NATURLIG ADVENT

December 3, 2011 in Asides, I det kreative hjørnet by Interiørdesign

Nedtellingen til jul startet litt senere enn den første søndagen i advent her i stua. Datoen ble ikke så verst for nedtellingen til jul likevel siden jeg fikk min adventsstake inn i stua den 1. desember :)

Jeg var bestemt på at det ikke skulle være noen “glam” jul her i hjemmet men heller litt nedtonet og naturlig. Når jeg sier “glam” jul mener jeg sølvfat, diamanter og “hvit jul”. Dette synes jeg blir for romantisk og dermed mister man mye av det tradisjonelle ved advent og jul. (Fargene som man tradisjonelt bruker til advent og jul er jo der fordi de har en betydning).

Det å bruke kongler, kvister og mose fra den norske naturen som julepynt har blitt mer vanlig i de norske hjem. Denne jula ønsker jeg å gjøre det samme ved å legge vekt på det naturlige og la elementene pryde leiligheten. Jeg ønsker også en rustikk lukt fra adventsbrettet mitt og valgte derfor å ha med kanelstenger (jeg elsker lukten av kanel som også har en søtlig undertone). Som en kontrast til de naturlige elementene, valgte jeg tall og hjerter i metall. Jeg er alltid like glad når jeg finner ting i leiligheten som jeg kan bruke til noe nytt, slik som jeg gjorde med metallhjertene :)

 

Hva har du brukt som pynt til dine adventslys??

Leave a Reply


3 + = ten