Showreel MD 2010/2011

Showreel for MD klassen 2010/2011

Posted in Uncategorized | Comments Off

Hundredeogmange skoledager – én showreel.

Året har gått fort. Veldig fort. Jeg synes å huske at det nettopp var september, og nå er det plutselig juni. Hmm. Men det er vel en positiv ting, at ting har gått så fort. Det har hele tiden vært noe å ta tak i. Oppgaver på skolen, eksterne oppdrag, mindre jobber eller lengre prosjekter. Vi er nettopp ferdige med semesteroppgaven, og selv om det hvert fall for min del er det prosjektet som er best planlagt og dokumentert under veis, har det blitt lagt mye tid i andre arbeider og.

Min siste innspurt på tampen av året har vært å spikre sammen en showreel av arbeidene jeg har hatt foto på. Jeg tenkte da at det kanskje var på sin plass å for en gangs skyld vise dere deler av prosessen. :)

 

Jeg startet med å gå gjennom alle mulige filmklipp jeg har på diskene, og samlet så kopier av alle aktuelle klipp i en egen mappe. Den kopierte jeg så over til PC’en min, siden jeg skulle gjøre både klipp og fargekorrigering i Premier Pro.

 

Inne i PP fortsatte jeg organiseringen i fler bins, for å lettere få oversikt. Etter hvert som jeg klippet, hentet jeg over fler klipp fra diskene. Disse var jeg ikke like flink med å organisere. Haha..

 

Musikk, ja.. Musikk. Etter fler timer med lytting til diverse låter og sjangere, fant jeg det jeg trodde var “den rette”.  Men når jeg hadde klippet ferdig et utkast, fant jeg ut at den ikke var “den rette”… Så da startet søket på nytt. Heldig som jeg var, fant jeg fort en passende låt på Audiojungle.net!

 

Når musikkvalget endelig satt, måtte klippen endres. Det gikk ganske greit, og ting fikk en fin flyt.

 

Når klippen satt som den skulle, var det tid for fargekorrigering/grading. Det ble gjort i Magic Bullet Looks. På bildet over ser du før og etter, og, ja.. Her har man god takhøyde for å dra hardt i spakene. Det er selvsagt en fordel å ha skutt bildene med en så flat bildeprofil som mulig, for å unngå at ting rakner helt hvis man blir for ivrig.

 

Siste del på den kreative fronten var credits. Her fikk jeg en sprek idé, som resulterte i masse herlig keyframing i After Effects. Men først var det en tur innom Photoshop, hvor jeg lagde alle rekkene med bokstaver, organiserte de i mapper og følte med jevne mellomrom at dette bare var å gi opp.

 

Aller siste bit kreativitet, comping i After Effects. Her ble alle rekkene separert, for så å møtes på et gitt tidspunkt, og så forsvinne før neste gruppe skulle inn i bilde. Når det var gjort la jeg over noen enkle masker for å enda tydeligere legge fokus på budskapet i alfabethelvete.

 

Når klipp, musikk, farger og grafikk var ferdig… Sigh, render til den forbanna h264 codecen. Jeg har lenge vært obs på at h264 gjør bildene litt blasse grunnet en bug med hvordan gamma-verdien tolkes av avspillere. Til tross for det har jeg ikke før nå orket å undersøke problemet, noe jeg heller ikke skulle begynt på, for det var jo like mange “løsninger” som det var forumtråder – altså, alt for mange som ikke var til noe som helst hjelp. Jeg fant imidlertid en helt ok løsning; å øke saturering + senke brightness FØR man eksporterer. Selvsagt ikke en permanent løsning, men men. Som vanlig exporterer jeg ut i 1080p og 720p, og denne gangen også en miniversjon i 640×360. : )

 

Ferdig ble jeg hvertfall , og resultatet, sammen med 4 andre utvalgte arbeider til mappeinnleveringen, finner du HER

Semesteroppgaven min finner du HER

Posted in Uncategorized | Comments Off

Mediedesign 2011 semesteroppgave for Jørgen Enger, tema: Dakota

Ba dum tss…

Det er film og TV jeg kunne tenke meg å jobbe på fulltid med, så når vi fikk muligheten til å lage en dokumentar om det råstilige veteranflyet Dakota DC-3, og klubben som drifter det, var valget ganske så klart: Dette ble semesteroppgaven!

Jeg skal i samarbeid med Kim Halseth Andersen og Andreas Høyem lage en 15 minutters dokumentar om flyklubben Dakota Norway, og flyet Dakota DC-3. Med dokumentaren ønsker vi å få frem hvordan flyet havnet i Norge, hvordan klubben ble til rundt flyet, og hva fremtiden bringer for veteranflyet som har over 40000 timer på vingene. Klubben har ukentlige flygninger i sommerhalvåret, og dokumentaren vi lager skal selges på DVD før og etter flygningene.

Arbeidsfordelingen i gruppa er veldig lik nå i pre-prod, da vi alle gjør research og legger en plan for fremdriften i selve dokumentaren og hvordan post-produksjonen skal løses mest effektivt. Selv om vi alle bidrar på fler felter, vil min hovedrolle være A-foto/DP, hvor jeg da som fotograf har ansvaret for det rent visuelle, og skal få frem regissørens vision best mulig. Diverse teknisk og  noe grafikk/animasjon og vil også bli min jobb.
Kim vil i hovedsak være produsent og lyd, mens Andreas tar ansvar for regi og hovedklipp.

