Mediedesign 2013 semesteroppgave for Cathrine bårli, tema: “Hobbyblogg”

Evaluering av semesteroppgaven!

Da er tiden inne for å levere semesteroppgaven som jeg har jobbet med siden 17 April. Jeg har jobbet med å lage en nettside med logo. Det har blitt mye endringer underveis men nå vil jeg si meg ferdig. Det er alltids noe jeg kunne gjort anderledes eller gjort mer av, men nå leverer jeg oppgaven. Jeg hadde nok ikke valgt å lage nettside om jeg kunne gjort semesteroppgaven på nytt, grunnet at det er vansklig å lage en fungerende nettside, det er mye å holde styr på og en minste liten feil i kodene kan ødlegge mye. Men jeg har lært mye og det er ting jeg kommer til å ta med meg videre.

I semesteroppgaven har jeg brukt programmene Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, Indesign.

Under har jeg lagt ut det jeg har laget.

Semesteroppgaven kan du se HER!

Profilmanualen kan du se her HER!

Nettsiden kan du se HER!

Mine fem arbeider er HER!

Dette har jeg gjort de siste 8 ukene på skolen:

  • Jobbe med å lage en fungerende nettside
  • Lage layout til nettsiden
  • Lage logo/icon til nettsiden
  • Lage initialer som kan brukes som feks. copyright på bilder på siden.
  • Profilmanualen.

Semesteroppgaven min gikk ut på å lage en hobbyblogg. Jeg måtte derfor lage en fungerende nettside som kunne fungere på både pc, ipad og mobil. Jeg jobbet lenge med utseendet på nettsiden siden jeg gikk veldig mye frem og tilbake når det gjaldt hvordan den skulle se ut. Så når jeg startet på nytt med utseendet ble tiden litt stram, men det gikk tilslutt! Her kan du se hvordan nettsiden ser ut nå!

Så nå sier jeg takk for meg.

Cathrine Bårli

 

Mine 5 arbeider

“Fantasy art”

I denne oppgaven skulle vi lage en illustrasjon i Photoshop med temaet Wonderland. Vi skulle bruke de teknikkene vi hadde lært, feks layers.effects, brushes osv. Jeg laget en skisse i illustrator som jeg la inn i photoshop for å fargelegge og ordne. Under kan du se det ferdige resultatet.

Dragen-7

Ex Libris

I denne oppgaven skulle vi lage en egen Ex Libris, altså et eget “bok merke”. Det er noe man har i boken sin så man kan se hvem som eier den. Den er laget i photoshop. Legger til bildet under av Ex Librisen min.

HEST-hvit-bakgrunn

Filmplakat i Art Deco stil

Vi skulle også lage vår egen plakat i Art Deco stil fra en av Quentin Tarantino’s filmer. Jeg valgte filmen inglourious basterds. Den er laget i Illustrator og under er bildet av den ferdige plakaten.

ingl.bast.-sikkerhets-plakat

Komposisjons oppgave

Denne gangen skulle vi lage et poster for en utstilling. Vi kunne velge type utstilling selv, valget mitt ble interiør tilslutt, den er laget i både Illustrator og i Photoshop. Under er den ferdige plakaten.

FFERDIG-komposisjons-opggaven

 

Egen mobil app

Denne oppgaven gikk ut på å lage en APP i Dreamweaver. Vi kunne velge innhold og tema selv, derfor valgte jeg å lage en CathrineApp. Det er en app som jeg har laget spesielt for meg, siden den inneholder internettsider jeg ofte er innom.

Jeg startet med å skisse på ark hvordan jeg kunne tenke meg at appen skulle se ut. Bildene/iconene har jeg laget i Photoshop og de er i riktig størrelse.  Appen min består av en forside/hovedside og så en meny. I menyen kan man velge de andre sidene(Sider,avis,klær og info.) Under kan du se bilder av appen.

