header image

Alt er levert, og takk for i år..

Posted by: freddy | June 8, 2011 Comments Off |

Denne uken er semester oppgaven levert, og bare avslutningen igjen av dette året. Litt vemodig å tenke på at neste uke er det jobbsøknader, og fremtid som er i fokus.

Det har vært en liten sovepute å vite at man er student, og bedrive tiden med å bli god på medie og design. Sovepute er ikke helt sant, siden det har vært et tøft år, med mye læring, og mange erfaringer som jeg vil ta med meg videre.

Semester oppgaven er jeg fornøyd med, og spesielt det at jeg har fått laget diplom oppgaven min i astrologi, og en nett side for det som skal bli en egen astrologi side. Det er noe som jeg har ønsket meg en god stund, men liksom ikke fått tid eller kunnskap til å få det gjort. At det nå er gjort er en veldig stor lettelse.

Siden min på www.astromason.no , er ferdig, og jeg har laget plugin for å vise den på ipod, og iphone. I tillegg ligger det en efemeride som viser hvilket tegn vi er i, og vilket tegn månen er i, og hvor mange grader. Måne fase astrologi, er et eget felt som mange er innteressert i. På grunn av hastigheten til månen, at den roterer rundt jorden på 30-31 dager, og ikke 365 dager som solen, gjør at måne tegnet forandrer seg raskere. At månen er om følelser og fortid, gjør det jo ekstra innteresant. Håper mange ser på siden min for å se flere artikler.

Personlig vil jeg levere diplomoppgaven, og egne skrevne dokumenter inn til www.amazon.com for å bli forfatter. Jeg har skrevet mye gjennom tidene, og er nå motivert for å få utgitt noe av det som er skrevet, og vil bli skrevet.

Håper at banneret på denne siden faller i smak. Det er et reklame banner for www.frellens.no, som er min side om Maine Coon Oppdrett av katte rasen. Har kull til salgs innimellom, og del gjerne denne adressen med andre som vil være glad for å ha kontakt.

Jeg vil takke alle på Idefagskolen, både ansatte og elever, for en veldig flott tid. I 2 år har jeg gått på skolen, og tatt del i positive, og negative stunder. Men slutt inntrykket er at disse 2 årene har vært veldig fine, og jeg har møtt mange flotte mennesker som jeg håper jeg får ha kontakt med senere.

Takk for meg……., men jeg vil fortsette bloggingen på denne siden. Det håper jeg de andre vil gjøre også, siden det er så mange fordeler med det.

Hilsen Freddy

under: Uncategorized

Innlevering av semester oppgave

Posted by: freddy | June 6, 2011 Comments Off |

Semester oppgaven har følgende link:

www.astromason.no

Fem av mine arbeider er følgende:

Logo til AMI

 

Photoshop:

 

 

WordPress. Nettside jeg har laget selv. Er til mitt eget prosjektet, som er oppdrett av Maine Coon katter.  Jeg har tatt bilder og redigert selv. Har jobbet med SEO, og har mange treff på siden. Jeg bruker Statcounter til å se effekten av SEO, og her er statistikk over 1 uke med frellens.no

Hvordan siden er, kan sees her:

www.frellens.no

 

Indesign

Denne oppgaven har jeg laget sammen med Jan Bruvold. Vi har sammen vært på dette prosjektet, og Jan har jobbet mye med selve gridet på siden. Jeg har tatt bilder og redigert.

VPI – Vestfold Plastindustri

 

Nettsider

Denne siden er en side for min bedrift. Altimedia driver med bedritsprofilering og nettsider.

www.altimedia.no

 

under: Semesteroppgave 2011 MD

Fremdrift uke 5

Posted by: freddy | May 31, 2011 Comments Off |

Nå begynner det å nærme seg slutten av både semesteroppgaven, og året på medie design. Den siste uken har jeg jobbet med å sette all tekst i diplomoppgaven min inn i Word, og satt det sammen slik at det vil være lesbart og forståelig for den som leser det. Når man er inne i en fagterminologi, så er det viktig å prøve å lese det selv, med øynene til noen som ikke vet noe om det fra før. Håper jeg greier det til slutt:)

Jeg har laget ferdig min logo. Det er en logo jeg vil bruke på nett siden min, og på skrevne rapporter og evt visitt kort. På nett siden ser den slik ut:

Syntes selv at den er veldig fin, og delikat. På bildet over ser man at jeg har lagt på en gradient stjerne bak merket av en som holder vektskålen, nemlig symbolet for vekten, som er mitt stjernetegn. Vi ser også stjerner, men det kommer av at det er et bilde som er fra nettsiden, der jeg har lagt en flash fil over header, slik at den legger stjerner over bildet i forskjellige størelser, hastighet, og vinkler. Syntes at det blir mer dynamisk og behagelig på den måten. Ved at jeg har lagt over en flash fil over header, gjør at jeg lett kan forandre flashen eller ta den bort. Evt kan jeg forandre skrift på header, men fremdeles ha flash filen der. Jeg liker å lage ting på en slik måte at det er redigert bart etterpå.

