PROSESS: HERWELL interiørmagasin

GENERELT:
Det var ikke vanskelig å finne et tema for min semesteroppgave. Interiør er en av mine største interesser og siden jeg har studert interiørdesign og visual merchandising før, følte jeg at jeg hadde et godt grunnlag for oppgaven. I tillegg leser jeg masse interiørmagasiner og ble inpirert til å lage min egen verson.

STIL:
Jeg ser en tendens i mange av interiørmagasinenene i Norge der det er mye landromantikk og shabby-chic. Den stilen appelerer lite til meg. Jeg ville lage et magasin for mennesker som setter pris på godt design, og som har en genuin interesse for teamet. Jeg vil at interessen for interiør og design skal være målgruppen min, ikke nødvendigvis en viss alder eller livssituasjon.

INNHOLD:
Jeg bestemte meg for at jeg ville ha kjøkken som hovedtema som en rød tråd gjennom magasinet mitt. Jeg ville sette av en del sider til dette, men variere med andre temaer. Jeg bestemte meg for å vie noen av sidene til barnerom og kontor. I tillegg tenkte jeg å ha noen standardspalter i hver utgave av magasinet. Noen av disse er nyheter, trend, profilen, klassiker, ikonisk, innboks osv. Jeg vil at leseren skal føle at de kjenner til noe av innholdet i magasinet, men ikke alt.
(Trykk HER for å se planlagt innholdsfortegnelse)

En av tingene jeg (som fast leser av diverse interiørmagasiner) har irritert meg over er mengden med sider som opptas av annonser. Jeg ville at magasinet mitt skulle være så virkelighetsnært som mulig, men ville kutte ned på annonsesidene. Jeg har 5 spreads med annonser, og disse er spredt gjevnt utover magasinet.

GJENNOMFØRELSE:
Mitt magasin er tenkt til print og skulle jeg realisert dette magasinet skulle det endt opp som en papiroppgave. I og med at dette kun er en semesteroppgave som skal leveres på web, valgte jeg presentasjonsmessig å rette det mot web.

En av de største utfordringene jeg har hatt med denne oppgaven har vært å finne materiale til magasinet mitt, og da spesielt bilder. Det var nesten en umulig jobb å finne nok bilder med 300dpi som kunne fylle et helt magasin. Etter jeg pratet med Wictor og Marius om å rette mot web (og dermed senke dpi-kravet til 96) ble det betraktlig lettere. Alikevel ble det en større utfordring enn forventet å finne gode nok bilder.

All tekst jeg har i mitt magasin har jeg forfattet selv. Tekstene jeg har skrevet på produktsidene var ikke så stor utfordring fordi det er endel fakta. På sidene som tar for seg hjemmene til folk har jeg måttet dikte opp familier, navn og hele intervjuer. Jeg har funnet bilder av interessante hjem, der kun fotograf, stylist og navnet på beboer er oppgitt. I tillegg ville jeg passe på at de sidene med biografier og fakta om desig og designere ikke var direkte avskrift av de sidene jeg fant informasjonen på.

Jeg har passet på at jeg har kreditert fotograf, stylist og designer på de sidene deres arbeid dukker opp. På en del av produktsidene var dessverre ikke fotograf oppgitt, men jeg har passet på å nevne designer, produsent og/eller selger av produkt.

ARBEIDSFLYT:
Jeg føler at jeg har disponert tiden min veldig riktig i forhold til arbeidet med magasinet mitt. Jeg har hele tiden vært fokusert på at dette var hoveddelen av semesteroppgaven min, og at det derfor var det som skulle få mest arbeidsprioritering. Jeg klarte å holde tidsplanen min (Klikk HER for å se den) og var veldig fornøyd med det.

Når jeg har jobbet med magasinet har jeg valgt å ta for meg tema for tema. Hvis jeg jobbet med kontor-sidene ville jeg gjøre alle sidene som hadde med kontor å gjøre ferdige før jeg eventuelt begynte på et nytt tema. Dette var fordi jeg ville at de skulle ha uttrykk, og for at jeg selv skulle føle at jeg ble ferdig med et tema før jeg begynte med et annet. Jeg fikk litt bedre oversikt og kontroll på den måten.

Alt i alt er jeg fornøyd med at jeg gjennomførte det jeg hadde planlagt i form av innhold og tidsplan. Uttrykket ble slik jeg ønsket og jeg har lært masse under prosessen.

- Anette Herwell

 

PROSESS: Webside

Selv om HERWELL interiørmagasin er hovedproduktet mitt til semesteroppgaven ville jeg gjerne at det jeg skulle levere skulle fremstå som en mest mulig fullstendig pakke. Derfor fant jeg ut at jeg var nødt til å ha med en webside.

Jeg ville tweake et theme slik at jeg ville ha php-kodingen klar, men samtidig ha muligheten for å kode i html og style i css. Jeg tenkte på hva jeg ønsket for siden, og det var at den skulle være enkel, stilren og full av god informasjon og underholdning for leserne.

Jeg lagde en mockup av websiden som viser hvordan jeg så for meg at den skulle se ut til sutt.


Jeg ville ha med en forside som skulle gjøre det helt klart for leseren at det var offisiell side for magasinet. Derfor kom jeg på at jeg skulle ha logo i månedens farge (samme farge som logoen på magasinet), en kort introduksjon om magasinet og et minimagasin som ga en liten forsmak på hva månedens utgave inneholdt. I tillegg ville jeg at bunn av siden skulle ha små bilder av forskjellige møbler, belysning, interiør, design og designere som leseren kunne trykke seg inn på hvis man ville se mer. Lett tilgjengelig informasjon om redaksjonen med kontaktinformasjon og om ledige stillinger, samt konkurranse og abonnentfordeler ville jeg også ha med på websiden.

Jeg lette rundt etter et theme som hadde et enkelt utseende med en base som kunne formes. Jeg kom frem til gratis-themet Hatch
Hatch har disse små bildene jeg ville ha på forsiden, et tekst område på midten, et område satt av til bilde (som kunne gjøres om til plasseringen for minimagasinet). Logoen kunne plasseres på plassen for websidenavn.

Resultatet for websiden min kan ses HER.

- Anette Herwell

Semesteroppgave: Oppdatering uke 23

Denne uken har jeg jobbet med å gjøre ferdig profilmanual, webside og ferdigstille magasin.

Jeg kom utfor et lite problem, der noen av bildene jeg hadde funnet skulle være av god kvalitet men alikevel var pikslete (regner med at noen andre kanskje allerede hadde strukket dem). Jeg hadde allerede planlagt layout og tekst, og det eneste som stod igjen var å sette det sammen i InDesign. Jeg måtte bruke endel ekstra tid på å finne ut av nytt innhold, layout og tekst. Dessverre brukte jeg litt for mye tid på det, og jeg falt litt utenfor tidsskjema for første gang i løpet av denne semesteroppgaven.

Den siste uken har vært ganske stressende, men det hadde det nok vært uansett! Jeg har jobbet masse for å prøve å hente meg inn igjen, og det virker som jeg kommer i mål!

- Anette Herwell