 

Oppdatering semesteroppgave, 22 Mai 2013

Nå er det en stund siden jeg har vist noe frem, men jeg har egentlig ikke jobbet så mye med nettsiden siden jeg gikk ganske lei og fant ikke frem verken motivasjon eller noe ideer til hva jeg kunne gjøre med den. Så da lot jeg den være litt, så jeg kunne fokusere på en logo og lage litt arbeider som skulle ut på nettsiden.

Logoen er ikke ferdig enda, men den blir jobbet med. Så under er noen er noen bilder, de er ikke ferdige og er bare skisser enda. Men noen ideer jeg har.

Screen Shot 2013-05-22 at 9.02.10 AMScreen Shot 2013-05-22 at 8.46.17 AM

Oppdatering semesteroppgaven 2 mai

Denne uken har jeg jobbet videre med nettsiden. Det er ikke så veldig mye forskjell på nettsiden siden sist uke. Har prøvd å ordne at jeg får bilder på nettsiden, men det har ikke jeg fått fikset enda. Satser på at nettsiden blir mer ferdig neste uke.

Har snakket med mamma angående fargene på nettsiden, og hun liker de utrolig godt. Så da vet jeg at fargene kan være som dem er.

Tok også noen bilder denne uken, men ble ikke helt fornøyd. Så skal ta nye bilder i helgen som jeg kan ha på bloggen.

 

Har ingen bilder denne uken siden det ikke er noen bilder å vise.

Nettsiden.

Oppdatering semesteroppgaven

Denne uken har jeg startet så vidt å jobbe med nettsiden, jeg har tegnet skisser til hvordan jeg skal  bygge opp siden og ca hvordan den skal se ut. Det blir ikke en ren kortblogg, siden etter at jeg snakket med kunden (Mamma) så kom vi frem til at hun ville ha en hobby”blogg”, hvor hun kan legge ut ting hun driver med.

Jeg synes jeg har kommet godt igang, og jeg lager nettsiden i dreamweaver. Jeg har også laget en fargepalett som jeg bruker. Startet også litt på logoen, men kom ikke videre.

Fargepaletten under:

fargepalett

Bildene under er fra nettsiden, hvordan farger jeg har brukt og hvordan jeg har prøvd meg frem. det er en start.

Screen Shot 2013-04-24 at 9.17.13 AM Screen Shot 2013-04-24 at 9.18.00 AM Screen Shot 2013-04-24 at 9.18.25 AM

Nettsiden

Semesteroppgave 2013 – Cathrine

Kort presentasjon av semesteroppgaven min.

Jeg skal lage en nettside og logo for Lise. Det meste av tiden kommer til å gå til å bygge en fungerende nettside, men jeg skal også lage en logo. Ukene fremover vil dermed gå til å lage nettsiden, men også sette meg inn i flash siden jeg må friske opp hvordan det fungerer. Jeg kommer også til å lage en bedre ukeplan, men den under gir en liten ide hva jeg skal gjøre.

Uke 16: Presentasjon, starte å lage skisser til hvordan nettsiden skal bygges og se ut.

Uke 17: Ordne hva jeg trenger og få informasjon på hvordan kunden vil ha nettsiden. Starte med nettsiden.

Uke 18: Starte med webdesign.

Uke 19: Jobbe med webdesign.

Uke 20: Jobbe med å lage en logo.

Uke 21: Siste finpuss evt. på nettsiden og starte smått med produktmanualen.

Uke 22: Jobbe med produktmanualen. Oppsummere hva som er igjen og hvor langt jeg har kommet. Uke 23: Jobbe med produktmanualen.

Uke 24: Ferdig stille produkt.

Komposisjons oppgave

Denne uken skulle vi lage et poster for en utstilling. Vi kunne velge type utstilling selv, valget mitt ble interiør tilslutt.

Ble ikke helt fornøyd, så jeg startet på nytt.. men den ble ikke så bra den heller, men jeg legger den ut…

FFERDIG-komposisjons-opggaven

Vi hadde også en liten øvings-oppgave: dama,lampe, bord og dør.

Ferdig-dame,dor,lampe-og-bord