VFX på filmen om “Start – Norges første fly”

For ca. et halvt år tilbake ble vi kontaktet av Fargefilm som lurte på om vi kunne bidra med VFX til dokumentarfilmen “Start-Norges første fly”. 1. juni 2012 er det 100 år siden norges første fly tok av, dette skjedde på et jorde på Borre.

Vi har jobbet på dette prosjektet i perioder det siste halv året og har nå fullført de klippene som skulle med i traileren. Resten av klippene skal produseres frem mot kinoreklame i mai.

De som har jobbet på flyet er Sondre  Werner (modellering), Einar Næss(modlelering av pilot og all teksturering), Odd Smith-Jahnsen(shadere og camera tracking), Jørn Harald Paulsen(rigging) og Henning Birkeland(modellering, enviroments, rendering og comp.). De fire shotene vi har levert er introen, fly som flyr over kartet, “take off” over jordet og “flyby” på slutten.

Her er traileren:

Klippet over jordet var en stor utfordring da det er et filmklipp av et annet fly som tar av og som vi måtte bytte ut. For å få visklet ut det orginale flyet var jeg nødt for å gjøre om hele filmen til en Photoshop tekstur som jeg projekterte tilbake på en kule i Maya. Her er et bilde av hvordan denen scenen ble til: