5 arbeider

Jeg  valgte å presentere arbeidene mine i en interaktiv PDF tillpasset iPad. Det skulle være mitt 5. arbeid. Det fikk fint på preview på min datamaskin, men å dele denne på epost som egentlig skal være mulig går selvfølgelig ikke ann. Jeg legger derfor bare ved sidene jeg har laget der så dere ser hvordan jeg har satt opp sidene.

Arbeider

 

A møter B

Ukens oppgave gikk ut på å lage en ett minutts film med tema “A møter B”. Vi skulle være mellom 3-4 personer på hver gruppe, men vi valgte å være 2. Det er meg og Magnus Eikeland som står for filmingen.

Vi har brukt en Canon 5D MarkII med et Canon 24-70mm f/2.8L objektiv til å filme alt. Dette har vist seg å være et utmerket kamera til å lage film med. Vi har ikke hatt tilgang til noe profesjonelt glidecam eller glidetrack, men har vært kreative for å finne en løsning på det. Som glidecan har vi brukt et tungt vidieohode og filmet alt opp ned. Vi har etterpå flippet filmen 180 grader i Final Cut. For å få en glidetrack efekt har vi brukt et longboard som vi enten har lagt kamera rett på, eller som vi har sittet og filmet fra. Dette fungerte overaskende bra. Vi har vært nøye med å ha en liten blenderåpning når vi har brukt glidecam for å få så mye som mulig i fokus. Mens i andre scener der vi har brukt stativ har vi hatt større blenderåpning for å få mer dybdeskarphet.

Dette har vært en utrolig lærerik oppgave som virket grenseløst uoverkommelig i starten, men som viste seg å være utrolig gøy. Begrensningen på 1 minutt var en utfordring siden vi hadde veldig mange pene klipp som skulle vært med. Men har endrett litt på hastigheten på enkelte klipp for å få noen av dem. Men desverre kom ikke alle med. Men sånn var det bare.

Jeg har jobbet mye med å få klippene til å samsvare med musikken. Jeg startet derfor med å gå igjennom lydklippet jeg brukte og satte opp markører på beatsene. Jeg gjorde deretter det samme med filmklippene. Det var deretter ganske lett å matche markørene i filmklippene med markørene jeg hadde satt opp i lydklippet. Tutorialen jeg lærte dette fra kan du se HER.

Hadde ikke veldig lyst til å ha noe bevegelig tekst i filmen, men de var en del av oppgaven, så laget en liten “rulletekst” og et navn på videoen i starten. Storyboard legger jeg ut senere for ikke å avsløre hva som skjer i filmen.

Adjektivet som berskriver filmen er “MORSOMT”

Oppgaveteksten kan du lese mer om HER.

Synopsis:

Handshake
“A våkner av at telefonen ringer. Det er B. Han lurer på om de skal møtes på Idefagskolen, og A hopper ut av sofaen. Han tar på seg skoene sine og går ut døra. De går for å møte hverandre.”

ShreenShots: (Klikk HER for å spille av filmen)


Video:

http://www.youtube.com/watch?v=nKU69CqTCwc

 
Den siste oppgaven jeg ønsker blandt mine 5 arbeider er Phone Gap

Trykk her for å komme til posten.