jump

jeg er her. Babler fortsatt om vissvass, røl  og fint lite.

Posted in inspiration | 3 Comments

Before and after

Er jo så populært på disse inernettfora. Slik var det før og slik ble det etterpå. Oppskrift: lange dager, pc gnikking, null tenking; just doing(ikke tenk, bare gjør det), synkronsvømming, kaffe, tunfisk på boks, nybakte kaker, gjentatte repitisjoner; “er du på riktig layer?”, inspirasjon, vafler, magasiner, studieturer, mennesker på sitt beste og de dagene man ikke er fult så god, 283 dager til rådighet og en sykkel ved navn Morris. Resultat: En meget fornøyd idefagskoler, men dog vemodig. Hvor skal veien gå etter romkassa på Ramberg? Dette er begynnelsen, men også det siste. I don’t do loops. There is more—–> after the jump.

 

Posted in agenda, inspiration | Leave a comment

Ny æra

Med sommerens avslutning starter en ny æra med håpefulle i Trønderhovedstaden. I midten av august inntar de unge håpefulle Trondheim by, først i rolige former med sine foresatte før det hele utarter seg med festival, fadderuker og UKA. UKA er studentenes stolthet og den lengste uka i Trøndelag. Nye tryner kommer inn og gamle forlater forhåpentligvis studielivet(hinter kraftig til meg selv). Men det jeg egentlig vil frem til er UKAbloggeren og hvordan det har blitt slik. Det er ikke bare å sitte å fjase med sorte streker på hvit bakgrunn, det er planlegging, selviscenesettelse, pirking og en runde til.

temporary tatto fra Tattly

Posted in inspiration | Leave a comment

Det blinde øyet

Nerden leser om Sosiale medier med store øyne. Lite visste jeg om hvordan blinde leser nettet(om i det heletatt den tanken hadde vært innom mitt hode tidligere). Gjennom leselister og syntetisk tale blir tekst tilgjengelig for den blinde leseren. Mens bilder blir sorte hull og lenking blir random lister(hvis min tunge er i riktig munn og det ikke har kommet noe nytt på fronten). Og i det offentlige rom, som jo internetten er, skal alle ha samme muligheter. Noe å bryne seg på for den estetiske internett nerden.

Posted in info | Leave a comment

Låvely

Min favoritt i “Nytta på nytt” kommer fra Låvely, et kunstfellesskap i Hasselvika. Glass av farris og øl flasker og karafler av vinflasker. Enkelt, pent.

Posted in inspiration | Leave a comment

Martna

Siste helg før skolestart er det martna i Rennebu. Det er alltid en milepæl for den trønderske sommeren. Da er den over. Med håndverk og håndverk i de fleste former, dette året i “Nytta på nytt”. I boder fra 1,8-2,4 x 3 stilles det ut smykker, veving, tredreiing, mat ++. Eldorado for køgåing, kjentfolk og glimt av varer mellom alt dette. Og ikke minst for en VM‘er både for produkter og stand. Hvordan kommunisere med kunden i myldret av mennesker.

Posted in mylder | Leave a comment

Folk:med øye for stil

Fra London til Tromsø, med øye for stil. Og et kamera på slep. Slik blir det god nrk tv av.

Styling Nina Erdahl, foto Yngve Olsen Sæbbe

Posted in inspiration, mylder | Leave a comment

Hamster

Kan jeg være så snill å slutte med hamstringen… sitter her å gnager på 10 354 comments. Selv om jeg har slike SMS fra 2008 lagret på oldmobilen, selv om det så har jeg ikke lyst på alle disse kommentarene på hvor great something something is. Den merkeligste SMS jeg har er denne. “Straks du hadde gått ble eg panikkslagen. Eg såg i omnen og leita etter nøklane” ukjent avsender og ukjent sted. Det var som en liten fugl, kvittret forbi. Hør på historien, det er jo en hel roman. Noe som er prøvd, kan en roman tvittres. Og hvorfor ikke tvitre en forfatter på et annet språk. Med sommerlektyre fra ulike hierarki, fra snobben til mobben. Med alt dette så har jeg helt glemt mine 10 354 uoppgjorte saker.

illustrasjon HONK FU

Posted in inspiration | Leave a comment

summer kit

Utstyrt med lister, penner, bøker og til sist mobilt bredbånd (hyttetur uten internett begynner å bli uhørt). Oppdateringer i den analoge bloggverden og geeking i den digitale. Store menger kaffe i små kopper, små mengder visuelt øyegodt i stort format. Og små stemmer som også blir hørt.