 

Prod.planen er allerede på plass, og vi vil poste oppdateringer på vår dedikerte blogg under hele produksjonen. Følg med!

 

 

 

Posted in Semesteroppgave 2011 MD | Comments Off

Revy, Andebu.

For to uker siden filmet jeg og Kim en lokalrevy på Andebu. Vi brukte 3 kameraer, som skulle synces i post, og til slutt ende opp på en DVD.

Grunnet dårlig med lagringsplass på kameraene (ca 50min i 720 25p), og revyens varighet på ca 1t30m, måtte vi tømme kameraene underveis. Dette viste seg å bli ganske hektisk med kun en 20 minutters pause halvveis i revyen. Som resultat var det kun ett kamera som dekket starten av andre halvdel.

Men til tross for noen tekniske svakheter kom vi oss gjennom det.

 

Her er et lite utdrag:

Posted in Uncategorized | Comments Off

AE oppgave.

After Effects oppgave. Brushes delt opp i fler lag i PS, for så å animeres uavhengig.

Posted in Uncategorized | Comments Off

Verdens Ende

Testet slidern min på Verdens Ende.

Posted in Uncategorized | Comments Off

Phi!

thingie basert på phi.

Posted in Uncategorized | Comments Off

Oppgave uke 1; Inspirasjon og referanser…

1) Inspirasjonskilder
Clint Mansell
Clint Mansell er en stor komponist fra England. Han har blandt annet laget musikken til filmene Requiem for a Dream, The Fountain og Moon. Musikken hans har lett gjennkjennelige trekk og oppbygging. Her er det nettopp de kraftfulle oppbygningene, og hvor fint musikken akkompanierer filmene, som inspirerer meg.

Darren Aronofsky
Darren Aronofsky har hatt regi på blandt annet Requiem for a Dream. Inspirasjonen ligger her i de kjappe klippene, intensiteten, og kompleksiteten.

YouTube
Mange av ideéne min oppstår når slår ihjel tiden med å se på diverse snutter på youtube..

Top Gear
Top Gear er ikke bare en tv-serie, men også en stor underholdnings- og inspirasjonskilde for meg. Bildekomposisjon, klipp, effekter og lyder understreker budskapet veldig godt i denne serien.

Depth of Field
Fokus og dybdeskarpheten kan ha utrolig mye å si for hvilket uttrykk et bilde gir. De forskjellige bruksområdene og “stemningene” inspirerer meg.

Lys/skygger
“Det må være lyst, hvis man skal se at det er mørkt”.  Lys, og spesielt skygger, synes jeg er stilig.

2) Stilarter
Graffiti
Graffiti er uformelle tegninger/skrifter. Stort sett finner man såkalte “pieces” på offentlige steder, og de uttrykker ofte politiske meninger. Graffitien som vi kjenner den i Norge blomstret opp på midten av 80tallet, mens de eldste tilfellene av graffiti stammer fra 30.000 f.k.

ASCII art
ASCII art faller under Text Art, og er en teknikk innen grafisk design hvor man kun bruker tegn og symboler som er definert av ASCII standarden fra 1963. Såkalte “monospace” fonter er ofte å foretrekke, da de har lik bredde, uavhengig av tegn. I motsetning til de proporsjonale fontene. Courier New er en “monospace” font, mens f.eks Arial eler Times New Roman er proporsjonale.

Machinima
Ordet Machinima er en sammensetning av machine og cinema. Det er en betegnelse på en teknikk brukt for å lage filmer hvor CGI blir rendret i real-time, f.eks i 3D spill. Vanligvis blir slike filmer laget ved hjelp av verktøy som allerede er tilgjengelige i spillet.

Kubisme
Kubismen oppstod på starten av 1900-tallet, og blir ansett til å være en av de viktigste kunstbevegelsene siden renessansen. Piet Mondrian var en stor skrulling innen sjangeren.

Minimalisme
“Less is more”. Minimalismen som en kunstnerisk bevegelse oppstod i USA på begynnelsen av 60tallet. Geometriske former og repitisjon er noen av kjenningstrekkene.

Demoscene
Demoscene oppstod i tiden når 8-bit dominerte på maskiner som Commondore 64 og Amiga. Det en demo viser på skjermen er generert av programmererens kode, i motsetning til f.eks en film hvor bildene på forhånd er lagret og vises sekvensielt. Det gjør blandt annet at en demo vil oppta mye mindre lagringsplass enn en film av tilsvarende kvalitet.

3) Mine arbeider
Det er kanskje ikke alle arbeidene her som har like stort opphav i inspirasjonskilden som andre. Men jeg ble nå hvert fall inspirert til å lage noe.

Lyssetting, Kaffekopp

Fokus og dybdeskarphet

Bil

Prosess; Kaffe

Posted in Uncategorized | Comments Off

Trailer!

Trailer. Frykt!

Posted in Uncategorized | Comments Off

Glass orbs

Fulgte Glass Orbs tutorialen på videocopilot.net

Posted in Uncategorized | Comments Off