Headeren jeg bruker, skal jeg også bruke til print, og jeg fant en måte å printe det ut på en mer spennende måte, enn bare sort på hvitt, evt en matt bakgrunns farge.

Ved å bruke Channels i Photoshop, er det mange muligheter som ligger der. Blant annet å få laget en metalikk farge på bakgrunnen slik at den blir spenstigere på print. Jeg lagde en enkel grå metallik bakgrunn.

Fremgangsmåten er at man går inn i Channels, og dupliserer det svarte laget. (Bruker da sort hvitt bilde, med cmyk farge valg. Ikke Rgb) Dette laget inverterer jeg inn i det opprinnelige svarte laget. Deretter gikk jeg inn i curves og satt hvit punktet til input 10 og output 0. Sort punktet ble satt til input 70 og output 100. Så til det som er gøy….

Velger man en ny spot channel, kan man velge pantone farger, og ved å bruke colur picker valgte jeg pantone metallic coated (877). Etter å ha klikket ok, valgte jeg det sorte laget, og markerte alt, og kopierte det inn i det nye spot laget. Da slettet jeg det gamle sorte kopi laget.

Når man lagrer dette, må det lagres som en DCS 2.0 format, og husk å velge preview Single file with colour composite(72 pixel/inch), og encoding ASCII85. Deretter er det bare å printe. På web vil det se slik ut:

På print med litt glossy papir, blir det ganske flott..

 

Ellers er det SEO som har vært i fokus denne uken. Jeg har gjort ferdig banneret mitt, som jeg legger ut som en klikkbar link på de andre nettstedene mine. Banneret ser slik ut:

Jeg lager en link under slik at med et trykk vil man redirigeres til www.astromason.no Som dere ser her, så la jeg inn en link her på bloggen til min side. Etter å ha lest litt om Søke optimalisering, har jeg sett viktigheten av å linke fra populære sider til sin side. Siden ideblogg er en populær side, er det lurt å linke herfra.

De siste dagene har jeg brukt statcounter til å overvåke siden min. Siden jeg har lagt ut Maine Coon kattunger til salgs på Finn, overvåker jeg trafikken på www.Frellens.no for å se på trafikken der. Jeg hadde 54 besøkende den første dagen, så en annonse i ny og ne på finn er heller ikke dumt. (og der fikk jeg også lagt ut en link… ;)

 

 

under: Semesteroppgave 2011 MD

Fremdrift uke 4

Posted by: freddy | May 20, 2011 Comments Off |

Da har en ny uke passert, og den ble litt kort på grunn av planleggingsdag mandag, og 17 mai på tirsdag. I slutten av forrige uke ble det arbeid med diplomoppgaven, og jeg har nå skrevet 23 sider inkludert en del bilder og illustrasjoner. Jeg regner med at jeg trenger ca 10 sider til før jeg er fornøyd med innholdet. Deretter må jeg kutte det ned til å bli samlet 20 sider.

De to siste dagene har jeg jobbet med Illustrator og Photoshop. Jeg har laget et reklamebanner for siden min. Det ferdige resultatet ser slik ut:

Bakgrunnen lagde jeg ved å benytte meg av sirkel, stjerner, og forskjellig gradent. Stjernene kopierte jeg og lagde til forskjellige størrelser. At teksten ble gul var et bestemt valg siden jeg ønsker at blikket skal dette ned til navnet.
Jeg lagde et nytt dokument og brukte tekst verktøyet. Ved å holde ned shift og dra en firkant ut, fikk jeg en tekst boks. Her la jeg inn tekst som har med vekten å gjøre. Deretter valgte jeg sirkel verktøyet, og markerte det jeg ønsket. Seleksjonen gjorde jeg om til en maske. Jeg valgte å gjøre om laget til smart objekt, og brukte Spherize filter. Ved å velge hele laget og gjøre det til smart object en gang til, kunne jeg legge på et blur filter, gaussian blur.
Kunne også velge å rasterize, men da kan man ikke gjøre endringer senere. Den muligheten ønsker jeg å ha.

under: Semesteroppgave 2011 MD

Fremdrift uke 3

Posted by: freddy | May 10, 2011 Comments Off |

I skrivende stund har jeg nå begynt på semester oppgaven igjen etter noen timers søvn. Hadde en nattevakt idag, frem til kl 06 imorges, og fikk da jobbet ganske så stille og fredelig på laptopen min. I natt lagde jeg e-commerce side til astro siden min. Den inneholder en nettbutikk der man kan bestille horoskop. Har lagt inn personlig horoskop, og par horoskop som to produkter. Skal lager fler produkter etter at testinger er foretatt slik at det ikke er noen feil.

