Semesteroppgave

Den endelige semesteroppgaven – mediedesign 2012

Nå er jeg klar til å levere den endelige oppgaven min som består av en webside til NM Friidrett Tønsberg 2013 + profilmanual for logoen deres som jeg har laget tidligere.

Oppgaven har gitt meg litt utfordringer og jeg har lært en god del! Jeg hadde lyst til å sette meg litt mer inn i webside “verdenen” for å lære meg det ordentlig.

Denne hjemmesiden jeg har laget er en wordpress side. Jeg har brukt et enkelt wordpress theme og forandret mye på det, gått inn i CSS og HTML og endret på en god del for å få det slik jeg ønsket.
Det har vært mye som ikke har vært lett og som jeg har knotet litt med underveis som for eksempel å koble facebook siden opp i sidebaren på hjemmesiden.
Det har vært utrolig spennende og veldig lærerikt og føler at jeg er mye mer klar nå for å lage ordentlige websider i fremtiden.
Jeg syns jeg har fått brukt tiden godt til å bli ferdig, jobbet hverdager + helger og føler jeg har kommet frem til ønskelig resultat.

Målet var å lage en friidrettsside som ser enkel og “ren” ut og å bruke fargene til logoen og idrettsklubben som er en bergunder rød og besj farge. Websiden skulle ha hovedsiden som en nyhetsside der alle nyheter kommer under hverandre og lagrer seg i arkivet i sidebaren på høyre side så man kan finne akkurat den nyheten man vil senere i tid.
Det er også satt opp “Siste nytt” i sidebaren rett over “Arkivet” der de fem siste nyhetene vises på siden.
Bakgrunnen på hjemmesiden er laget med detaljene fra Osebergskipet som jeg syns passet bra til.
Så har jeg brukt den bergunder røde fargen fra logoen som bagrunnsfarge i menybaren og rundt titlene i sidebaren.
Jeg syntes også det hadde sett bra ut og samtidig vært litt moro med en nedtellingsklokke til arrangementet! – Så jeg lagde det og satte det inn i sidebaren slik at alle kan se akkurat hvor lang tid det er igjen til det store arrangementet.
Har også fått koblet emailen i footeren til en mailbox slik at de som trykker på teksten nederst på siden kommer direkte dit og kan sende dem en mail.
Har satt inn tilfeldig tekst og bilder som passet til hjemmesiden som et eksempel på hvordan sidene vil se ut.

I tillegg til hjemmesiden og profilmanualen har jeg opprettet en Facebook side for idrettsklubben via min konto som jeg da setter over til deres.

Hjemmesiden inneholder blant annet:

  • NM Logo
  • Nedtellingsklokke til arrangementet
  • Facebook side
  • Linker til diverse friidretts sider
  • Sponsorer med link til deres tilhørende sider.
  • Mailbox
  • Arkiv

Jeg syns også det er spennende å jobbe med InDesign og føler at jeg har lært mye mer om dette i og med at jeg har laget en profilmanual for idrettsklubben.

Jeg syns det har vært lærerikt og moro å jobbe med profilmanualen og har kommet frem til en profilmanual med 18 sider til sammen som jeg er fornøyd med. Jeg har laget to ekemplarer – en i PDF og en i SWF.

Her er linken til Facebook siden:  FACEBOOK

Her er linken til den endelige hjemmesiden:   www.nm2013.com

Her er linken til den endelige Profilmanualen i PDF:   Trykk her

Her er linken til den endelige Profilmanualen i SWF:   Trykk her

Fem arbeider:

1. Reisemagasin Trykk her

2. FlashBanner (liten flash-banner som skulle lages for russ.no. Dra inn siden slik at den blir vist raskt og i bra kvalitet)  Trykk her

3. 1 minuttsfilm Trykk her

4. NM Logo & 5. PhotoshopBilde (laget selv)


6. Norpe: Filmet og redigert en instruksjonsfilm for dem. Filmet forskjellige maskiner og diverse samt. filmet på Shell på Hjemseng som skulle være begynnelsen av selve intruksjonssfilmen.
Filmen og redigeringen ble gjort av meg, Line Solås og Oda Alise Flaaten.

Her er link til filmen: Trykk her!

 

For å lese mer om selve arbeidsprosessen min kan du trykke på Semesteroppgave under Kategorier

 

Leave a Reply