Den endelige semesteroppgaven – mediedesign 2012!

Nå er jeg klar til å levere den endelige oppgaven min som består av en webside til NM Friidrett Tønsberg 2013 + profilmanual for logoen deres som jeg har laget tidligere.

Oppgaven har gitt meg litt utfordringer og jeg har lært en god del! Jeg hadde lyst til å sette meg litt mer inn i webside “verdenen” for å lære meg det ordentlig.

Denne hjemmesiden jeg har laget er en wordpress side. Jeg har brukt et enkelt wordpress theme og forandret mye på det, gått inn i CSS og HTML og endret på en god del for å få det slik jeg ønsket.
Det har vært mye som ikke har vært lett og som jeg har knotet litt med underveis som for eksempel å koble facebook siden opp i sidebaren på hjemmesiden.
Det har vært utrolig spennende og veldig lærerikt og føler at jeg er mye mer klar nå for å lage ordentlige websider i fremtiden.
Jeg syns jeg har fått brukt tiden godt til å bli ferdig, jobbet hverdager + helger og føler jeg har kommet frem til ønskelig resultat.

Målet var å lage en friidrettsside som ser enkel og “ren” ut og å bruke fargene til logoen og idrettsklubben som er en bergunder rød og besj farge. Websiden skulle ha hovedsiden som en nyhetsside der alle nyheter kommer under hverandre og lagrer seg i arkivet i sidebaren på høyre side så man kan finne akkurat den nyheten man vil senere i tid.
Det er også satt opp “Siste nytt” i sidebaren rett over “Arkivet” der de fem siste nyhetene vises på siden.
Bakgrunnen på hjemmesiden er laget med detaljene fra Osebergskipet som jeg syns passet bra til.
Så har jeg brukt den bergunder røde fargen fra logoen som bagrunnsfarge i menybaren og rundt titlene i sidebaren.
Jeg syntes også det hadde sett bra ut og samtidig vært litt moro med en nedtellingsklokke til arrangementet! – Så jeg lagde det og satte det inn i sidebaren slik at alle kan se akkurat hvor lang tid det er igjen til det store arrangementet.
Har også fått koblet emailen i footeren til en mailbox slik at de som trykker på teksten nederst på siden kommer direkte dit og kan sende dem en mail.
Har satt inn tilfeldig tekst og bilder som passet til hjemmesiden som et eksempel på hvordan sidene vil se ut.

I tillegg til hjemmesiden og profilmanualen har jeg opprettet en Facebook side for idrettsklubben via min konto som jeg da setter over til deres.

Hjemmesiden inneholder blant annet:

  • NM Logo
  • Nedtellingsklokke til arrangementet
  • Facebook side
  • Linker til diverse friidretts sider
  • Sponsorer med link til deres tilhørende sider.
  • Mailbox
  • Arkiv

Jeg syns også det er spennende å jobbe med InDesign og føler at jeg har lært mye mer om dette i og med at jeg har laget en profilmanual for idrettsklubben.

Jeg syns det har vært lærerikt og moro å jobbe med profilmanualen og har kommet frem til en profilmanual med 18 sider til sammen som jeg er fornøyd med. Jeg har laget to ekemplarer – en i PDF og en i SWF.

Her er linken til Facebook siden:  FACEBOOK

Her er linken til den endelige hjemmesiden:   www.nm2013.com

Her er linken til den endelige Profilmanualen i PDF:   Trykk her

Her er linken til den endelige Profilmanualen i SWF:   Trykk her

 

For å lese mer om selve arbeidsprosessen min kan du trykke på Semesteroppgave under Kategorier


Fem arbeider:

1. Reisemagasin Trykk her

2. FlashBanner (liten flash-banner som skulle lages for russ.no. Dra inn siden slik at den blir vist raskt og i bra kvalitet)  Trykk her

3. 1 minuttsfilm Trykk her

4. NM Logo & 5. PhotoshopBilde (laget selv)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Norpe: Filmet og redigert en instruksjonsfilm for dem. Filmet forskjellige maskiner og diverse samt. filmet på Shell på Hjemseng som skulle være begynnelsen av selve intruksjonssfilmen.
Filmen og redigeringen ble gjort av meg, Line Solås og Oda Alise Flaaten.

Her er link til filmen: Trykk her!

Levering av semester oppgave

Den siste tiden nå har jeg designet ferdig profilmanualen for NM logoen jeg har laget + gjort et par endringer på websiden.

Jeg har satt inn sponsorer nederst på siden med “hover-over” effekt slik at bildet blir klart når man holder musen over og linket dem til den nettsiden de tilhører slik at man kan trykke seg direkte dit om nødvendig. Dette var ikke akkurat veldig enkelt for meg å få til.. Brukt litt tid på å få funnet de riktige html kodene for å få den effekten på sponsorbildene. Jeg hadde veldig lyst å få det til fordi jeg mener siden ser mye bedre ut slik.