Må også lage en PayPal konto for sikker betaling. Har sjekket ut forskjellige løsninger på betalings måter, men vil nok gå for Paypal standard. Google har startet en lovende tjeneste på dette området, men er foreløpig avgrenset til å gjelde USA, og England.

Nettbutikken er lagt opp slik at jeg vil ha den som en kategori på venstresiden. Utfordringen blir å få den presentert på en markedsmessig bra måte. Må også sjekke ut om data horoskop er mva belagt eller ikke. La inn en mva på 25% i nettbutikken, men muligens det må vekk hvis det ikke er belagt med mva. Siden bøker og pdf er mva belagt er det nok slik for disse tjenestene også.

Ellers er uken gått med til ganske intens jobbing med diplom oppgaven. Fikk gjort en del skrive jobb på mandag. Da det handlet om å referere til utsagn og forklaringer gjort av andre astrologer, og leksikon. Dette er dokumentasjon man ikke finner på nett, og jeg må derfor skrive det selv setning for setning. Føler at jeg har kommet ganske langt i det arbeidet nå.

Det å jobbe med 2 forskjellige oppgaver, er noe jeg liker, siden man ikke går lei. Sliter man med den ene oppgaven, starter jeg på den andre. Samtidig går undervissheten igang med arbeidet på den andre siden. Dette gjør at jeg føler at det blir ganske effektivt. Endelig kan jeg se, at alle mine forskjellige grener skal få en felles nevner, og at arbeidet er i tråd med hverandre. Tenker her på de forskjellige utdannelsene jeg har, og mine tanker om at de alle hører sammen.

Idag skal jeg jobbe videre på nettsiden, og ta noen valg når det bakgrunn, og hierakiet i menyene. Det blir nok ikke endelige valg, siden jeg regner med at dette er en prosess som vil vare tiden ut.

Når jeg ikke jobber med diplom oppgaven, eller semester oppgaven, jobber jeg med katte oppdrett siden min. www.frellens.no

Det var en side jeg designet og jobbet på under arbeidsuken. Jeg har også mange bilder av kattungene som jeg redigerer, og skal få lagt ut på siden. Vi har driver et Maine Coon oppdrett, en katte rase som er den største. Vi fikk et kull i februar, og et i mars. Tilsammen er det nå 11 kattunger som løper rundt, i tillegg til 3 voksne.

Jeg har ihvertfall ikke problem med å finne på noe å bedrive tiden med, siden jeg i tillegg har mine 3 barn annenhver uke. Det krever også sitt, men kjøring til og fra skole, barnehage, korpstrening, fotballtrening, kamper, dugnader etc. Men trives godt med det, og det er en herlig følelse å vite at man er med på barnas utvikling, og referansepunkter.

under: Semesteroppgave 2011 MD

Fremdrift uke 2

Posted by: freddy | May 3, 2011 Comments Off |

Nå har det snart gått en uke siden vi begynte med Semester oppgaven. Den uken som har gått, har vært en uke med mye snakk, grubling, og kreativ tankegang. Det har også vært en uke hvor jeg har jobbet med diplomoppgaven min i astrologi. Det er mye mer tungt og tidkrevende enn det jeg hadde forestilt meg. Men jeg skal klare det innen tiden, det har jeg bestemt meg for.

Idag har jeg jobbet med nettsiden min. Jeg har bestemt meg for at jeg skal presentere oppgaven i et nytt nettsted. I slutten av forrige uke, kjøpte jeg et nytt domene, og serverplass. Domenet er www.astromason.no . Den siden skal være en presentasjon for diplomoppgaven, pluss være en side for astrologi innteresserte. Jeg skal også prøve ut en måte å ta bestillinger på, en slags nettbutikk med andre ord.

WordPress temaet jobber jeg med om dagen, og har bestemt meg for layout, og jobber idag med header. Jeg skal ha tekst som beveger seg i headeren, og driver for øyeblikket og ser på hvilke løsninger som er best. Har prøvd ut litt i Flash, og ser nå på muligheten for å kunne bruke After Effects tekst inn i header på WP.

Teamet jeg lager er hovedsaklig blått og hvitt, med Bodoni og Verdana som fonter. Har bestemt meg for å ha en sidebar, på venstre siden, og ingen meny på toppen. Har funnet noen bullets til å ha i body. De er runde, og vil passe godt med til temaet astrologi, siden de er runde og ligner på planeter.

under: Semesteroppgave 2011 MD

Libra- en dypere forståelse

Posted by: freddy | April 26, 2011 Comments Off |

Da har jeg funnet navn på min seminar oppgave. Den vil hete Libra- en dypere forståelse. Libra, er det engelske navnet på stjernetegnet vekten. Vekten er det syvende tegnet i det astrologiske kalender. Innholdet i oppgaven vil være et esoterisk og eksoterisk forståelse av tegnet. Esoterisk dreier seg mer om det sjelelige synet på tegnet, og eksoterisk er den mer klassiske og personlige måten vi ser tegnet på.

