Logoforslag – SensoCure

SensoCure lager sensorer som måler verdiene blodet og brukes hos hjerteopererte pasienter.

Jeg  har forsøkt å implementere sensorene i fontene. Fontene har jeg laget selv i Adobe Illustartor.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Semesteroppgave – Ukens oppdatering

De siste dagene har vi prøvd å få satt opp WordPresssiden. Vi har blant annet kjøpt domene (videsignerweb.no) og satt opp siden så vi kan jobbe live med den.

Vi har funnet et tema som heter Gratitude - dette temaet er responsivt og Buddypresskompatibelt. Buddypress er teknologien som vi skal bruke for å bygge det sosiale aspektet på siden (brukere, private beskjeder, rating). Vi har også funnet andre plugins som vi skal integrere i siden:

 

- Gravity Forms

- Gravity Forms + Custom Post Type

- Gravity Forms + Paypal

 

Disse to pluginsene gir oss muligheten for brukere å sende oss data uten å gå gjennom WordPressdashboardet. Det vil si at våre brukere vil poste innlegg som er ferdigstilt i stil og innhold av oss. Dette vil brukerne bruke for å poste oppdrag til siden.

 

Paypal-pluginen til Gravity Forms gir oss muligheten til å implementere Paypal på siden. I første omgang vil vi bruke paypal for å motta betaling fra kundene, etterhvert vil vi prøve å finne flere betalingsløsninger. Vi kommer etterhvert til å implementere et betalingssystem som ligner på Finn betalingsgaranti. Kundene betaler for oppdraget, men betalingen går ikke gjennom før produktet er ferdig.

 

Videre må vi finne en måte å vise informasjon fra disse pluginsene på sider bestemt for de ulike brukerrollene.

 

Her er noen enkle mockups av hvordan vi tenker layoutet skal være:

Mockup 932x1024 Vi designer web   tilbakeblikk

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Semesteroppgave – Logo

Under utarbeidelse av logoen har vi prøvd å grafisk fremstille de 3 stadiene av et oppdrag.

Start- Et oppdrag blir lagt ut.

Oppdrag akseptert – Oppdraget blir jobbet med av en designer.

Oppdrag ferdig – Designet av siden er ferdig og klar til levering.

Jeg har tenkt at de tre fargene rød, gul og grønn er med å fremheve de ulike stadiene i prosjektet. Utformingen som 3 piler skal vise retningen et prosjekt går. Vi vurderer å bruke fargene til det norske flagget for å fremheve at det er en norsk side med norske designere for å skape trygghet for oppdragsgiverene.

Navnet på siden på siden syns vi er veldig beskrivende for hva vi gjør. Men vi er åpene for å forandre denne.

Vi har også begynt å lage php login for de ulike brukerne.  Selve innloggingen forventes ferdig om 1 uke.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Semesteroppgave 2012 – Planleggings fase

Som avsluttende semesteroppgave har vi valgt å gjennomføre en ide for en businesswebside.

Idéen er å lage en webside som blir som et slags jobboard for webdesignere/kodere.

Norske firmaer som ikke har budsjett til å engasjere reklamebyråer for å få laget en god webside kan velge designere på jobbportalen. Der poster de jobben som et prosjekt hvor de skriver inn info om jobben og velger mellom fire forskjellige “pakker”:
- Idé til HTML/CSS
- Idé til WordPress
- PSD til HTML/CSS
- PSD til WordPress

Disse blir da postet under jobber hvor “designerne” kan velge oppdragene.

Etter fullførte jobber kan kundene gi designerne ratings og de vil etterhvert få en riktig rating som representerer nivået. Faller designeren utenfor en viss rating, vil arbeidet deres bli gjennomgått og de kan miste muligheten til å være registrert som designer på siden vâr.

Såkalte “designere” vil vi engasjere fra skoler rundt omkring i Norges land.
Vi vil ta revenues fra designernes arbeider fordi vi tilbyr stedet hvor de finner jobbene. 5-10%?

Navn

Da vi i første omgang kommer til å sikte oss inn på det norske markedet har vi laget en liste over navnforslag som også har ledige domener:

Webkonsulentene
Webkreatørene
Webfreelance
Findfreelance
Webjobbportalen
Designportal
Norgeskreative
Vilikerweb
Vielskerweb
Webhammeren
Knakendegod
Webvillage
Weblandsbyen
Weblandsby
Webopolis
Webinator
Cityofweb

Utfordringer

For et relativt ambiøst prosjekt vil vi møtes med mange utfordringer.
Den største vil være å skape blest rundt produktet. Det finnes utallige reklamebyråer som tilbyr de samme tjenestene (men for en ganske høy pris). Det finnes også mange internettbyråer i utlandet som tilbyr de samme tjenestene, men med en ulik forretningsmodell. Vi tror kundene vil finne trygghet i å se arbeider og anmeldelser av “designere”, mens designere vil finne trygghet i å vite at det alltid er jobber. Derfor vil markedsføringen av denne siden være avgjørende. Tryggheten blir altså også svakheten. Dvs uten designere vil det ikke være jobber og uten jobber vil det ikke være designere.

Videre utfordringer vil være alt som innebærer lover og regler, spesielt i kreative arbeidsmiljøer ser vi ofte at det kan by på problemer. Vi vil derfor lage inngående og detaljerte elektroniske kontrakter som både kunder og designere må signere (Rights and Terms) slik at vi unngår lovlige/økonomiske konflikter mellom kunde og “designer”.

