Bubble Chair av Eero Aarnio

January 24, 2012 in Asides, Skoleoppgaver by Interiørdesign

Overskriften er her svaret på henvendelser jeg har fått ang. stolen vi brukte i skoleoppgaven “Shoe Line” fra 2008-09 da jeg gikk på Idefagskolen. Deler av oppgaven kan du se HER. 


Dette er en av tegningene vi laget i ArchiCAD. I hjørnet har vi illustrert stoler med inspirasjon fra Bubble Chair av Eero Aarnio. 

 

Kort om:

Eero Aarnio (født 21 juli 1932) er en finsk interiørdesigner som er velkjent for sine nyskapende designmøbler i 1960, særlig hans plast og glassfiber stoler.

Aarnio studerte ved Institute of Industrial Arts i Helsinki og startet sitt eget kontor i 1962. Året etter at han introduserte sin Ball Chair, en hul sfære på et stativ. Ball Chair ligner veldig på Bubble Chair. 


Bubble Chair 
moderndesigninterior

 Han har også designet andre innovative designmøbler som hans flytende Pastil Chair (ligner på en solid indre tube), og Tomato Stol (mer stabil med et sete mellom tre sfærer). Hans Screw Table, som navnet antyder, hadde utseendet som et flatt skruehode drevet ned i bakken. Han ble tildelt den Amerikanske Industrial Design Award i 1968.

Aarnio sin design var et viktig aspekt av 1960-tallets populærkultur, og kan ofte sees som en del av settene i periodens science-fiction filmer. Fordi hans design brukte svært enkle geometriske former, var de ideelle for slike produksjoner.

Aarnio sitt senere arbeid erstattet bruk av glassfiber (material som kan være farlig, spesielt for dem som er direkte involvert i produksjonen sin) med sikrere typer plast. Han fortsetter å lage nye design, blant annet leker og møbler for barn.


Puppy toy

Kilde: Wikipedia

 

Har du spørsmål i henhold til temaer jeg har tatt opp på bloggen og om interiør generelt er det bare å ta konakt på lenasvindland@gmail.com

Leave a Reply


7 − = six