Semesteroppgave: Ligaturer

Jobbet litt med versalene, litt med ligaturer og fikset litt på serifer de siste dagene. LIgaturene er veldig spennende(og vanskelige).

Har forandret serifene så de er i forskjellige størrelser i forhold til om det er en main stem eller en tynn stem. Enklere å si at de tynne linjene har en ny serif som får alt til å passe litt bedre sammen, dette gjelder både store og små bokstaver.

Når det gjelder versalene så har jeg gjort masse små forandringer som man ikke legger merke til men som gjør masse forskjell, stort sett. Har også lagd “Æ” som teknisk sett også er en ligatur..

Ligaturer:

12-mrs-eaves-just-ligatures

Veldig spennende å jobbe med, men vanskelig til tider å si om man faktisk behøver en slik ligature eller om det er unødvendig. Noen steder vil det negative området rundt glyphene se rar ut uten, men andre steder er det vanskelig å bedømme. Jeg fokuserer på de standard ligaturene, liker ikke ligaturene som er mer for stil(se f.eks: cky, ct, gg, gy, ip, st over). Grunnen til at de er vanskelige er fordi det rett og slett er mange måter å lage de på som f. eks ft under: liga1Det er en del ligaturer som jeg vil ha med fordi jeg syns de gjør skriftsnittet mer komplett og  selvfølgelig fremmer lesbarheten i mange tilfeller, men jeg må jobbe med de litt her og der fordi jeg ikke har satt av fast tid til og jobbe med de og allerede har dårlig til selv om jeg holder meg til planen (intill videre). Jeg har også nådd et punt hvor jeg tror jeg har litt lite forståelse for hva jeg gjør typografisk sett, har lest det jeg finner om ligaturer på nett, men fortsatt ikke kjenner til retningslinjer for hvordan man skal gå fram for å lage de..

Her er noen flere jeg har jobbet med:

liga2 liga3 liga4 liga5 liga6 liga7 liga8