Tidsplan

Uke 16: Planlegging

Uke 17: Skisser

Uke 18: Design

Uke 19: Psd til WordPress

Uke 20: Database

Uke 21: App/Widget (vi har planer om å lage en tilhørende jobbportalapp for “designerne”)

Uke 22: Troubleshooting + brosjyremateriell

Uke 23: Sideawareness – Reise til skoler, finne kompetente “designere”

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Team TreeHouse

Denne helgen bestemte jeg meg for å gjøre et dypdykk i HTML koding. Jeg ble anbefalt av Michael i klassen min om en side som heter TeamTreehouse. Dette er en meget bra side som går igjennom alt fra helt grunnleggende html, til avansert Java, css og iOs koding. Etterhvert som du gjennomfører de ulike videokursene blir du bedt om å løse oppgaver og spørsmål som gir deg “badges”. Disse blir vist på din egen side som du kan sende til arbeidsgivere i ettertid. Her er linken til hva jeg har gjennomgått så langt.

http://teamtreehouse.com/dragan

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Oppgave: Lag en klokke

Vi skulle forsøke å lage en klokke. Heldigvis har vi internett, så jeg fant java og css kodene jeg trengte der. Jeg ville lage en litt barnslig klokke siden jeg syns at man alltid burde bevare barnet i seg, selv om man har rundet 30 år.. :)

Men jeg klarte dette litt for fort, så jeg bestemte meg for å gjøre det litt vanskeligere for meg selv. Jeg følte at viserne burde ha skygger for at den skulle se mer realistisk ut. Dette løste jeg ved å lage lage skyggebilder til hver av viserene, og lage nye css styles for disse som jeg plasserte 8px under selve viserene. Jeg måtte også gå inn i java scripten og legge til nye instanser til de nye css stilene. Litt  inviklet, men veldig lærerikt. Klokken i sidebar er 400 px stor. Og den går med vilje ut over sidelinjene. for å få til dette måtte jeg bruke companion og legge til et par linjer med kode.

#primary, #secondary {
float: right;
overflow: visible;
width: 220px;
}

#main {
clear: both;
overflow: visible;
padding: 40px 0 0;
}

Her er klokken jeg laget: (klikk på den for å se den live)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Flash banner for Idefagskolen

Idefagskolen har en banner på russ.no som de oppdaterer med gjevne mellomrom. Vi fikk i oppgave å lage en flashbanner som kan brukes på siden. Den skulle være 140x300px og ikke over 1MB.

Siden målgruppen er ungdom i 18-19 års alderen valgte jeg å bruke MEME’s for å få igjennom et budskap. Dette valgte jeg fordi MEME’s er er veldip populært på internett for tiden. Humor er en av de mest effektive “våpenene” en markedsfører har og noe man burde spille på der det er mulig. Siden jeg har brukt figurer som målgruppen kjenner igjen fra før er håpet at dette vil ha en bedre penetrering av målgruppen enn en flashy banner som egentlig bare forsvinner i mengden. Det er selvfølgelig en fare for at noen vil synes banneren er useriøs, men siden Idefagskolen har et veldig bra renome og nedslagsfeltet er så smalt synes jeg at godene overgår ulempene.

Jeg har forsøkt å ha et reriøst budskap innlemmet i humor. Budskapet er at ved å starte på Idefagskolen så kan man utvikle interessen sin til noe mer enn bare en hobby.

Her er noen linker for dere som ikke vet hva en meme er.

Top 10 memes of all time

Holytaco

Know your MEME

Posted in Uncategorized | Leave a comment

WordPress Theme Design

I ukens oppgave skulle vi tweeke eller lage vårt eget WordPress theme. Jeg valgte i første omgang å tweeke mitt et theme.

Det har blitt en del frustrasjon i løpet av den siste uken men jeg føler jeg har lært mye. En ting jeg har lært er at ikke alle themes er like tweeker friendly. Jeg likte oppsettet og muligheten i Arras theme som kan sees her: http://demo.arrastheme.com/

Det viste seg at det store utvalget av theme opsjoner hadde en ganske mørk bakside. Det var flere css themes enn vanlig, og mye av de viktige css kodene for en tweeker var gjemt bort og min beste venn , “Firebug”, kunne ikke finne css filen.

For neste runde med WordPress blir det å bygge alt fra scratch. :D Det gleder jeg meg masse til. Det virker mer overkommelig nå.

Og ja… Siden min ligger på www.draganlagan.com

Posted in Uncategorized | Leave a comment

HedKandi inspirert vektor illustrasjon.

En stil jeg alltid har vært inspirert av er HedKandi illustrasjoner. Disse er er i all hovedsak laget av en illustratør som heter Jason Brooks. Du kan lese mer om han her.

Denne illustrasjonen er laget i Illustrator og finpusset i Photoshop.

Bildet er laget på grunnlag av et foto jeg tok på photoshoot i Thailand.

 

Noe annet jeg inspireres mye av er humor.

Det som er med humor er at det at det er dårlig ofte er morsomt, så her en noe jeg syns er morro….

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Adobe AfterEffects

En liten animasjon jeg lagde i aftereffects.

Posted in Uncategorized | Leave a comment