Dette er den astrologiske kalender, eller Zodiaken som vi kaller den. Vi starter med væren, som starter med ny vår, og det nye frøet som blir sådd, som deretter går sin gang til å bli et individ eller organisme, til å bli mentalt tenkende, til å skape seg et sted å bo, til å bli sin personlighet, til å ta vare på seg selv, og helsen sin, til  begynne å vurdere rettferdighet, til å la sjelen krige med personligheten og deretter la sjelen ta over for den svakere personlighets tenkingen.  Dette var en liten gjennomgang av de åtte første tegnene. Det syvende, nemlig vekt, dreier seg om rettferdighet, diplomati og denne esoteriske kampen mellom det som er i kampen mellom personlighet og sjel. Dette skal jeg skrive om i min oppgave. For meg blir dette også min diplom oppgave i astrologi som jeg skal presentere for Astrologi skolen Herkules.

 

 

 

 

 

Slik jeg har tenkt, er at jeg skal skrive oppgaven fra bunnen av. Jeg bruker Solar Fire, og Kepler som astrologi program, og vil hente transitter og aspekter herfra for å belyse viktige temaer. Jeg vil også bruke Nasa ganske aktivt for å vise stjernebilder og bilder av Neptun, som er assosiert med vekten i klassisk astrologi. I tillegg vil det være bilder fra Uranus siden det er den eksoteriske herskeren over tegnet. Alt dette vil bli forklart nærmere i oppgaven.

Presentasjonen vil være både i materiell form, dvs skriftlig mappe, og som cd rom, og pdf fil. Jeg vil lage den materielle formen i InDesign, slik at den kan gjøres lesbar både i papir form og elektronisk. Jeg vil lage logo til min oppgave, og lage retnings linjer for font, farge og form. Slutt oppgaven skal også legges ut på mitt nettsted www.altimedia.no og publiseres der. En annen mulighet jeg vurderer er å opprette et domene som skal være et astrologi sted, hvor man kan lese, lære og bli inspirert av astrologi. Denne seminar oppgaven blir da en egen side på det nettstedet. Siden vekten er et luft tegn, og styrer over fargen blå, er det et naturlig valg for meg at blå skal være en hoved aktør i arbeidet. Blått og hvitt er viktige farger i dette arbeidet.

Hvilke andre web baserte ting jeg skal ha med i arbeidet er noe jeg kommer til å ta beslutninger underveis om. Muligens planetrotasjoner i flash, men må vurdere dette nærmere siden det kan virke litt tungt, og få et “billig” preg over oppgaven. Dette får jeg komme tilbake til.

Av skrift type vil jeg helt sikkert gå for en klassisk, og ren skrift. Jeg vil prøve ut litt forskjellig, men havner nok på Arial, times, helvetica eller noe i den sjangeren den. 12 pt skrift i hoved tekst, og antall sider vil være 15 til 20 sider.

 

 

under: Semesteroppgave 2011 MD

Oppgave: Mer After Effects

Posted by: freddy | March 29, 2011 Comments Off |

Denne oppgaven er å bruke tekst i en presentasjon, og bruke effekter i måten man presenterer tekst. Opprinnelig hadde jeg en 20 sekunders sekvens med veldig mye ord. Siden jeg ikke har noen planer om å lage en dikt samling ennå, valgte jeg å korte ned betraktelig på filen. Det meste av teksten tok jeg vekk. Men har fått brukt programmet en del, og kjenner nå litt til de forskjellige måtene å animere tekst.

AE oppgave

under: Uncategorized

After Effects

Posted by: freddy | March 24, 2011 Comments Off |

Jeg har jobbet hjemme idag, og tok for meg Classroom in a Book, sin leksjon 3. Denne leksjonen skal de også jobbe med på skolen idag. Personlig syntes jeg det å jobbe hjemme er en veldig god erfaring. Ingen forstyrrelser, og mer effektiv for meg å jobbe på denne måten. Oppgaven gikk ut på å få flere lag til å samarbeide, med diverse effekter. Lærte å brukte en del effecter som ligger i programmet, og skifte posisjoner og tekst. En veldig omfattende tutorials, som viser hvordan Flash, Illustrator, Photoshop og After Effects kan samarbeide.

Trykk på linken for å se filmen:

After Effects

under: oppgaver

Oppgave i : Lage egen font

Posted by: freddy | March 22, 2011 Comments Off |

under: Uncategorized

Older Posts »

Categories