Posted in inspiration | Leave a comment

color

bland steiner, kumlokk og bittelitt ps så kan verden bli riktig så fargerik

 

Posted in color | Leave a comment

losing information

Sorte hull kan brukes til mangt. Noen ganger en forbannelse,  andre ganger en fryd.

foto via Fashiontography

Posted in color | Leave a comment

color block

http://www.youtube.com/watch?v=tXCnWUzUw_E

Posted in color | Leave a comment

30 prosjekt

Ledigang er roten til alt ondt, eller motsatt. Av ondskap blir det lediggang. Slik som det motsatte av en tvilling blir en navnetvilling med ulikt ansikt. Ubegrenset med tid, begrenset med sted. Sol som gjemmer seg bak blanke dråper. Favorittsysle: Lister..
30 Projects for the 3-Day Weekend, evig studenthemlaga veggpryd og sist; hvordan lage lister.

Posted in mylder | Leave a comment

Is going Pink

before the summer turns blue. Og hva er rosa? De siste skooop på ebay, nye kaker hos baker hansen, en rørlegger uten rør, solkysset hud og overfladisk vissvass. En rekke sommerjobber har naturlig nok gått meg hus forbi. Norsk friluftsliv slår pink uansett vær, gresset kan umulig være så spennende å gå over og sola har allerede snudd. Men ingen grunn til å henge med hode.

foto: we<3it

Posted in inspiration | Leave a comment

Se hun snakker

Etter en serie med hendelser er Idefagskolen over og Tønsberg forlatt. I verbale kretser vil det omtales som et avsluttet kapittel. Det tror jeg ikke på. For jeg vil tilbake. Men noe som er avsluttet er tilgangen til en slik komputermaskin som ikke bruker timeglass i tiiiide og utiiide… Trykk en knapp, pust, rolig…brr…

Posted in inspiration | Leave a comment

Finito


wow, semesterbobla begynner sakte og sikkert å gå fra ugjennomtrengelig til; hello world. Det har vært gøy fra morgen til kveld og sene nattetimer. Har ennå tilgode å bruke pysjen på skolen, men har lært at vekkerklokke på offentlig transport er lurt. En uke er igjen, da skal vi si takk og forvell, rydde desken(urk!), finne ut hvordan jeg laster opp album/pdf(blir mange bilder om jeg skal legge ut en og en fra en 38 siders mappe),møte sensor og tråkke ut i verden som er utenfor idefagskolen. Gledegru

Posted in student work | Leave a comment

gul, orange og skisse

Eksponering og foto: chekkkk. Kontorehjørnet er bygget, verktøy, farger og plantegninger plassert i 3-5-8, solen er på plass og fargene fra hotellet går i Z. En hektisk dag og en hviledag. I morgen starter byggingen av fasade. Skisser er tegnet og en ny eksponering er på vei. Egne ferdigheter er utmerket på riving, men ikke så gode på bygging.

Posted in inspiration | Leave a comment

Work in progress

Mylder med oppgaveløsing i digital, modell og eksponering spinner vidre. Matpapir med grunnplanjusteringer flyter på pulten, malerkostene tørker og eksponeringen skinner i hvitt. Arbeidsflata i ArchiCad ser ca slik ut og en kjapp render uten lys gir et platt bilde av kjøkken. Og remmover går det. Agenda for dagen: Bygg model, juster showroom arealet, og gjør ferdig eksponeringen. For i morgen er det foto.

Posted in agenda | Leave a comment

Eksponering

På tre dager skal dette monteres. Gul stol, skrivepult/hylle og overskap for oppevaring. Fun fun. Mer jobb, mer søl og masse gøy

Posted in student work | Leave a comment

forslag 1

Posted in student work | Leave a comment