Semesteroppgave: Oppdatering uke 20

I uke 19 har jeg forsatt jobbingen med InDesign. Jeg har jobbet endel med belysningssidene og skrevet om forskjellige designerne jeg har valgt å ta for meg. Jeg har også begynt smått med noen av de andre sidene. Jeg er ferdig med litt under 2/3 av magasinet, og føler virkelig at jeg er har disponert tiden min rikitg foreløpig (og det er en god følelse).

Videre nå kommer jeg til å jobbe mer med logo og begynne med mockup og koding av webside (som tidsplanen min tilsier). Jeg kommer hele veien til å jobbe med InDesign, men akkurat nå er hovedfokuset på siden.

Jeg har kikket litt rundt etter forskjellige gratis-themes som jeg kan tweake på, slik at jeg kan bygge opp min eget theme (uten at jeg må kode i php). Jeg vil ha en webside som er enkel, stilren og som står i stil med hele konseptet jeg har valgt for magasinet.

På websiden vil jeg ha med en side der leseren kan registrere ett abonnement og bli medlem. Jeg vil ha en klar og tydlig kontaktside, der det står hvem som er ansatt og kontaktinformasjon til alle disse (jeg får bare lage min egen fiktive redaksjon). En informasjonside om konsept, idé og magasinet generelt vil jeg også ha, og også kanskje en side der det står om det lyses ut stillinger i magasinet. Jeg har tenkt litt på om jeg kanskje vil ha en slags “blogg”side der man kan oppdatere leseren på nytt design, trender, fakta (og andre emner) mellom utgivelsene av bladet. Jeg tror dette vil føre til at leserne blir mer trofaste, og ikke minst til at eksponeringen blir dobbelt så stor. Kanskje funnet av nettsiden vil føre til flere lesere av magasinet og omvendt.

Jeg har funnet inspirasjon til hva slags innhold jeg vil ha på min webside i frustrasjonen over hvor dårlig websidene (og tilgjengeligheten) til diverse norske (og internasjonale) magasiner er. Søkeoptimaliseringen av disse sidene er så dårlige at du ofte må ut på side 2-3 på Google for å finne de offisielle websidene. Når man først får kommet på riktig side blir man skuffet over designet, innholdet, funksjonene osv, osv, osv. Mange av sidene er rett og slett så lite ryddige, profesjonelle og stilrene at man blir usikker på om man har kommet inn på riktig side. I tillegg er mye av innholder svada og jeg har enkelte ganger lurt på om de bare har opprettet en side bare for å ha en. Jeg vet hvor dårlig inntrykk det gjør på meg som leser, og jeg ønsker ikke at “mine lesere” skal få det samme inntrykket.

Jeg har satt endel krav til meg selv og siden, men har trua på at jeg skal få til alle de målene jeg har satt. Det blir spennende å begynne å jobbe med den delen jeg selv føler kan bli mest krevende.

- Anette Herwell