Semesteroppgave 2012

Beskrivelse:
Jeg har valgt å lage et tidsskrift i InDesign med temaet friluftsliv. Dette er fordi jeg syntes det å jobbe med InDesign var veldig morsomt også liker jeg friluftsliv. Navnet har jeg kommet på selv og jeg har sett at det er blogger med samme navn, men ingen magasiner så da valgte jeg å gå for i friluft.

Bakgrunnen min for å skrive om friluftsliv er at jeg har vært speider siden jeg gikk i andre klasse. Faren min har også vært speider siden han var liten og dratt meg med på mange fine turer. Jeg ville også lage et blad som var tenkt for de som er litt nybegynnere innen friluftsliv. Av de andre friluftslivsmagasinene som jeg har kikket i er innholdet mer rettet for de som har litt mer erfaring innenfor området mener nå jeg.

Dette magasinet blir da det andre selvproduserte arbeidet som jeg lager i dette programmet. Den første oppgaven kan du se her. Den ble jeg også veldig fornøyd med.

Tilbakeblikk og evaluering:
Alt har selvfølgelig ikke gått helt etter planen og mine meninger har endret seg etter hvert. Jeg fant foreksempel ut at oppsettet i InDesign som jeg hadde jobbet med i noen uker ikke var helt som jeg ville ha det allikevel. Så da startet jeg på nytt og ble mye mer fornøyd.

Jeg syntes at dette har vært en ganske vanskelig oppgave, jeg har jo ikke vært borti noe som dette før. Den eneste skriveerfaringa som jeg har fra før har jeg lært i norsken på skolen. Også har jeg vært med i leiravisa på landsleiren i 2009 da. Og jeg kan vel si at dysleksi ikke hjelper helt på rettskrivingen. Så da vil jeg gjerne takke mamma og pappa som har rettet de største skrivefeilene i oppgaven.

Alt i alt skulle jeg gjerne sett at bladet ble litt tjukkere og hatt med en padlertur, men når jeg har hatt tid til det har ikke været vært bra nok. I bladet mitt har jeg jo kun en reklameside for i friluft så innholdsmessig er størrelsen ganske lik lignende magasiner. Men jeg må til syvende og sist si meg fornøyd med bladet mitt.

Programmer:
- InDesign
- Photoshop
- Illustrator

Jeg fant ut at noen bilder hadde byttet plass i magasinet mitt, så her er den rettede versjonen av i friluft (du må bla med piltastene).