Apr 17

Dette er den første posten min om semesteroppgaven 2013. Semmesteroppgaven skal presenteres 10 juni kl. 10:00, så jeg skal jobbe med denne oppgaven i ca. 8 uker fremover. Hver uke skal vi blogge om semesteroppgaven, om fremdrift, endringer, problemer, resultater og generelt hvordan man ligegr ann.

Oppgaven min går ut på å lage ukjent antall animasjonsfilmer for det statlige firmaet DSB (Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap). DSB  skal lage et nettsted, rettet mot privatpersoner, som skal hete sikkerhverdag.no. Der skal de kommunisere med privatpersoner om sikkerhet i hverdagen. Nettstedet deres nå (DSB.no) kan virke rotete på akuratt dette temaet, og de når ikke frem til “vanlige mennesker” med den faktaen og informasjonen de sitter på.

Animasjonsfilmene jeg skal produsere for DSB skal ligge på ca ett minutt hver, og skal ta for seg temaet sikkerhet i hverdagen. Disse animasjonsfilmene, (hvis de velger å bruke dem), skal publiseres på dette nettstedet. Filmene skal for eksempel ta for seg rutiner og huskeregler man må huske på om sikkerhet, og kanskje fakta som fanger deres oppmerksomhet. De nærmeste dagene får jeg tilsendt manus til filmene, og først da får jeg mer oversikt om hvor mange filmer jeg kommer til å produsere, hvordan stil og hva slags utrykk de skal gi.

Tidligere i vår hadde klassen en oppgave som gikk ut på å lage en animasjonsfilm i After Effects til DSB. Halvard og jeg samarbeidet på prosjektet og DSB likte videoen vi laget. Det er dette konseptet jeg kommer til å jobbe videre med. Sjansen for at stilen kommer til å forandre seg er like stor som at den ikke gjør det. Det får jeg se mer på når manuset bir tilsendt.

Vi fikk beskjed av skolen om å lage en tidsplan i denne første posten om hvordan vi skal fordele arbeidstiden fremover, gjerne i en kalender. Dette kommer jeg til å gjøre så snart jeg får tilsendt manuset, da jeg vet mer om hvor lang tid jeg kommer til å bruke på hver film osv.

Animasjonsfilmene kommer jeg til å animere hovedsakelig i After Effects og Premiere, etter jeg har illustrert og konstruert tegninger og objekter i Illustrator og Photoshop. Det er viktige temaer som filmene skal ta for seg, så jeg komemr til å legge stor vekt på å få ut riktig budskap til den som ser på. Det visuelle utrykket kommer jeg også til å bruke mye tid på.

Besvarelsen min kommer til å bestå av et sluttprodukt (ukjent antall animsjonsfilmer) og en  manual til hvordan man bruker filmene (hvilke sekvenser det blir naturlig å klippe ut, hvilke filmer man bruker til spesifikke temaer og eventuelt skrift og fargebruk som er designmessig riktig bruke ved siden av filmene osv.) Skisser, storyboard, forklaringer av metoder og teknikker kommer også til å være en stor del av besvarelsen. Om besvarelen kommer til å ta for seg enten mer eller mindre tar jeg forbehold om, men dette er hvertfall min tanke nå i starten.

Ellers gleder jeg meg veldig til å komme i gang, da dette er noe jeg har gledet meg lenge til.

 

Stay tuned!

 

 

Leave a Reply


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Your Details

Your Comment


5 − = three

Velkommen!