Jeg har lagt inn en tekst på footeren nederts på siden med adressen deres + mail, og fått koblet mail teksten til en mailbox slik at de som vil kontakte NM friidrett tønsberg 2013 kan trykke direkte på teksten så kommer det opp en mailbox.

Har også satt inn en tilfeldig tekst på sidene + en nyhet og et par bilder inntill videre slik at man kan se ca hvordan sidene på nettsiden vil se ut.

Har i tillegg latt vær å ha noe skygge i det hele tatt på siden – siden passet mye bedre på den valgte bakgrunnen uten noe som helst forstyrringer rundt.

 

Mer koding og design + profilmanual!

Den siste tiden nå har jeg kommet frem til at det ikke trengs noe skygge i det hele tatt – det passet ikke til bakgrunnen, så så det mer renere og penere ut uten.

Har satt inn noen sponsorer i footeren på siden og endret litt i css style for at websiden skal se lik ut i alle nettbrowsere. Har også funnet en grå/besj bakgrunnsfarge som jeg syns passet bra til siden og som friidrettsklubben vil ha på draktene deres i tillegg.

Denne uken har jeg også begynt på profilmanualen til logoen som er knyttet til denne siden.

 

Design + koding

Denne uken har jeg fått gjort slik at headeren flyter inn i bakgrunnen ved å fjerne den røde borden over headeren +  jeg har sittet og knotet litt med å flytte navbaren og footeren inn der selve siden er.

Har også gjort header bilde klarere og lagt en lys brush bak selve Logoen slik at den syns mer.

Slik ser siden ut nå:

 

Mer design

Denne uken holder jeg på med skyggen bak selve siden.

Har funnet ut at jeg må sette menybaren og footeren inn i selve siden for å få riktig skygge og slik at det skal se bra ut.

Og det syns ikke jeg er så lett som det kanskje virker.. Må flytte en del koder og putte de tre sammen til en side.

Design – Domenenavn

I den siste tiden nå har jeg jobbet enda litt mer med designet,

vært litt frem og tilbake men har kommet frem til å bruke skygge bak selve siden og latt headeren flyte med bakgrunnen,

samtidig endret litt på fargen på bakgrunnen – lagt et litt lysere lag over så det ikke skulle se så veldig oransje ut nederst.

Har også lagt litt luft mellom headeren og hovedsiden så det skulle flyte litt mer.

 

I tillegg til det har jeg fått satt opp siden til domenenavnet: www.nm2013.com.

Det syns jeg var litt vanskeligere enn jeg trodde + at jeg da måtte starte blankt og kopiere fra den lokale siden til den nye som tok litt tid.

Nå ser siden slik ut:

Mer design + Facebook

Denne uken har jeg fortsatt litt på designet til wordpress siden.

Er ikke helt fornøyd med bakgrunnen, så prøver å få gjort om den litt men fremdeles ha med strukturen fra skipet.

Har også fått laget ferdig facebook siden deres.

Man må ha egen brukerkonto på facebook for å få opprettet en side,

så da har jeg brukt min egen konto til å lage siden deres der som jeg da bare setter over til en av dem andre sin når alt er ferdig.

Har også fått den til å funke på wordpress siden!

Her er det et screenshot av facebookfeeden som ligger i sidebaren:

 

Design – Facebook

Denne uken har jeg fortsatt litt mer med WordPress siden.
Jeg er fortsatt litt i tvil om hvordan jeg skal utføre det designmessig, men har kommet frem til å bruke fargene til hjemmesiden deres + draktene.
Jeg har også valgt å bruke mønsteret og detaljene fra selve Osebergskipet inn i bakgrunnen med en gradient fra lys gul/besj til litt mer oransje/gul -  og følte at det passet til selve siden.

I tillegg til det holder jeg nå på med facebook siden deres + å koble den opp til wordpress siden for å få en facebook feed box inn i sidebaren, og det er ikke bare bare!

Her er det et screenshot:

 

Slik ser facebook siden ut så langt:

Har også hatt et lite møte med Lars Øygard + Odd Bergh og Ståle Jan Frøynes som er en del av hovedkomiteen til friidrettsklubben.

Semesteroppgave 2012 MD

Tema: NM Friidrett Tønsberg 2013

Jeg har valgt å lage en wordpress nettside til NM Friidrett Tønsberg 2013 og bruke logoen som jeg tidligere har laget for idrettsklubben.

Nettsiden skal inneholde noe av følgende:

  • NM-Logo
  • Facebookside for idrettsklubben
  • Nedtellingsklokke til NM

I tillegg til nettsiden skal jeg bruke InDesign til å lage en profilhåndbok til NM-Logoen.

Dette er mockupet jeg startet med i Photoshop:

 

Har endret litt på siden og kommet frem til dette så langt: