har man god takhøyde for å dra hardt i spakene. Det er selvsagt en fordel å ha skutt bildene med en så flat bildeprofil som mulig, for å unngå at ting rakner helt hvis man blir for ivrig.

 

Siste del på den kreative fronten var credits. Her fikk jeg en sprek idé, som resulterte i masse herlig keyframing i After Effects. Men først var det en tur innom Photoshop, hvor jeg lagde alle rekkene med bokstaver, organiserte de i mapper og følte med jevne mellomrom at dette bare var å gi opp.

 

Aller siste bit kreativitet, comping i After Effects. Her ble alle rekkene separert, for så å møtes på et gitt tidspunkt, og så forsvinne før neste gruppe skulle inn i bilde. Når det var gjort la jeg over noen enkle masker for å enda tydeligere legge fokus på budskapet i alfabethelvete.

 

Når klipp, musikk, farger og grafikk var ferdig… Sigh, render til den forbanna h264 codecen. Jeg har lenge vært obs på at h264 gjør bildene litt blasse grunnet en bug med hvordan gamma-verdien tolkes av avspillere. Til tross for det har jeg ikke før nå orket å undersøke problemet, noe jeg heller ikke skulle begynt på, for det var jo like mange “løsninger” som det var forumtråder – altså, alt for mange som ikke var til noe som helst hjelp. Jeg fant imidlertid en helt ok løsning; å øke saturering + senke brightness FØR man eksporterer. Selvsagt ikke en permanent løsning, men men. Som vanlig exporterer jeg ut i 1080p og 720p, og denne gangen også en miniversjon i 640×360. : )

 

Ferdig ble jeg hvertfall , og resultatet, sammen med 4 andre utvalgte arbeider til mappeinnleveringen, finner du HER

Semesteroppgaven min finner du HER

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.