Logo

Velkommen til Ideblogg

Login eller Registrer deg på IDEBLOGG


Registrering er stengt.

Sorry, akkurat nå er vi midlertidig stengt for registrering!

Men, fortvil ikke. Gi oss beskjed eller send en mail til admin@ideblogg.no og vi åpner for registrering..

Glemt Passord?

Et nytt passord blir send deg på mail.

Login

3d Design

Er du opptatt av dataspill, film og animasjon? Liker du å følge med på det som er nytt av programvare og utstyr? Er du opptatt av produktdesign? Liker du å skape?

3D design er et sterkt voksende yrke innenfor mediakommunikasjon og brukes aktivt i spill-, film- og TV-bransjen, i kommunikasjons- og opplæringssammenheng og i nærings- og arbeidslivet generelt.

3dd1

Hva får du?
Idefagskolen er godkjent opplæringssted for den avanserte 3D-pakken Autodesk Maya. Har du sett animasjonsfilmer fra Pixar og spesialeffektene i f.eks. King Kong og Transfomers, vet du hva slags muligheter som ligger i dette verktøyet. Studentene får en grundig opplæring og fokuserer på detaljerte funksjoner innen emner som modellering, teksturering, lyssetting, rendering, animering og dynamics. Vi har god kontakt med næringslivet, og gjennom året jobber vi med prosjekter for ulike typer kunder, enten alene eller i samarbeid med andre klasser.

3dd2

 

 

 

Hva lærer du?
På 3D design benytter vi moderne datateknologi og utvikler, planlegger og produserer forskjellige former for 3D-produkter. Men vi er også opptatt av grunnleggende designprinsipper. 3D er en kunstnerisk uttrykksform som krever kunnskap om form og farge. Etter hvert vil også den gode historien bli viktig.

Studentene vil delta i filmproduksjoner i studio og på location som inkluderer kamerabruk, lys, lyd og kamerateknikk. Studentene vil få jobbe med VFX for film i blant annet emnene image- og panorama projections, camera tracking og greenscreen. På linjen for 3D design vil du få mulighet til å arbeide med avansert teknologi i et absolutt digitalt miljø.

Programvare som brukes på 3D design: Autodesk Maya, Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Andersson Technologies Synth Eyes, Z-brush m.m.

Datamaskiner: Quad Core, 4 GB ram, Quadro FX1700 skjermkort, 24″ skjerm.

3dd3

 

Hva blir du?
Etter et år på 3D design-studiet vil du ha arbeidsmuligheter innenfor områder som film og TV, spill, animasjon, industridesign, arkitektur, WEB og interaktive medier. 3D brukes i stadig større grad til å presentere ulike prosjekter. Det er stort behov for kreative talenter og dyktige teknikere som kan komme opp med gode løsninger der det arbeides med 3D.

Tidligere studenter ved 3d design jobber nå blant annet hos anerkjente firmaer som Filmkameratene, Storm Studios, Qvisten animasjon, FunCom og Gimpville og har deltatt i produksjoner som Free Jimmy, Redningsskøyta Elias, Age of Conan, Kurt blir grusom og Maxmanus.

Leave a Reply


4 − one =